Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Abych tu stále neprudil s Xsarou, která sem tak moc nepatří, tak založim vlákno i pro takový další menší projekt. Dlouho jsem uvažoval o prodeji, ale nakonec se podařilo sehnat pár dílů do skládačky a budu pokračovat.

Minulé léto jsem se rozhodl, že nutně potřebuju 306 v kabriu, ale aby to nebylo tak jednoduché, musel to být dvoulitr a v kůži. Poté co jsem objel pár šrotů za neadekvátní peníze jsem koupil ještě větší šrot za málo peněz . :D Na první pohled dvoulitr RFX s béžovou kůží a hrozným lakem. RFX sedí i podle vinka, ale v TP je jako typ motoru RFY a 112kW. :o Na motoru co tam byl šíleně zmršená elektrika a asi i motor. Šel jsem do toho s tím, že sehnat motor s kabeláží bude hračka - omyl, nebyla. :grr No takhle to vypadalo po dovozu.

dJmPb.jpg

71la.jpg

Výfuk kapitola sama o sobě, každých 10cm naprskaný svár, nebo díra a na konci tehle hrůza kvůli které kdosi udělal do nárazníku díru rozbruskou.

F13TI.jpg

A elektrika?

HbJ4O.jpg

nrmRg.jpg

Časem se podařilo sehnat motor v trošku horšim stavu a ten mi od té chvíle leží na půdě. :D

Nicméně před týden se zadařilo a pořídil jsem kompletní S16 nabořenou na předek a jako bonus tlumiče Kyb Ultra a pera HR. :)

wNh5A.jpg

Pustil jsem se do toho s chutí a rozbruskou v ruce. :roker

k8Xq.jpg

CdPOX.jpg

oZK4R.jpg

Asi tak 4 dlouhé večery i s výměnou brzd a podvozku. Z S16 šla pro jistotu i palubka s kompletním svazkem.

hiCHb.jpg

Teď už jen ladit detaily a sehnat nějaké bačkory, v dílně už čekaj 9x16\" Kolečka.

Odesláno

Jsem rád, že se líbí. :) Ta zprasená elektrika už tam samozřejmě neni... Hodim pár rychlofotek, ale telefon prostě nedokáže zachytit tu barvu. :D

VsJW5.jpg

NF7o.jpg

Tady jedna s budoucim kolem, teď už jen zjistit, jestli se tam vejdou. :mrk

irLlD.jpg

Jinak už to lítá. Jen mám pocit, že bude někde v háji nějaký podtlak ke klapkám, mezi 3-4 t.ot. to má strašnou díru a do 4 tisíc po přidání plynu a puštění plivne na neutrál do výfuku. Ale to se snad ještě doladí.

Odesláno

obecne ten motor ma mezi 3-4 tis diru ty klapky se nestihnou tak rychle prepnout kupoval jsem je nove a i na grafu z brzdy je to krasne videt jak prepinaji bohuzel pomalu proto asi vedeli proc se u GTI6 vratily zase k hlinikovemu sani :-))

Odesláno

Tak to jo. Docela si mě potěšil, už jsem měl hrůzu co se tam zas porouchalo. :) Ale celkově je to třeba oproti VTeSu takový jalový... Ještě udělám filtry a uvidíme.

Odesláno

Ale trvalo mi to... Zadní nárazník by se hodil, jenže tuhle barvu nikdy nikdo nenamíchá, takže to zatim řešit nebudu a případně to jen zavařim když někde seženu rozbitej a pak se to foukne celý do modré.

Guest bluesman
Odesláno

Veľmi pekné, dobre si sa do toho obul, nech sa darí! :mrk

Ak budeš mať chuť a čas, mohol by si sa trošku rozpísať, čo všetko obnášal ten swap motora. ;) V snoch sa ešte stále pohrávam s myšlienkou, že do mojej 1.6ky tiež časom prehodím 2.0 S16. :D

Odesláno
Tak to jo. Docela si mě potěšil, už jsem měl hrůzu co se tam zas porouchalo. :) Ale celkově je to třeba oproti VTeSu takový jalový... Ještě udělám filtry a uvidíme.

to je prave ono Prvni generace MI16 1.9 16V hlinikove sani pak nachvily ty nase plastovy berany s kratkym dlouhym sanim a pak zase vraceni k hlinikovymu u VTS a GTI6 asi vedeli proc se k tomu vraci ale od 4 tis to jede pekne a kolem 5500 mam poradnej zaber i kdyz u me uz nejsou komprese takovy jaky by meli bejt a to mi rovnou nahrava na to nebylo by mozny ze by jsi mi zmeril jaky mas komprese ?

Odesláno

Určitě je změřim, jen zrovna nemám čim. :-) Je fakt, že když chceš jet rychle, tak musim skočit až kousek před omezovač. Pak to i jede. :D

bluesman - Jestli se tvoje auto vyrábělo s tím motorem co chceš, tak o ničem nespekuluj a kup rovnou to. ;) Věř mi, tohle je druhý swap co sem dělal. Konkrétně pro tvojí záměnu budeš potřebovat mimo motoru kompletní svazek od motoru, z podběhu a z podpalubky. Budíky, výfuk, všechny držáky, řazení a poloosy. Přední nápravu buď upravit, nebo dát jinou, má jinak držák na motor a u některých nfz je jiné i řazení... Jestli o tom uvažuješ, tak jedině koupit další nabořenou 306 a překopat to.

Guest bluesman
Odesláno

Díky za podrobné info. ;) Zatiaľ neviem o tom, že by sa dával 2.0 benzín aj do 5-dverových verzií hatchbacku, a keďže môjmu motoru asi končí životnosť (& prevodovka melie z posledného :D ), zatiaľ čo karoséria nevykazuje známky korózie, uvažujem nad tým (zatiaľ len teoreticky). :)

Odesláno

Na bazoši je právě za 10 bez Tk... Chybělo málo a stála by mi na zahradě místo té zbořené. :D Jinak taková zajímavost, motor co jsem vyndal z kabrouše - na první pohled RFX, po rozhození mne překvapila hliníková vana a ještě víc, když jsem si přečetl na bloku kód RFV. Jsem zvědav, co v tom bude za písty. :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...