Shocker Odesláno 25. duben 2014 Odesláno 25. duben 2014 Zdravim, mam problem s packou smerovky. Ked vyhodim smerovku do hociktoreho smeru tak sa mi stava, ze smerovka ani nezacne blikat. Musim po packe trocha buchnut a vtedy zacne blikat. Niekedy dvakrat blikne a zasa zhasne, cize musim opat po packe pobuchat. Ked odbocujem napriklad do lava a stojim na krizovatke, tak musim po opacke neustale poklepkavat rukou, aby mi blikala smerovka. Niekedy vsak idu tie smerovky dobre a niekedy idu velmi zle. Packa pekne zapada aj do prava aj do lava. Automechanik mi povedal ak by som to chcel opravit (co by som aj chcel lebo ma to uz hneva) tak by som musel menit celu tu cast co vidite aj na obrazku v prilohe a oprava by ma vysla na 300€. Mate niekto podobny problem alebo vedeli by ste mi poradit ci by sa to dalo aj nejako lacnejsie opravit? Ide o peugeot 206 rocnik 2003 hatchback. Dakujem. [upravil dne 25/4/14 10:59 od Shocker] [upravil dne 25/4/14 11:01 od Shocker] Citovat
P607Olda Odesláno 25. duben 2014 Odesláno 25. duben 2014 Rozebrat, prohlídnout, vyčistit. Přinejhorším koupíš za 300 E novou. Citovat
Shocker Odesláno 26. duben 2014 Autor Odesláno 26. duben 2014 No povodne som chcel kupit packu smerovky za 15€ a videl som tu celkom slusny anvod ako to cele otvorit ale ja sa do toho bojim pustat a mechanik mi povedal ze sa to neoplati takto riesit. Udajne ked sa to uz raz rozobere a posklada naspat tak to moze ist este horsie, by ma zaujimalo ci s tym ma niekto dake skusenosti. Citovat
P607Olda Odesláno 26. duben 2014 Odesláno 26. duben 2014 Já jsem to dělal na starých (r.v. 91) ale mechanika by mohla být stejná. Napohled to vypadá strašně, ale bylo to celkem jednoduché, dělal jsem to asi 5 x (kvůli focení a z dlouhé chvíle) a úspěšnost 100%. A ty nemáš co ztratit. Mechanik nechce riskovat - při úspěchu mu dáš pár eur a při neúspěchu má průser. Citovat
Shocker Odesláno 26. duben 2014 Autor Odesláno 26. duben 2014 Ono to je cele take dost zlozite kvoli tomu airbagu co tam je, preto sa sam do toho bojim pustit. Kazdopadne dakujem za rady, skusim najst niekoho kto by sa mi na to skusil pozriet. Citovat
Shocker Odesláno 8. květen 2014 Autor Odesláno 8. květen 2014 Vedeli by ste mi niekto pls povedat, ake packy mam presne zhanat? Moje vin cislo je: VF32AHFXF43483049. Dakujem. Citovat
Shocker Odesláno 9. květen 2014 Autor Odesláno 9. květen 2014 Dakujem, som to chcel objednat z nejakeho co najlacnejsieho eshopu, len podla toho kodu neviem nic najst, vedel by si mi este poradit ako by som mal postupovat pri hladani? V tychto veciach som pomerne amater. Citovat
Buback Odesláno 10. květen 2014 Odesláno 10. květen 2014 je to sice v anglictine ale mohlo by to pomoci http://philsworkbench.blogspot.fr/2009/12/peugeot-206-indicator-stalk-repair.html pro nemux S com2000 http://www.ebay.co.uk/itm/281311167111?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 sjed dolu a tam jsou fotky [Edited on 10/5/14 10:23 by Buback] Citovat
P607Olda Odesláno 10. květen 2014 Odesláno 10. květen 2014 Článek je z 2009 a píše, že koupil 10 let staré auto, tedy 1999. Tam jsou páčky, kdy se nemusí sundavat volant a tedy odpojovat airbag. Po demontáži sestavy, další rozborka, vyčištění a případná oprava aretačního kolíku bude podobná. Citovat
Shocker Odesláno 10. květen 2014 Autor Odesláno 10. květen 2014 Ono ja by som mal skor postupovat podla tohoto navodu ked by som to chcel rozoberat: ale bojim sa do toho pustit, kedze som v tychto veciach amater a bojim sa toho, ze by som to bud uplne pokazil alebo by som to nedokazal poskladat naspat (viem, ze pre mnohych je to uplne jednoducha vec, ale clovek ako ja, co nikdy nic podobne nerobil, tak sa jednoducho toho boji). Toto je moje prve auto nemam ho este ani rok cize moje skusenosti su fakt minimalne. Popravde ani neviem co by som tam dnu ak by som to uz rozobral mal hladat a co na tom opravovat, kedze tie biele koliky by mali byt v poriadku, lebo packa smerovky pekne zapada doprava aj dolava a pekne tam aj drzi cize fakt neviem, preto mi najrealnejsie pride vymenit to cele a z bazaru to kupovat nechcem, kedze sa mi to zas moze za par mesiacov/dni opat kazit. To auto planujem mat co najldhsie sa bude dat kedze tam mam namontovany pomerne novy system LPG, cize ak by sa mi to aj nejako podomacky podarilo spravit na daky rok tak by som potom aj tak musel kupovat nove (aspon si myslim ze by to tak dopadlo). Citovat
P607Olda Odesláno 10. květen 2014 Odesláno 10. květen 2014 Já bych se bál airbagu, ale když nejprve odpojíš baterku, tak by to mělo být bez problémů. Uvedené vlákno jsem nečetl. Já bych to dělal takto: zjistil bych si u dodavatele (Peugeot), přesné označení a za kolik dní jsou schopni ho dodat, případně si na tyto dny neplánovat jízdu anebo zamluvit náhradní auto. A pak se do toho pustit - nemůže to dopadnout hůř, než že to zničíš. Anebo jiná možnost, domluvit se s někým, kdo takovou rozborku dělá. Ale nezlob se na něho, když to zničí. Servisákovi se do toho nebude chtít, kvůli velkému riziku. Citovat
Shocker Odesláno 12. květen 2014 Autor Odesláno 12. květen 2014 No dobre teda, skusim sa na to cez vikend pozriet, myslis ze v mojom pripade bude stacit ocistit to miesto kde sa tie kovove pliesky, co su na obrazku zakruzkovane, dotykaju dosky plosneho spoja, popripade ich trocha zahnut? Lebo neviem co viac by som s tym mohol spravit. Dakujem. [upravil dne 12/5/14 08:17 od Shocker] Citovat
P607Olda Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 No asi ano. Tento typ jsem neměl rozebraný. V každém případě - přihýbej jen trošku, abys nenadělal víc škody. Čistit kontoxem, tedy sprejem na kontakty. Ty kontakty mívají povrchovou úpravu, např. stříbření - pokud se opotřebuje, anebo ošmirgluje (!?) tak to není dobré. Máš poblíž vrakáč, že bys v případě průseru sehnal ten plíšek nový? Citovat
Shocker Odesláno 26. květen 2014 Autor Odesláno 26. květen 2014 Zdravim, nakoniec budem musiet kupovat predsa len nove packy... vedeli by ste mi povedat, ci by mi tam pasovali packy s kodovym oznacenim 6239Q1? Lebo vyzeraju rovnako ako tie co mam teraz a maju aj rovnake funkcie. V peugeote mi vsak nevedeli alebo nechceli povedat, ci by mi tie packy pasovali. Tam mi chceli objednavat nejake original z peugeotu s kodovym oznacenim 6242F2 co je vlastne nove oznacenie paciek 6239JS, lenze boli dost drahe. Dakujem. Citovat
Shocker Odesláno 4. červen 2014 Autor Odesláno 4. červen 2014 Prepacte, ze otravujem ale stale sa snazim zistit, ci namiesto tych 6242F2 mozem pouzit packy znacky valeo 251495 (kodove oznacenie 6239.Q1). Co som sa docital na internete tak niekde to uvadzali ako alternativu ale niesom si na 100% isty ci by to teda pasovalo. Citovat
P607Olda Odesláno 4. červen 2014 Odesláno 4. červen 2014 Oprava se nepodařila? Podle VIN mi to ukazuje pouze 6239 JS, což je v Autobenexu za 8500 vč.DPH. Tak jedině vrakáč a zkoušet. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.