seys Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 zdravím,ctěl bych poradit jak zvednout zadek auta na zadní nápravě.dost mi to sedí a chci dát větší kola a podložky pod ně.pry to jde nějak na zkrutných tyčí. a druhý dotaz:da se promazat větrák topení aniž bych ho demontoval?v zimě mi to ve vnitř auta pěkně cvrliká než se zahřeje:-)díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan 406 1.8i Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 nevím jaké máš auto,ale pokud to hodně sedí tak bych vyměnil zadní pružiny asi budou hodně unavené,je to celkem jednoduchá výměna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rebik Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 No 406 žádné zkrutné tyče nemá, má víceprvkovou nápravu a vinuté pružiny, takže pokud ti to sedí více než je zdrávo = nové pružiny. Nicméně přizvednout moc nepude, podle mě to rameno to nepustí, takže spíš návrat k normálu. Ventilátor je potřeba vyndat a trochu rozdělat, aby promazání bylo efektivní. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 Původně zaslal: seys zdravím,ctěl bych poradit jak zvednout zadek auta na zadní nápravě.dost mi to sedí a chci dát větší kola a podložky pod ně.pry to jde nějak na zkrutných tyčí. a druhý dotaz:da se promazat větrák topení aniž bych ho demontoval?v zimě mi to ve vnitř auta pěkně cvrliká než se zahřeje:-)díky No dotyčný dotazovač, jak vidím, zatím nenapsal ani náznakem, co má za auto, takže fakt netuším, z čeho Jan usoudil, že jde o 406???? Ze zmínky o torzních tyčích bych i soudil, že to 406 nebude! Takže teprve až napíše typ auta, může očekávat relevantní odpověď... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rebik Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 Nechápu jak jsem to pochopil, že má 406??-)))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 No protože Jan 406 odpověděl rovnou o pružinách, co jsou jen na 406... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seys Posted October 3, 2005 Author Share Posted October 3, 2005 hoši:-)))))mám 306 a nemám vzadu pružiny:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 No seřízení výšky zadku na 306 se řeší přesazením torzních tyčí - když si dáš vyhledat výraz \"zadní náprava\", už se to řešilo asi milionkrát... V kostce - od výrobce je dán určitý předpis výšky, v určitých malých mezích to lze zvýšít nebo snížit, a jakmile se to rozdělá, s nějvětší pravděpodobností se to rozsype nebo už to bude rozsypané, a bude třeba udělat repasi té nápravy (když si dáš vyhledat \"repase zadní nápravy\", taky na tebě vyjede aspoň milión příspěvků... Jináč podložky jsou prasečina, a pokud dáš větší kola (jako většího průměru), tak ti to auto nepojede. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rebik Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 Že 306 nemá vzadu pružiny víme taky vole, nauč se psát dotazy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts