Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den přátelé aut se lvem ve znaku.Prosím o radu . Je složité vyměnit zadní pružiny na 307 break 1997 Hdi?Jelikož se mi na dálnici stalo to, že mi praskla přední levá pružina tak jsem se nechal na podvalu odvést do Liberce a ta sranda mě stála skoro 10000.Kč V servizu mě vyměnily přední pružiny obě ale myslím si,že by bylo dobré vyměnit i zadní . Aby se mi to nestalo znova.Mohl bych to zvládnout sám?Díky za jakékoli informace neebo popis postupu úkonu.Děkuji petrol007

Odesláno

10000kč je teda docela nářez, ale co to máš za auto P307 z roku 1997??? a v popisu máš P309? Tak co teda vlastně máš za auto?

Jinak, ta přední ti pravděpodobně praskla z důvodu zadírajícího se ložiska v horním uložení. Tohle ti vzadu nehrozí. Za sebe mohu říct, že já bych teda ty zadní pružiny neměnil.

Odesláno

10000 nemusí být mnoho, když se mění obě pružiny, obě ložiska a k tomu hlavně odtah. Ale to už je jedno.

Zkontroluj si na faktuře, jestli ti měnili uvedené věci, pak je to OK. Pružiny se správně mění v páru. Horní ložiska způsobila to prasknutí, takže taky měli vyměnit obě. Tlumiče nebývá nutné měnit, ale možná taky vyměnili oba (např. zjistili, že jeden teče).

Zadní pružiny s tím vůbec nesouvisí a měnit je nemusíš.

Odtah na dálnici: čekají tam odtahovky, které čekají na poruchu někoho, aby ho odvezli do servisu, kde ho \"omastí\". Taky se mi to stalo (v neděli) - nadháněč odtahovky byl oblečený i auto měl, že se dal snadno zaměnit s policií. Tvrdil, že okamžitě musím opustit dálnici, a jeho odtahovka tam byla za 10 minut. Fakt je, že mojí spřátelené odtahovce by to trvalo aspoň dvě hodiny. A taky je fakt, že za odtah z Rohlenky do Brna a pak do Zábřeha mi naúčtovali 8000 - a to jsem byl rád, že jsem \"utekl z lopaty\" za mnohem víc předraženou opravu.

[upravil dne 1.6.2014 20:36 od P607Olda]

Odesláno

Zadní péra jsou jednoduchý a zvládneš to sám, pokud máš na co auto postavit a dva hevery. Samodomo bych to udělal asi tak že si auto postavím na cihly, přizvednu heverem nápravu, uvolním spodní šrouby tlumičů, pka tu nápravu opatrně pustím dolů a pak už by měly jít vyndat. Pokud ne tak stahováky na ně nahodit když jsou ještě smáčklý - v tom případě ani ty tlumiče nemusíš rozebírat. Kdybys je dole povoloval tak při zpětný montáži ty jejich šrouby dotahuj teprv až budeš mít auto na zemi (jsou tam silenty který bys jinak překroutil.).

koukám že jsi z Lbc, tak si zajeď k panu Hamplovi na Vesec a on ti to za tři stovky přehodí.

[upravil dne 3/6/14 15:47 od ph56]

• O 2 roky později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím všechny Pežoťáky,... už mám vyměněné tři roky přední péra. Prasklo naštěstí, když jsem vyjížděl z garáže vč. ložiska a uložení material 3800,-Kč + práce. Problém nastal před týdnem prasklo péro zadní,..naštěstí na spodku péra a tak se dalo s autem jet. Vyměním samozřejmě obě. Prosím o radu jaké další příslušenství je potřeba k pérům koupit aby to bylo ok ?... Přední péra jsem kupoval Monroe.

Upraveno uživatelem romikl
Odesláno

K zadním pružinám nepotřebuješ vůbec nic......nahoře i dole je pro pružinu  výlisek do kterého pružina zapadne. Vyheverovat obě strany....já mám dva malé stahováky.....ani jsem nerozebíral tlumič....stáhnul jsem pružinu a byla venku raz dva....nová stejným způsobem dovnitř a za půl hodky hotovo......já tedy ještě přidával podložky ze silonu pod pružiny aby byl trochu zvedlej zadek........

Odesláno
V 3. 1. 2017 at 17:33, celda1970 napsal:

K zadním pružinám nepotřebuješ vůbec nic......nahoře i dole je pro pružinu  výlisek do kterého pružina zapadne. Vyheverovat obě strany....já mám dva malé stahováky.....ani jsem nerozebíral tlumič....stáhnul jsem pružinu a byla venku raz dva....nová stejným způsobem dovnitř a za půl hodky hotovo......já tedy ještě přidával podložky ze silonu pod pružiny aby byl trochu zvedlej zadek........

Dík,..no právě jsem myslel jestli, když už ty pružiny budu dávat nové tak ty výlisky nevyměnit. Po 150000 km už si asi taky své vytrpěly.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...