Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 Konektor senzoru zdvihu ihly-čím ho opraviť/nahradiť? - Vyriešené!

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahojte,
počas riešenia problému, kedy otáčkomer náhodne padá na 0 spolu s blikaním žhavenia a diagnostiky, som asi prišiel na príčinu. Hľadal som tu na fóre kde som našiel tému s rovnakým problémom. Tak som prišiel na to že problém bude buď v sentore zdvihu ihly alebo v elektronike motora. Začal som pozerať ceny vstrekovača aj so senzorom, cena nového 270-400eur, použité "rozdávajú" za 30-40€. Dnes som však pri kontrole asi objavil totálnu príčinu problému.
Káblik pred konektorom je zlomený. Zdá sa mi to ale zaujímavé, nakoľko konektor je 2pinový, hlavné dva drôty sú v úplnom poriadku, no je tam ešte jeden "drôt" ktorý vedie neviem kam. Pridávam fotky:
post-38343-0-43907600-1411939127_thumb.j
post-38343-0-08291000-1411939136_thumb.j

Zbieram názory a nápady. Problém je ten, že je to časť drôtu na celom káblovom zväzku motora. Čiže výmenou vstrekovača sa môj problém neodstráni - dokonca je možné že by bolo zbytočné meniť vstekovač lebo senzor je v totálnom poriadku. Vedie ten drôt, ktorý tam trčí, ďalej až do vstrekovača? Ako by sa dal konektor opraviť/nahradiť/vynechať? Na čo ten káblik vôbec slúži? Je niečo "zaliate" pred tým konektorom, k čomu to vedie?
Všetky názory a nápady sú vítané, ďakujem dopredu ;)

Upraveno uživatelem t0m@$
Odesláno

To ma napríklad nenapadlo. Je to možné. Skúsiť káblik trochu nižšie narezať, a pozrieť sa či to fakt nie je len tienenie? Ako to je zlomené, tam sa mi ale nezdá že by to bolo celé dookola otienené...

Odesláno

Ešte otázka - myslíte si že by so malo dopad taký ako to má, ak je to len tienenie? Že by sa to správalo ako chybný senzor zdvihu?

Odesláno

Bude to obtrhané z obidvoch strán... problém je v tom že ma nenapadá žiadny normálny nápad ako to normálne opraviť. Jediné, čo ma napadá, je využiť ten zbytok tienenia ktorý je vidno na fotke, a na ten hodiť niaky druhý odizolovaný kábel - vytvoriť ním niaky obal okolo celého konektora (ako keby zasieťovať) a obaliť to buď sťahovaciou bužírkou alebo izolepkou. Len či to tak bude dosť...  :myslim  ak nie, tak vymeniť celú časť kábla... ale aj v tom spoji to treba niako otieniť  :myslim

Odesláno

Takže, problém sa mi (zdá sa) podarilo vyriešiť. 

Svoju púť som začal na vrakovisku, kde som našiel 2x 406 1.9TD a 1x Xantiu 1.9TD. Zaujímavé je, že všetky tri tieto vozidlá mali vyššie zmienený konektor rovnako zlomený ako bol môj - t.z. úplne pri konektore na d*bilnom mieste. Nevadí, pre istotu som ich ocvakol a zobral zo sebou. Pozrel som si z odrezaných kúskov stavbu káblu. V strede sú dva drôty, ktoré majú na sebe pôvodnú izoláciu (červený a zelený), pritom priložený nezaizolovaný drôt (tienenie) a na tomto vrstva akokeby pozláteného alobalu. Toto ako celok je zabalené do čiernej bužírky. Opravu som vykonal tak, že som trocha bužírky s môjho pôvodného káblika orezal, aby som sa dostal ku kábliku tienenia a mohol ho použiť ďalej. K tomuto som pripevnil drôt, ktorý som najprv odizoloval, týmto som obtočil kábliky ktoré bolo vidno (červený a zelený) ale úplne až po koniec konektoru. Toto som potom obalil riadnou vrstvou alobalu. Oblepil izolepkou, ďalej nahodil ďalšiu vrstvu alobalu a znova oblepil izolačkou. Po tomto zásahu sa pri prvom naštartovaní ešte chyba opakovala (predpokladám kvôli uloženiu dočasnej chyby v diagnostike), potom sa však auto začalo správať úplne normálne, takže si myslím že senzor je v úplnom poriadku a na vine bolo fakt chybné alebo teda chýbajúce tienenie kábla.  :super  ďakujem za rady ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...