Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,budu dělat spojku,ale všiml jsem si , že mi tam něco teče,chtěl bych tím pádem vyměnit gufera.

Gufero do motoru jsem v SB snad našel:

0514 A2 -- TĚSNĚNÍ KLIKOVÉHO HŘÍDELE

ale nevím jestli je i gufero do převodovky(počítám , že je:))

může mi zde někdo znalý poradit s tím druhým guferem a případně potgvrdit to první?

Děkuji

VF7GJKFWC93211361 - Citroen Berlingo

[Edited on 28/6/14 22:03 by velkybanan]

Odesláno

na výstupním hřídeli převod. je taky gufero-- 23x36x6 , které se dá koupit zvlášt, většinou se ale mění celé vodítko vyp. ložiska, to gufero je součástí toho vodítka...

podívej se i na uložení vypínací vidle, jsou tam plastová ložiska

Odesláno

koukal jsem se na net dle OEM a tam vychází toto:

Vodicí pouzdro, spojka

vnitřní průměr [mm] 24

vnejsi prumer 1 [mm] 39,5

vnejsi prumer 2 [mm] 57

tloustka/sila( v mm) 57,5

Materiál NBR (Nitril-Butadien-Kautschuk)

verze Clutch Guide Tube

Doplnkovy vyrobek/ doplnkove info 2 s tesnicim krouzkem

tak snad to bude ono

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Takže se povedlo , vše se vyměnilo.

Ložisko bylo KO,po vyndání se pomalu rozpadlo,vyklalo se jak kulisa :-)

Přítlačák - něco mu tam už scházelo

lamela - no už asi měla dost i ty pružinky tam skákaly jak se jim chtělo.

Gufero - preventivně vyměněno

pár FOTO:

spojka

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Ahoj, dnes jsem vymenil spojkove lanko.nekde jsem se docetl , ze se ma cca 20 * seslapnout aby si to sedlo.nakonec jsem musel pomalu 100* :-)

Ted uz jde radit v poho , ale prokluzuje mi spojka :-( co s tim sedne si to nebo tam mam vratit zpet to puvodni?

Podotykam , ze lanko je orig.z citroenu a dal jsem ho tam presne jako bylo puvodni.

Prosim o radu dekuji

Odesláno

Predpokladam, je tam samostav. Kdyz jsi ho zavesoval do paky na prevodovce, slo lehce nebo uz jsi pouzil velkou silu a bylo napnute? Melo by jit zavesit lehce - melo by jit i bez extra velke namahy natahnout a zavesit. Pokud uz musis pouzit velkou silu, tak uz ten samostav je napnuty a uz to nikdy nepusti zpatky a muzes seslapnout i 1000x. A pokud to je napnute - az prislis, bude ti prokluzovat spojka, pokud uz teda neni taky sjeta.

Odesláno

Ano musel jsem hodne silou.se starym lankem pokud ho nasadim muzu hnou jakoby zpet.s novym vubec.a ano mam samostav.spojku mam cca 5 mesicu starou.

Jde nejak zkratit to lanko??

Nerad bych ho znicil preci jenom nestalo par korun:-)

Odesláno

Ja to menil asi 2x. Taky jsem se to tam snazil poprve natlacit silou - ale neslo to. Tak jsem s tim novym lankem chvili elaboroval a pak uz to slo docela lehce. Zkus to vyvesit a hlavne zkus to shodit i z pedalu - tak at se to trochu vrati do toho mechanismu samostavu z te strany od pedalu - aby se to uvolnilo v nem, a pak zkus to lanko vice vytahnout z te strany od prevodovky a pak zase zavesit zpatky na pedal v kabine. A nakonec to vytazene lanko zase zavesit do paky prevodovky.

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...