Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cawte hosi mam 406 hdi 80 kw RHZ a auto pri zosliapnuti plynu na podlahu nema tah stava sa to sem tam napriklad idem na trojke stlacim podlahu a ide ako besne za 5 min vychadzam opat z dediny na trojke zosliapnem podlahu a auto ako keby neslo bolo v nudzovom rezjme ziadny tah ledva sa vlecie :-( cim to moze byt som zufaly :-( kto sa s tym uz stretol :-( dakujem

[upravil dne 15/6/14 17:50 od johnypt]

Odesláno

Diagnostika neukazuje nič, ani na displayi nič nezobrazí, ono aj ked šlapnem za dedinou ked auto nejde ale od 2200 po 2700 ide ako keby tak pomaličky a potom od 2700 zase začne ťahať ... neviem si s tym rady :(

Odesláno

no to vypadá skoro na nefunkční turbo.... když má tlačit (2200 - 2700) tak netlačí a nejede to ale jak se to rotočí nad 2700 (kdy už turbo vypíná) tak už to jede... bež na opravodovou diagnostiku a at ti změří tlak v sání během jízdy/akcelerace atd....

Odesláno

Turbo tlaci pretoze ked idem jednotka po 3000rpm dvojka po 3000 trojka po 3500 a stvorka po 3000 vkuse taha ako besne!!! To len sem tam spravi ze ked idem z dediny tak priamo slapnem plyn a niekedy zabere a ide a niekedy slapnem a ide pomalicky a po nejakych 10sekundach sa rozbehne!

Odesláno

take jsem to resil... mel jsem vuli na lozisku turba a lopatky se opirali o steny... az kdyz to bylo v otackach tak to jelo... kdyz jsem proslapl plyn na volnobech a furt tomu nakladal tak jelo suprove... jak jsem nekde ubral plyn ( ne pokazde) tak auto nechtelo jet turbo se chytlo az kolem 3tis otacek ;-)

Odesláno

ja koupil turbo z bouracky. za 2000kc... a pri rozdelani toho meho puvodniho jsem zjistil ze by slo b pohode opravit jen prihnutim vymezovaci plisek a zase by slo... osicka s lopatkama sla povytahnout asi o 4mm a kdyz vyjela tak se lopatky sekli o strany turba a uz se netocilo. pri rozdelavani stareho turba se mi povedlo urvat 90% sroubku tak to slo do srotu. zkus sundat hadici a zkus zda ma nebo nema vuli. kdybych to byval vedel ze je to jen takova blbost tak by se to s rtochou snahy dalo rozdelat bez rozpuleni turba . povolit matku , vyndat lopatky, vyndat segrovku pak podlozku a pod ni te vymezovaci pruznej plisek. ten jen prihnout a vse vratit z5.

Odesláno
no to vypadá skoro na nefunkční turbo.... když má tlačit (2200 - 2700) tak netlačí a nejede to ale jak se to rotočí nad 2700 (kdy už turbo vypíná) tak už to jede... bež na opravodovou diagnostiku a at ti změří tlak v sání během jízdy/akcelerace atd....

Turbo nic NEVYPÍNÁ! Kde pořád tyhle bláboly o spínání nebo vypínání turba berete, to fakt nepochopím :roll

Odesláno

Obtoková regulace i variabilní rozvádění kolo turbíny slouží jen k tomu, aby nebyl překročen maximální plnící tlak, neznamená to ani trochu, že něco vypíná, ale od okamžiku dosažení maximálního plnícího tlaku jej na této hodnotě drží (s nějakou hysterezí danou způsobem regulace). Kdyby bylo turbo nefunkční, nepojede to ani v těch 3000ot - resp. pojede to s polovičním výkonem, jako měly staré 1,9D bez turba.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...