velkybanan Odesláno 15. květen 2014 Odesláno 15. květen 2014 Ahoj,budu dělat spojku,ale všiml jsem si , že mi tam něco teče,chtěl bych tím pádem vyměnit gufera. Gufero do motoru jsem v SB snad našel: 0514 A2 -- TĚSNĚNÍ KLIKOVÉHO HŘÍDELE ale nevím jestli je i gufero do převodovky(počítám , že je:)) může mi zde někdo znalý poradit s tím druhým guferem a případně potgvrdit to první? Děkuji VF7GJKFWC93211361 - Citroen Berlingo [Edited on 28/6/14 22:03 by velkybanan] Citovat
ozzy56 Odesláno 16. květen 2014 Odesláno 16. květen 2014 na výstupním hřídeli převod. je taky gufero-- 23x36x6 , které se dá koupit zvlášt, většinou se ale mění celé vodítko vyp. ložiska, to gufero je součástí toho vodítka... podívej se i na uložení vypínací vidle, jsou tam plastová ložiska Citovat
velkybanan Odesláno 16. květen 2014 Autor Odesláno 16. květen 2014 No já to přímo dělat nebudu,neumím to bude to dělat mekanik,ale chtěl jsem mu k tomu všechno sehnat,aby to frčelo a měl to rychle hotové obr.1 je to toto gufero? Citovat
velkybanan Odesláno 16. květen 2014 Autor Odesláno 16. květen 2014 nebo toto je to pouzdro vypínací vidlice Citovat
velkybanan Odesláno 16. květen 2014 Autor Odesláno 16. květen 2014 koukal jsem se na net dle OEM a tam vychází toto: Vodicí pouzdro, spojka vnitřní průměr [mm] 24 vnejsi prumer 1 [mm] 39,5 vnejsi prumer 2 [mm] 57 tloustka/sila( v mm) 57,5 Materiál NBR (Nitril-Butadien-Kautschuk) verze Clutch Guide Tube Doplnkovy vyrobek/ doplnkove info 2 s tesnicim krouzkem tak snad to bude ono Citovat
velkybanan Odesláno 28. červen 2014 Autor Odesláno 28. červen 2014 Takže se povedlo , vše se vyměnilo. Ložisko bylo KO,po vyndání se pomalu rozpadlo,vyklalo se jak kulisa :-) Přítlačák - něco mu tam už scházelo lamela - no už asi měla dost i ty pružinky tam skákaly jak se jim chtělo. Gufero - preventivně vyměněno pár FOTO: spojka Citovat
velkybanan Odesláno 22. březen 2015 Autor Odesláno 22. březen 2015 Ahoj, dnes jsem vymenil spojkove lanko.nekde jsem se docetl , ze se ma cca 20 * seslapnout aby si to sedlo.nakonec jsem musel pomalu 100* :-) Ted uz jde radit v poho , ale prokluzuje mi spojka :-( co s tim sedne si to nebo tam mam vratit zpet to puvodni? Podotykam , ze lanko je orig.z citroenu a dal jsem ho tam presne jako bylo puvodni. Prosim o radu dekuji Citovat
HonzaC2 Odesláno 22. březen 2015 Odesláno 22. březen 2015 Predpokladam, je tam samostav. Kdyz jsi ho zavesoval do paky na prevodovce, slo lehce nebo uz jsi pouzil velkou silu a bylo napnute? Melo by jit zavesit lehce - melo by jit i bez extra velke namahy natahnout a zavesit. Pokud uz musis pouzit velkou silu, tak uz ten samostav je napnuty a uz to nikdy nepusti zpatky a muzes seslapnout i 1000x. A pokud to je napnute - az prislis, bude ti prokluzovat spojka, pokud uz teda neni taky sjeta. Citovat
velkybanan Odesláno 22. březen 2015 Autor Odesláno 22. březen 2015 Ano musel jsem hodne silou.se starym lankem pokud ho nasadim muzu hnou jakoby zpet.s novym vubec.a ano mam samostav.spojku mam cca 5 mesicu starou. Jde nejak zkratit to lanko?? Nerad bych ho znicil preci jenom nestalo par korun:-) Citovat
velkybanan Odesláno 22. březen 2015 Autor Odesláno 22. březen 2015 Myslim ten samostav jestli jde nastavit na nulovou pozici. Citovat
HonzaC2 Odesláno 23. březen 2015 Odesláno 23. březen 2015 Ja to menil asi 2x. Taky jsem se to tam snazil poprve natlacit silou - ale neslo to. Tak jsem s tim novym lankem chvili elaboroval a pak uz to slo docela lehce. Zkus to vyvesit a hlavne zkus to shodit i z pedalu - tak at se to trochu vrati do toho mechanismu samostavu z te strany od pedalu - aby se to uvolnilo v nem, a pak zkus to lanko vice vytahnout z te strany od prevodovky a pak zase zavesit zpatky na pedal v kabine. A nakonec to vytazene lanko zase zavesit do paky prevodovky. Citovat
velkybanan Odesláno 7. květen 2015 Autor Odesláno 7. květen 2015 Tak nove lanko nasazeno. Byli zasekle v nejdelsi poloze, mirne zahejbani tam sem a povolilo. Pak slo nasadit bez nasili a funguje na 100%. Dekuji Citovat
JimBeem Odesláno 9. květen 2015 Odesláno 9. květen 2015 Měl si to nové lanko v místě samostavu zajištěný nějakým plastem, který se pak musel sundat po montáži? Mám Problém s novým lankem viz: http://www.peugeot-club.com/topic/100240-lanko-spojky-p106-samostav/ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.