Marcel505 Odesláno 10. prosinec 2007 Odesláno 10. prosinec 2007 Původně zaslal: oddie Ty vývěvy se dělají i s větší řemenicí, tak by možná šlo použít i to. Možná blbost, ale jeden starší chlapík mi říkal, že stačí, když se ta vývěva jen unáší... Už si to přesně nepamatuji, jak to tenkrát bylo, ale logicky by se za chvíli řemen přešoupal... Každopádně v tom poměru 2:1 to musí mít hodně velký otáčky. Citovat
oddie Odesláno 11. prosinec 2007 Odesláno 11. prosinec 2007 Řemen nesmí být napnutý příliš, to je pravda, ono to ložisko není kdovíjak dimenzované, a když v něm vznikne radiální vůle, tak přesně uteče ten olej ze skříně. Citovat
Marcel505 Odesláno 11. prosinec 2007 Odesláno 11. prosinec 2007 Původně zaslal: oddie Řemen nesmí být napnutý příliš, to je pravda, ono to ložisko není kdovíjak dimenzované, a když v něm vznikne radiální vůle, tak přesně uteče ten olej ze skříně. Tedy něco mezi normálním napnutím a hranicí kdy jde otočit řemenicí na vývěvě? Citovat
Hafity Odesláno 3. leden 2008 Odesláno 3. leden 2008 Jinak to speciální ložisko má vyraženo SKF 393885. Jsem zvědav, jestli by šlo samostatně objednat u české filiálky. Citovat
Marcel505 Odesláno 3. leden 2008 Odesláno 3. leden 2008 Původně zaslal: Hafity Jinak to speciální ložisko má vyraženo SKF 393885. Jsem zvědav, jestli by šlo samostatně objednat u české filiálky. To originální nebo to z feldy? Máme u nás snad přímo pobočku SKF, malou, ale dobře zásobenou, tam by to asi objednali. [upravil dne 3/1/2008 Marcel505] Citovat
Hafity Odesláno 3. leden 2008 Odesláno 3. leden 2008 Původně zaslal: Marcel505 Původně zaslal: Hafity Jinak to speciální ložisko má vyraženo SKF 393885. Jsem zvědav, jestli by šlo samostatně objednat u české filiálky. To originální nebo to z feldy? Máme u nás snad přímo pobočku SKF, malou, ale dobře zásobenou, tam by to asi objednali. [upravil dne 3/1/2008 Marcel505] To originální z vývěvy! Citovat
Marcel505 Odesláno 5. březen 2008 Odesláno 5. březen 2008 Původně zaslal: oddie ... olej se doplňuje a kontroluje špuntem na konci, na imbus 8 - olej má být až k hraně díry. Co když tam toho oleje dám víc než po ten šroub? Já totiž otevřel ten kontrolní šroub na jedný vývěvě ještě na motoru, a hned na mě začal téct olej. Tak snad trocha navíc neublíží... Jinak tam má být prý olej SAE 10W 30, ale ten jsem nikde prodávat neviděl, takže fakt jedině motorový... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.