Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vcera jsem mel moznost trosku si zazavodit pookrskach. Mojim oponentem bylo Volvo V40 D. Docela nestacil, obzvlast v zatackach, vzdycky jsem na nej musel cekat :mrk. Nevim co to bylo za pilota, ale docela mi stouplo sebevedomi. :cool:

Jake jsou vase zazitky?

[upravil dne 4.10.05 Hnidopich]

Odesláno

No, ako sa to vezme. Nemam silny motor, tak iba jazdne vlastnosti - bol som milo prekvapeny drzanim stopy, napriek tomu, ze mam standardne gumy 195/65 R15 a auto sa teda celkom naklana. V zakrutach je mierne nedotacave, ale rychle. Az tam dam nizkoprofilove gumy, potom zacne sranda! Este som ho prilis neskusal v zime na snehu, potom uvidim, ako sa daju zvladat smyky. Skor ma viac hneva, ze sa neda vypnut ABS - v zime mi to dost dost vadi, bol som zvyknuty spoliehat sa sam na seba a nie na nejaku kalkulacku.

Odesláno

ABS je dobra vec, to je jasne, ale v zime sa s tym bojim. Stalo sa mi, ze som pomaly vychadzal z vedlajsej ulice na hlavnu a musel som prudko brzdit, lebo islo auto. Bolo po zime a na ceste bol este posyp. Vlasy mi vstavali dupkom, ked som skocil na brzdy a letel som dalej! Vravim, ABS je dobra vec, ale nie je vsetko zlato co sa blysti :)

Odesláno

Nic neobvykle sa nestalo, kalkulacka sa zachovala podla predpokladov. Na kamienkoch jednoducho zacali preklzovat kolesa, ABSko zapracovalo a ja som (nezvyknuty na ABS) letel dalej. Nebolo to nic dramaticke, tak v 40-50, ale ked mas vletiet na hlavnu, na priposranie to staci :)

2 lamancha: ESP nemam, takze tak :)

Odesláno

Vypnout ABS se dá snadno. Prostě jen vytáhneš pojistku od ABS a je to ;) Dělal jsem to, když jsem zkoušel školu smyku a je to docela dost znát. Osobně bych to taky nedělal.

Pro Hnidopich:

Máš naprosto stejné auto co já a nemyslím si, že bych s ním musel čekat na Volvo V40. To musela to Volvo řídit ženská a malovat se u toho, ne? Nebo jsi byl jediný kdo závodil a řidič toho volva si jel svoje piánko. Jízdní vlastnosti 307 jsou celkem dobré na třídu do které patří, ale zase takový zázrak to není. Ale každopádně gratuluji k vítěztví :super

[upravil dne 5.10.05 destiny]

Odesláno

Dneska velký rozdíl v jízdních vlastnostech aut snad už ani není. spíš záleží na pneumatikách a zkušenostech řidiče. ABS se vypne současně po zmačnutí tlačítke ESP, pokud je tam ještě ASR, EVA, ... a bůhví co ještě, tak se to vypne všechno. Já mám zkušenosti s el. výbavou dobré, ale fyzikální zákony jsou nekompromisní.

Ps : nejvíc zkušeností s jízdou v zimě má Destiny.:mrk:D

Odesláno

Chtel jsem jenom vyvolat diskuzi o jizdnich vlastnostech.

Pilot Volva se snazil, ale nemel asi moc najeto. ;)

Na okrskach na silnym motoru az tak nezalezi.

Jinak P307 docela slusne sedi v zatackach. Kdyz to treba srovnam s \"KOKTAVKOU\", kterou jezdim cas od casu ve firme, tak muzu s cistym svedomim rict, ze je P307 lepsi.:roker

to Destiny: Jakou maximalku z auta dostanes ? Jak vubec vnimas dynamiku motoru ? :myslim Jinak souhlasim s tebou, ze existuji vykonejsi strojovny.

to Bohumil: Plne s tebou souhlasim.:super Tato diskuze me napadla po nekolika hanlivych clancich na adresu P 307.:o Nekdy mi prijde, ze ruzni recenzenti vlastne nevedi o jakem aute pisi, nebo hur jednaji ucelove.:bojim

[upravil dne 11.10.05 Hnidopich]

[upravil dne 11.10.05 Hnidopich]

Odesláno

Prave dnes som sa vratil z Ukrainy. Za 4 dni som prešiel 3100 km. Na služobnej 307 SW 1,6HDi. Po tých ich cestách sa dá ís? od 5 do 150 km/h. Je dobré, že toto auto je trocha tvrdšie. Majú tam dos? hupákov, kde octavia škrábala bruchom po zemi a peugeot nič. Aj naftu majú celkom dobrú, len tie cesty keby neboli také hrbaté...

• O 3 týdny později...
Odesláno

Já nejsem žádný závodník, jak už jsem tady někde psal, ale moje zkušenosti s jízdou s Péžou jsou dobré. Mě se hlavně líbí, že je to auto pohodlný pro posez a prostorný. A hlavně přesedlat ze \"stodesítky\" na tohodle krasavce... To nelze porovnávat.

Řídil jsem švagrovu fabku RS (trochu čiplou) - to už je zase o něčem úplně jiným. To je brutální spor?ák, se kterým se bez elektroniky (ABS, ASR, ESP a bůhví co ještě) nedá jezdit. Taky je to celkem pohodlný auto. Podvozek má stabilnější než můj Péža (asi že je menší) a tvrdší, ale při 200 km/h to na silnici taky skáče jako koza...

Chválu pěji na naše sedačky, protože ty jsou zatím nejpohodlnější ze všech aut, kde jsem seděl...

Je otázkou, s čím se vše porovnává.

Odesláno

2Dufi; a taky co porovnavas - co se tyce pohodli uvnitr, hlucnosti, posezu atd. tak je podle mne pred : S-Octavia, Superb

F-Mondeo, Focus

VW-Touran, Passat

ale kazdy muze mit jine priority, treba Mondeo slo ochotneji za plynem ve vyssich otackach, octavka sla v celem rozsahu, jenze ja jsem spis na to pohodlicko. :super

Srovnavat s fabkou to snad ani nejde :o

Odesláno

S \"Koktavkou\" jsem absolvoval stejnou cestu jako s mym Jeanem cca 2500 km. Muzu s klidnym srdcem rict, ze Jean je na dlouhe cestovani rozhodne lepsi.

Pohodlicko, kultivovanejsi motor (HDI,TDI) ,lepsi sedacky a akusticka pohodicka vubec.:roker

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Původně zaslal: Bohumil

Po přezutí na \"zimáky\" je to jen drobet hlučnější.:cool:

ihmo....ide mozno aj o to na ake zimaky obuvas....ak barum ala traktor tak to potom huci :)

Alebo na asymetricke AVONy s poslednou generaciou siliky (moj milasek ich ma) :super

Odesláno

ABS je bohuzial nie az natolko domyselny system :(

Viem si zivo predstavit co tu berer popisuje :(

Proste na kamienkoch ti koleso blokne ovela skorej.. a ABS ho samozrejme uvolni - ale keby ho ABS neuvolnilo, tak koleso sa pod tie kamienky zaryje a zablokovane si tie kamienky rozhrna... co by malo urcite silnejsi brzdny efekt :(

Nuz.. hovori sa, ze kazda minca ma 2 strany.. a ABS je urcite perfektny system, len holt v takychto pripadoch chudak nema odkial vediet ako sa zachovat :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...