Jarda5 Odesláno 4. srpen 2014 Odesláno 4. srpen 2014 Kape - spíš teče mi olej, myslel jsem si, že to kape u těsnění pravé poloosy. To jsem si myslel do doby, než odešel startér. Demontovaný startér byl doslova durch nacucaný olejem a dále stéká po motoru k místům vývodu pravé poloosy z převodovky. Po demontáži startéru jsem pátral kde olej teče, ale je tam velmi špatně vidět, na nic jsem nepřišel. Nenapadá vás prosím někoho, co tam v těch místech může být za příčinu? Valí to celkem dost. Nyní repasovaný startér se jistojistě opět plní a je otázkou času kdy bude opět odmítat start. Navíc mě cokoliv, co kape z motoru vytáčí. Děkuji za radu. [upravil dne 4/8/14 08:45 od Jarda5] Citovat
biondi Odesláno 4. srpen 2014 Odesláno 4. srpen 2014 Skrtiaca klapka je To miesto. Skús ju zospodu ohmatat. Citovat
JaRoY Odesláno 7. srpen 2014 Odesláno 7. srpen 2014 UZ sa tu riesilo. TIe dva ventily nad starterom. Na tej hrubej rure. Cez turbo ti taha olej do sania a cez ventili kvape na starter. Citovat
Jarda5 Odesláno 15. červenec 2015 Autor Odesláno 15. červenec 2015 Kape - spíš teče mi olej, myslel jsem si, že to kape u těsnění pravé poloosy. To jsem si myslel do doby, než odešel startér. Demontovaný startér byl doslova durch nacucaný olejem a dále stéká po motoru k místům vývodu pravé poloosy z převodovky. Po demontáži startéru jsem pátral kde olej teče, ale je tam velmi špatně vidět, na nic jsem nepřišel. Nenapadá vás prosím někoho, co tam v těch místech může být za příčinu? Valí to celkem dost. Nyní repasovaný startér se jistojistě opět plní a je otázkou času kdy bude opět odmítat start. Navíc mě cokoliv, co kape z motoru vytáčí. Děkuji za radu. [upravil dne 4/8/14 08:45 od Jarda5] Chtěl bych už dořešit tento problém s kapajícím olejem. Podle poznatků, rad, různých názorů různých lidí jsem pochopil, že se musí vyměnit turbo. Chci se zeptat, jestli je to správné řešení nebo jestli je třeba provést opravu něčeho jiného. Už mám domluvený termín na výměnu turba. Uvědomil jsem si ale, že jsem rozhodl výměnu turba dle mého uvážení. A jelikož nejsem automechanik, nemusí mé uvážení být správné a tak trochu začínám pochybovat, jestli se to tím vůbec vyřeší. Auto jede super, táhne skvěle, turbo funguje. Jen ten prosakující olej. Turbo vyměnit? Kolik se prosím přibližně pohybuje cena za výměnu turba bez materiálu? Citovat
ferinko2 Odesláno 15. červenec 2015 Odesláno 15. červenec 2015 Veľa oleja do sania sa dostane aj z odvetrania kľukovej skrine a veka ventilov.Skús to odvetranie vyústiť mimo sania,napr do nejakej bandasky a sleduj,koľko sa ho tam nazberá.Klapky a hadice vrátane intercoolera zvnútra vyčisti a sleduj to kvapkanie.S turbom by som sa neponáhľal. Citovat
Jarda5 Odesláno 15. červenec 2015 Autor Odesláno 15. červenec 2015 Veľa oleja do sania sa dostane aj z odvetrania kľukovej skrine a veka ventilov.Skús to odvetranie vyústiť mimo sania,napr do nejakej bandasky a sleduj,koľko sa ho tam nazberá.Klapky a hadice vrátane intercoolera zvnútra vyčisti a sleduj to kvapkanie.S turbom by som sa neponáhľal. No, právě že jsem s tou výměnou moc nespěchal - už s tím jezdím skoro rok. O odvětrávání víka ventilů a klikové skříně se nikdo nezmínil. Všichni tipují, že se do sání dostává olej přes turbo. Vypadá to, že olej kape z toho spodního ventilu. Předpokládám, že vedení vzduchu k intercooleru a od něj je zcela nezávislé od těch dvou přepadů. Tedy že buď jsou na vině ty dva přepady a nebo to turbo. Spojitost tam asi není žádná... Nebo je to jinak? Citovat
biondi Odesláno 15. červenec 2015 Odesláno 15. červenec 2015 Včera som mal štartér vonku na repas (uhlíky v oleji a zhorený spínač na cievke). Na škrtiace klapky som nasadil rozrezanú pet flašu aby to nekvápalo rovno na opravený štartér. Pôvodom oleja (turbo, prepad) som sa ešte nezaoberal. Keď zistím odkiaľ ten olej ide, dám vedieť. Citovat
ferinko2 Odesláno 15. červenec 2015 Odesláno 15. červenec 2015 Odvetranie je vedené do sania za filter vzduchu a pred turbo,preto je ten olej nasávaný cez turbo + olej z mazania tuba a všetko cez hadice a intercooler do tých dvoch klapiek Citovat
HC MAREK Odesláno 15. červenec 2015 Odesláno 15. červenec 2015 Včera som mal štartér vonku na repas (uhlíky v oleji a zhorený spínač na cievke). Na škrtiace klapky som nasadil rozrezanú pet flašu aby to nekvápalo rovno na opravený štartér. Pôvodom oleja (turbo, prepad) som sa ešte nezaoberal. Keď zistím odkiaľ ten olej ide, dám vedieť. Dobrý nápad s tou flašou, mne to tečie len z jednej tak vyskúšam tú flašu Citovat
Cyrďák Odesláno 15. červenec 2015 Odesláno 15. červenec 2015 Já platil za výměnu turba 17.tis včetně váhy vzduchu.Váha stála 4.tis. Citovat
somira Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 Také už jsem dvakrát měnil startér prolitej olejem. Také jsem si všiml, že to odkapává z těch škrtících klapek. Našel už někdo jiné řešení než je výměna turba, nebo petflaška? Citovat
filoyof012000 Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 Resil sjem to tu v jinem vlakne nekdy v lete.. starter plny oleje a teply nestartoval, pac nesepnul, studeny tocil... taky mi v servise rikali, ze to tece z tech klapek, ale ja jednu sundal a oleje v ni bylo pomalu... ono to vedeni by z principu melo byt pomerne tesny... v mempripade mam za to, ze hlavnim zdrojem oleje bylo gufero na klice (ktere se take menilo), kudy se dostaval olej na setrvak a ten ho nahazel pres pastorek do starteru. Ted jsem zrovna koukal do motoru a starter zatim vyapda celkem cisty... jinak, ono to vedeni vzduchu je tak, ze z turba to jde hadici spodem dopredu a tam do IC a zaroven to ohrivace (vzduch se bud chladi, nebo naopak ohriva v zavislosti na vnejsich podminkach), co jde pak do motoru prave ridi ty dve klapky, ktery pousti vzduch bud pres IC nebo pres topeni... ale vzduch jde zespoda a klapky jsou nahore... za provozu pres ne tedy vzduch proleti i s priapdnou olejovou mlhou, kdyz se motor vypne, tak naopak olej pomerne ruchle stece dolu. Priapde mi velmi nepravdepodobne, ze by se pres hrdlo ty klapky mohlo dostat vetsi mnozstvi oleje ven. Honza Citovat
somira Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 Startér jsem zrovna měnil, tak jsem viděl setrvák suchej, tak tudy to do něj nešlo. Naopak když jsem sundaval ty klapky pro lepší přístup ke startéru, tak jsem viděl kapky oleje na spodku těch ventilů.... a tady to na startér vesele kape. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.