cybero Odesláno 31. červenec 2014 Odesláno 31. červenec 2014 Zdravím. prosím o pomoc s řešením závady. Mám 3dny koupené auto Peugeot 5008 Premium 1,6 HDI r.v.2011 od autorizovaného prodejce PEUGEOT, u kterého se projevila závada olej vně u hadice z turba do sání. V servisu PEUGEOT mi řekli, že to není vážná závada a že jen vymění těsnění té hadice. Dle zjištěných informací s těmito závadami turbodmýchadla u dieselu se osobně domnívám, že jde o vážnou závadu, jestliže olej prosákl až ven !? 1. Jde o vážnou závadu ? 2. Patří závada turba motoru mezi skryté závady ? Za užitečné rady jak to v servisu udolat, předem děkuji. Pavel Citovat
Přema Odesláno 31. červenec 2014 Odesláno 31. červenec 2014 Nepatrné množství oleje není na závadu........ záleží kolik ...jinak auto jede normálně? Nekouří? Ale ven by prosakovat neměl...... spíš je olejový film uvnitř hadice [upravil dne 31-7-14 10:32 od Přema] Citovat
koblih69 Odesláno 31. červenec 2014 Odesláno 31. červenec 2014 Patrně jde jen o netěsnost hadice, což ti taky asi řekli v Peugeotu. To že bude uvnitř lehký povlak oleje který se při netěsnosti dostane na povrch je normální. Citovat
HonzaC2 Odesláno 31. červenec 2014 Odesláno 31. červenec 2014 Mám pocit, že před mezichladičem stlačovaného vzduchu, je tam první hadice hned za turbem vždycky mastná. To prostě přes tu gumu prolíná. Dělá to ten tlak a teplo. Za mezichladičem, kde je ten vzduch už studený už to neprolíná. Máme to tak na obou autech co máme doma. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.