Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj všem,od léta mám problém s klimou a teď i s topením.Mám autoklimu jedno zóna a při nastavení jak auto tak eco a libovolné teploty jde z výdechů teplo,hned zase chlad..někdy po cca 30s někdy po 2 min.Kompresor normálně spíná a rozepíná.V létě do ITL během cesty přestávala chladit,tak jsem nastavil 15C a aspoň trochu chladila.Po měsíci běžela zase na 100 %.Teď topím a najednou kosa a teplo...Chladivo je OK.Kompresor na eco je vypnutý,takže to asi někdy začne nasávat venkovní chlad.Napadá mě vnitřní čidlo teploty?Ovládací panel?Klapky?Díky za rady. :)

Upraveno uživatelem balu-23
Odesláno

Jo jo, taky mě to napadlo :mrk a včera jsem zrovna to čidlo vytáhl, vyfoukal kompresorem, jen jsem to už nestihl testnout. Jdu právě tímto směrem. Dávkování vzduchu v kabině jde dobře, takže počítám, že tyto serva budou OK. Spíš si myslím, že bude problém v klapce, která řídí vnitřní cirkulaci. Dává so smysl, protože v létě to přisává teplo z venku a v zimě zase zimu. Jen mi v tom nehraje to, že to tak kolísá. Jako by ta klapka pořád jezdila tam a zpět. :bojim Další na řadě bude kouknou na tu klapku, jak jezdí. A pak DIA Naštěstí mám nejlepšího kamaráda ,,zdar Pavlos  :super" , který dělá už 16 roků vedoucího servisu v Car Citonu, a ten je jako chodící servis box. Ten mě trochu vyděsil s tím, že už párkrát musel měnit ten digi panel. No nebudu předbíhat.Zrovna se má v týdnu zastavit s DIA a vypnout mi na zimu sklápění zrcátek.

Klucí díky :super  a čekám další nápady.Čůůůs

Odesláno

Cestou z práce jsem to sice moc nezahřál,ale asi to bude stejný.Takže musím zjistit,kde je za klapka co řídí vzduch radiátor/venek. Jasně že kastlík ven a leh na znak  :grr Nemáte někdo radu,který servo to bude?

Odesláno

Tak je to v pohodě.Dia ukázala dočasnou závadu čidla teploty v kabině.Pár dní jsem jezdil s čidlem ven.Ještě se jednou seklo.Pořádně jsem ho pročistil a zatím běží.Už je zase schované a jestli se to bude opakovat,tak ho vyměním.Zatím stačí ťuknout do palubky a mělo by se rozjet.Nebylo ale zatím potřeba. :super

Dík

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Tak je to stejný.Zkusil jsem vyměnit jak digi panel ,tak čidlo teploty a pořád mi to kolísá.Takže ještě motorky,mám dva tak se do toho asi budu muset pustit.Je to ale divný.Nevíte,jestli ty motorky mají koncové vypínače? :myslim Prostě to pouští teplo,zima,teplo...cca po minutě.

• O 2 měsíce později...
  • O 8 měsíců později...
Odesláno

A po půl roce je to zpět.Zatím jen jednou,ale jel jsem včera cca 100 km,venku kolem 5C ,krásně topím a najednou 300m před domem PROJEL JSEM OSTŘE KRUHÁČ?? a začne s výdechů valit zima.Vypnul jsem ventilaci, přepínal A/C - eco všechny klapky,poťukal panel z boku...a nic.Nechal jsem to běžet v garáži a asi po 5 min to začalo zase topit.Samo.

Divné je,že mi už nějaká čas fouká levá strana výdechů teplejší jako pravá??Ale dvou zónu nemám :) Teď se mi do toho nechce,ale brzy se do toho zase pustím.Odstrojím co se dá a uvidím.Už mi docházejí nápady.Nemá někdo něco podobného?PLS

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj balu a všichni lvíčci.Tenhle problém neznám.Měníš včas filtr?Víš jak,všechno souvisí se vším.Už jsem v životě viděl spoustu záhad....;-)....Já mám jiný problém.V létě,když mám climatronic vypnutý,tak z výdechů jde do kabiny teplo.Tak musím klimu zapnout,ikdyž by to nebylo potřeba pokud by to nefoukalo teplo.....a včera mi na klimě přestalo svítit podsvícení ovládacích knoflíků.Docela nepříjemný při jízdě za tmy...:-( No mrknu na to....

Upraveno uživatelem mrazík13
Odesláno

balu-23: Problém s rozdílem teploty L/P mám taky, příští týden se to bude řešit. Nejpravděpodobnější možnosti jsou dvě - vnitřní klapka/její ovládání nebo elektronický problém s panelem. Na pravé straně mi na ovladači "přeskakuje" teplota. Dám pak vědět ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...