Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim

Potřeboval bych poradit s výměnou spojkového lanka

na Peugeot 206. Ruplo mi to v té plastové misce nakonci.

A ještě bych potřeboval poradit, jaké lanko koupit.

Peugeot 206 2C (1KFXF, 1F) 1360 cm3, 55kW, r.v.1999

Děkuju za radu

S pozdravem

Odesláno
Zdravim

Potřeboval bych poradit s výměnou spojkového lanka

na Peugeot 206. Ruplo mi to v té plastové misce nakonci.

A ještě bych potřeboval poradit, jaké lanko koupit.

Peugeot 206 2C (1KFXF, 1F) 1360 cm3, 55kW, r.v.1999

Děkuju za radu

S pozdravem

Daj sem pre istotu aj vin podla toho ti povedia na 100% ake potrebujes.

Odesláno

Badisak (www.autorozvody.cz) umí SAC 3074 600 212 | SACHS za 500 Kč... ;)

Jinak výměna je v poho.. vyndáš baterku, odmontuješ kastlík baterky, držák pod ním a vidíš na převodovku, vemeš tyč, zapružíš a staré vyvlíkneš.. poté ho vyndáš z pedálu (je tam pojistka v podobě plíšku). A pak vemeš nové, strčíš z motoráku do kabiny, nacvakneš do pedálu, znova zapáčíš za páku na převodovce a nasadíš lanko... párkrát prošlápneš a je hotovo :) namontješ blbosti kolem baterky a jezdíš ;)

Odesláno

Automat se ti snaží neustále vyrovnávat tak, jak ubejvá přítlačák, aby pedál zabíral v jednom místě, kdežto na ručním lanku musíš štělovat šroubem

Odesláno

nikde nemají nic na skladě. a ja to potřebuju udělat přes výkend, protože mám teď momentálně \"pojízdné\" pouze toto auto.

Jediné co jsem našel, je tohle.

www.autokelly.cz/?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_content=Brand&utm_campaign=Obecna+kampan#|Y33buV4cvEnkJxvjhfNBp03MxRinFE8R8LtQvjoDJoIHPlx7wbGBM9iMoX+ETPgYTKLu/iLe3GAtWpDpC7HCylfkMre7ucTPrAlzkzAThl9tO2WdFKwg2mYT4s3eLBZSD4o2Wchf7IsmyG08CMr1vB8BXzgRhkuxXgGDBztxhuNhYVFZmcO8P3ueHW36EZ730KmGbhnJKzS+JYBA7V62V0DPJPzPv2hw8hXXleoCbSN6RoZkyBHv9/ZcrrfA++2Yey1EEp6bOLF1t0Bo++7H/A==

chci se zeptat jestli to může být, nebo ne.:myslim

Odesláno

na AK nefungují odkazy... dej si podrobné vyhledávání a do OEM zadej: 2150 X3, vyskočí ti 3 lanka které můžeš mít... nicméně bych ho raději objednal od Badisaka.. máš ho za půlku a v uterý doma... ;)

Odesláno

tak jsem na to mrknul, a mám dalšího brouka v hlavě.

díval jsem se na AK podle OEM a tam mi vyskočily automaty s delkou 660mm.

pak jsem mrknul na AUTOROZVODY.CZ a tam mi vyskočily auto. s délkou 680mm.

:o:o:o:o:o:o:myslim:myslim:myslim:myslim:o:o:o:o:o:o:o

• O 2 týdny později...
  • O 1 rok později...
Odesláno

Zdravím,reaguji na předešlý příspěvěk a potřebuji se zeptat jak ten plíšek vypadá,bo já tam nic nevidím a tím pádem ani nevím jak to mám vyloupnout.Je na to nějaký fígl? Mám mezi pedálem a koncem bužírky nějaký umělý bazmek,který se trochu hýbe.Ani baterka nepomohla.Díky za rady.

• O 1 rok později...
Odesláno

Zdravím! Prosím o pomoc s výměnou lanka spojky P206 2004. Přesto, že tam patří samonastavovací, a už mám od Badisaka nové, někdo tam asi naprčil jiné s nastavováním pomocí šroubu. Při sešlápnutí pedálu se uvolnil šestihran na konci lanka u pedálu, šroub prasknul, a celé se to rozlítlo. Něco je asi někde v kabině, druhá část se uvolnila dopředu, a kus asi bowdenu se zbytkem šroubu a nějakou trubkou nebo hadicí zůstal v mezistěně. Na druhé straně mezistěny je jakoby navařený kus vytvarovaného plechu s vyvrtanou dírou, průměr asi 15 mm.  Tedy spíš "vykousanou" nepravidelnou dírou . Nechtěl jsem zakládat nové vlákno, ale to, co se tu řešilo v r. 2014 nemůžu použít. V příručce Jak na to není nic, co bych mohl použít. Navíc je hrozný přístup. Zkusím ještě vyhodit sedadlo, ale nevím si rady. Nemůžu ani vytáhnout ten zbytek bowdenu, nevím, jak je to tam narvané. Moc prosím, jestli byste někdo mohl nafotit, jak to má kolem pedálu vypadat, a jak to má být vpředu. Z pedálu visí dolů kus plastu, jakási páčka. Nevím, jestli se má nějak opírat o mezistěnu, zdá se mi delší. Nebo se to má nějak napružit? Díky předem za pomoc.

Odesláno

Tak jsem byl na vrakáči, sice mi nepomohli, ale přišel jsem na to, jak to má vypadat. Problém ale je, že mi lanko nedrží v tom plastovém táhélku, vypadává. Dostal jsem radu, že je lepší táhlo demontovat, nasadit a zajistit lanko, a pak táhlo dát zpět. Žádný "plíšek" na zajištění tam ale nemám. Ale s upevněním lanka bych si poradil. Jenže plastový čep táhla nemůžu vytáhnout. Je zajištěný takovými "zobáčky". Bojím se, abych je neulomil. Řekl jsem si, že tedy vymontuji celý pedál spojky, ale šroub, kolem něhož se pedál otáčí, nemůžu povolit, protáčí se. Hlavu šroubu ale není možné žádným klíčem přidržet. Vadí brzdový pedál. Ten ale nejde sešlápnout, protože nemůžu nastartovat motor bez baterky. Připomíná mi to pohádku o kohoutkovi a slepičce. No prostě žabožrouti dokážou dělat snad jen pořádně naprčená, i když jinak dobrá auta. K celé té pedálové jednotce je šílený přístup, není na nic ani vidět. Ruce mám už dobité. Prostě děs.

Neporadí mi někdo nějaký fígl? předem děkuji.

Odesláno

Vyřešeno. Uvedl jsem vše do původního stavu(odstranil úpravy). Pak už byla výměna lanka opravdu brnkačka. Nejvíc práce mi dalo zjistit, jak to všechno má vypadat, odstranit zbytky původního lanka. Ale hlavně zajistit si alespoň minimální přístup. Musel jsem odpojit konektory v blízkosti pedálů, a odmontovat držák. Odpojit táhlo z plastu z pedálu, (téměř potmě a bez přístupu), abych si ho mohl prohlédnout a vyklepat šestihranné zakončení lanka, které vůbec nešlo ven. Myslel jsem, že se táhlo rozpadne, a budu muset  shánět druhé.

Děkuji všem, kteří mi pomohli a poradili.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...