Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj... Mam takovej dotaz čím to a proč... Překopiruju to sem z vlákna.

Tak dneska docela něšťastnej den, říkal sem s tatou, že bys me měli vyměnit svíčky sou tam dva roky a maj najeto cca 14tkm... řikam tak je dnes koupíme vyměníme.. Fajn..

Rozeberu to vyndám svíčky... a najednou 1. svíčka od oleje, řikam hm dobry... No vyndal sem zbytek a všechny tři se topily v oleji, takže je asi něco špatně přidám ještě fotky, v motoru je oleje tři prd... takže to budou asi kroužky a bude se to muset cely přetěsnit, nevim jestli se to vůbec vyplatí je to v podstatě malá generálka...

Tak nevím poraďte co s tím... Nebo co by to mohlo být...?

Tady sou fotky... Je olej ještě i na převodovce dokonce i na saní http://feelly.rajce.idnes.cz/Svicky_406 ..

Odesláno

Svičky mužou být mastný od vrchu, to by prolinal olej pod krytem hlavy. U převodovky je to normalní, nějaký olej tam nalítá tim přetlakovým ventilkem, ten s tou bilou plastovou čepičkou. A do sání olej litá přetlakem z hlavy, je tam k tomu hadice. Pokud to jezdí tak bych to neřešil, max přetěsnit to víko hlavy

[upravil dne 25/5/14 17:57 od Radek Hurvajz]

Odesláno

felda, olej na těch svíčkách bych taky tolik neřešil jestli to viditelně neprolíná pod ventilovim víkem pokud ano tak nové těsnění pod ventilové víko, jak píše Hurvajz na ty převodovce to muže bejt nalítaný z ventilku, a nebo taky buh ví jak dlouho tam ten olej je :D .. jinak pokud se neztrácí olej nebo to brutálně nehulí (což by benzínovej motor neměl) tak to neřeš .. :) .. na svíčkách hlavně koukej jestli je olej na zapalovacim kontaktu (to co vede do válce) podle fotek toho sice moc vidět neni ale připada mi to suchý ;) .. to že je nákej olej na závitu nemusí vubec nic znamenat, problem by byl kdyby byly svíčky černý jak uhel a ještě zamaštěný od oleje. ... tak asi moje rada :)

ps: hurvajzi tim ,,tri prd...\'\' myslel že je ho dostatek že není pod minimem ani nad maximem (aspoň doufám :D )

Odesláno

Fajn kluci, díky za rady, ještě nechám změřit tlaky jako psal John ve vlakně, ale olej se mi ztrací rychleji!!...

a jinak tim tři prdel... sem myslel že je ten olej skoro všude po motoru :D

Odesláno

No ja pravě myslel jestli ho tam jako není mnoho, že by palivo šlo ke klice do oleje a přibejvalo by to, ale tak asi ne. Jinak u ty převodovky tam mam loužičku co mám auto, tj 7 let, a je to tim ventilkem

Odesláno

To spíš ne.. vypadá to na ty kroužky ... Huř to tahne a oleje se tam dostáva minimum takže to nekouří, ale svíčky od oleje sou... to znamena, že pístni kroužky a snad ne nic okolo jenže ty práce s tim.. asi bych to viděl, že by se tam šouplo něco jiného.. uvidíme..

Odesláno

Ale ta svíčka vůbec není od oleje. Aspoň ta část co je ve spalováku. Takže ten olej nejde přes pístní kroužky nebo gufera ale teče k zašroubované svíčce shora, kolem těch černých plastových kroužků, které asi normálně vytáhneš rukou. Kroužky jsou na tmel ale ten se časem uvolní. Z obrázků je vidět, že ti olej prosakuje buď mezi ventilovým víkem, nebo pod víkem vačky. Buď tam je netěsnost nebo prasklina a teče to po hlavě přímo na převodovku. Podle mě stačí přetěsnit ty domečky vačky a ventilová víka.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...