Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Budu mít možná hloupější dotaz, tak mě prosím neukamenujte :)

Dneska sem tankovala do Pežumy klasicky plnou nádrž Natural 95 u OMV na Plzeňský u Kotlářky. Po nastartování vše ok, ale po celou jízdu, kdykoli jsem zastavila na světlech, popojela v koloně atd, mi kolísal volnoběh, místy klesly otáčky na 500 (volnoběh mám jinak na 1000 otáčkách). Bylo to dost znát, protože se auto rozklepalo a tvářilo se, že chcípne.

Můj dotaz zní - je možné, že by benzín a jeho kvalita měla vliv na kolísání otáček i po zahřátí auta a ještě takhle téměř až extrémně? 

Otáčky mi na volnoběh kolísají normálně, nicméně ne takhle, vždycky to bylo jen ve chvíli, než se zahřál motor a nebo při dlouhém stání a to ještě kolísaly jen trošku (lítalo to z 1100/900 níž ani výš to nikdy nešlo).

A ještě jeden dotaz - na kolik zhruba přijde vyčištění volnoběžných ventilů a jak dlouho to trvá...? 

Děkuji všem :)

Guest servisman
Odesláno

Řekl bych že jsi natankovala špatný benzin tedy i s vodou jak bych řekl. Kdysy se to stalo kolegovi, já mu doporučil aby nalil drobet lihu do nádrže a měl po problému, pak u té benzinky netankoval.

Guest servisman
Odesláno

Nikdy nevíš ,ale to je tak jak bych řekl první pomoc pokud to začalo blbnout.

Odesláno

No, já ještě uvidim, jak se to bude chovat odpoledne až pojedu z práce. Chouloň tvrdil, že by se to tak rychle neprojevilo. Já ale nevim no, mi přijde, že na prvních světlech sem to asi ještě úplně nezaznamenala ale na dalších už to mohlo bejt promíchaný. Houby tomu rozumim :( No a když to bude špatný tak tam naleju ten líh jak si radil.

Odesláno

Mám tuto zkušenost taky za sebou, ještě na minulém autě.

Tankoval jsem v Českém Těšíně na Shellce u Billy a účtenku jsem si nevzal, debil.

Bral jsem plnou, dojel do práce ještě na zbytek rezervy a po cestě domu, cukání na všechny kvalty a volnoběh nedržel.

Benzín jsem vypustil, přelil do plastového kanystru, odvezl na Shellku ale nepochodil jsem, bez účtenky :( .

Nicméně, sekačka to sežrala a už nikdy jsem tam netankoval.

Ale to samé se mi stalo na Agipu na Rudné. Tentokrát s účtenkou. Vrátili mi peníze i když neradi, chtěli ať si natankuju nový benzín, ani náhodou.

Nicméně nesjíždět, vypustit, omrknout svíčky, vyměnit paliv.filtr a nádrž protáhnout buď líhem nebo jako já leteckým benzínem ale ředí se to a musíš vědět jaký poměr, jinak odpálíš ventily, za to pročistí všechno. A hlavně pomalu a netahat motor do otáček.

Přeju hodně štěstí a zdárný konec.

Odesláno

Skvěle, tak stejně budu měnit ložisko, tak to hodim rovnou do servisu i s timhle... Sakra to mě štve :( Mě nejde ani tak o prachy za benzín, ale o to auto... 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...