Pacho69 Odesláno 21. červenec 2014 Odesláno 21. červenec 2014 Já vím, že se tu o tom už napsalo spoustu, přidám čerstvou zkušenost. Poslední dobou se mi zdálo, že u auta cítím snad každej šutr na silnici, každou nerovnost, až takové pravidelné \"vibrování\" do volantu - ne že by se volant dostával vibrace, spíš takové to, jakoby kolo mělo bouli na které si vždy mírně poskočí (kdysi se mi stalo, že se mi na kole udělala boulička, úplně nepatrná skoro nebyla vidět - auto dokonce kvůli podobnému \"brnění\" prošlo servisem, nic nenašli - pak jsem byl v pneuservisu převážit pneu, servisák sundal kolo, kouká na něj a ptá se, jestli necítím něco ve volantu, já že jo, už dlouho - prej máte na kole bouličku, já že je to ale zadní, on, to neva, to prostě bude cítit). Ale to bylo odbočení. Už jsem teď hledal bouli, sundával kolo po kole, centroval podle rady na šrouby s kuželovou dosedací plochou... pořád nic. No včera mě napadlo (já vím, jsem tupoun, měl jsem to udělat jako první) změřit tlak. Foukám normálně předek na 2.9, zadek na 2.7. Změřím předek - 3.1, zadek 3.0. Docela mě to překvapilo, prostě když jsem naposledy foukal, bylo venku 14 st., dnes je 25-30 a na tlaku se to projeví. Tak jsem odpustil a zítra to odvezu do servisu přefouknout dusíkem, abych tohle nemusel řešit. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. červenec 2014 Odesláno 21. červenec 2014 jaká je ta rada s centrováním kol na šrouby s kuželovou dosedací plochou? Citovat
Pacho69 Odesláno 21. červenec 2014 Autor Odesláno 21. červenec 2014 no kdysi se to tady u nás řešilo, občas kola na tom autě mají na středu lehkou vůli, prý může být lehce vyosené, takže doporučení znělo usadit kolo a lehce dotáhnout místo na PSA šrouby na dva šrouby s kuželem napříč, zbývající dva utáhnout natvrdo PSA, pak vytáhnout kužely a dotáhnout tam PSA šrouby. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. červenec 2014 Odesláno 21. červenec 2014 ptal jsem se proto, protože kolo středí na náboji středový otvor v disku, tento otvor je kalibrovaný a nesmí mít na náboji vůli, jinak je to špatně..., nějaké měnění kolových šroubů apod. ničemu nepomůže... Citovat
martinecondrej Odesláno 21. červenec 2014 Odesláno 21. červenec 2014 tuto radu jsem dostal v aut. servisu peugeot právě proto, že kolo má na náboji vůli. Sice malou ale má (v podstatě ani není cítit). A šrouby jsou ploché - bez konusu. Po tomto divném srovnání pomocí jiných šroubů (ze zimních kol) je vše OK. Předtím to byl opruz a nepomáhalo nic. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.