michal4051 Odesláno 24. duben 2014 Odesláno 24. duben 2014 čau. Chci se zeptat na nějakej postup při výměně spojkového lanka na peugeotu 306 1.9D 51kw WJZ se samoštelem . je tam nějaká záludnost ?Děkuji za odpovědi Citovat
xbata Odesláno 24. duben 2014 Odesláno 24. duben 2014 Když jsme u spojkového lanka, přidal bych dotaz: Když sešlápnu u stojícího auta (zatím nepojízdné) spojkový pedál, tak cca 1× ze zhruba 5ti sešlápnutí \"v pedálu\" a projde naprázdno. Musím jej pak nohou zvednout a pak zase funguje normálně. Dokud se to nestane znovu. Auto ale delší dobu stálo.. Jinak k výměně: myslím, že by neměl být problém.. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 24. duben 2014 Odesláno 24. duben 2014 Ja som menil lanko ale na benzine ... Nič záludné tam nebolo Vživote pred tým som to nerobil a za chvíľku bolo vymenené Ale ja som dával \"štelovacie\" Citovat
HonzaC2 Odesláno 24. duben 2014 Odesláno 24. duben 2014 Pro xbata: tak to co nejdříve to lanko vyměň, protože se ti to bude horšit. Až jednou to bude tak daleko, že pedál zabere 1x a mezitím to 5x přizvedneš nohou. Vím o čem mluvím, měnil jsem to takhle v Sofii u cesty. Naštěstí to bylo tak na 15 minut pohodové práce. Jinak předpokládám výměna stejná jak na Xsaře 1,9D, kterou mám. - nevím teď jak to je v 306ce, na Xsaře se sundala baterie ,držák baterie (pod držákem už bylo lanko normálně vidět.) a sací potrubí s filtrem. - pak vyháknout z páky převodovky - pak v kabině sundat háček lanka z pedálu - pak v motorovém prostoru uchopit za samostav (vychází z přepážky mezi kabinou a motorem) a pořádně škubnout. Bylo to tam jen zastrčené. montáž v opačném pořadí\" - nasadit do přepážky - prostrčit do kabiny - nasadit háček na pedál - potáhnout za ten kulatý druhý konec co se zasazuje do páky převodovky - nasadit držák, baterii, filtr... Hotovo. Nic se nikde nenastavuje - pokud dáte lanko se samostavem. Citovat
xbata Odesláno 24. duben 2014 Odesláno 24. duben 2014 a čím je tohle propadání lanka? dokud jsem s autem jezdil, nikdy se mi to nestalo. tak čekám až vyjedu jestli se to \"opraví\" Jinak ho vyměnim, neni problém.. Díky za zkušenost. Citovat
HonzaC2 Odesláno 24. duben 2014 Odesláno 24. duben 2014 Po*rany samostav. Nezkoušel jsi to někde u pedálu promazat? Pokud ne, tak to ani nedělej, protože se ti pak rozsype ihned. Citovat
MilanF1 Odesláno 24. duben 2014 Odesláno 24. duben 2014 Samostav je zataven v plastu, rozebrat to nejde. Měl jsem ho 2x venku a nakonec jsem koupil nové. V tom samostavu jsou nějaké zobáčky, do kterých to \"lanko\" zapadá, vymezuje se tím ta délka. Já jsem to provizorně vyřešil \"zkrácením\" lanka, že jsem k převodovce dal podložku, tím to skočilo do jiného zobáčku v samoštělu a fungovalo to. Bohužel spojka zabírala o něco výše ... pak jsem ho raději vyměnil. Rozhodně nic nenamazávat, protože pak to těžko může pracovat na nějakých zobáčkách, ony jsou stejně oběhané a namazáním to bude ještě více klouzat. Prvotním znakem, kdy odchází samoštel je ten, že začne v lanku křupat, to znamená, že to přeskakuje přes ty zobáčky. Člověk si jen řekne, že lanko je suché ... to není pravda. Později pedál prošlápneš, ale jde zvednout zpátky a pak je to čím dál tím horší a horší. Já to ale považuji \"za výhru\", protože u běžného lanka se může stát jenom jedno, že prostě lanko praskne a pak už nikam nedojedeš. Citovat
HonzaC2 Odesláno 24. duben 2014 Odesláno 24. duben 2014 Dyť jsem psal - nic nemazat Některým lidem to odejde právě proto, že tam kolem pedálu kápnou olej. Citovat
michal4051 Odesláno 24. duben 2014 Autor Odesláno 24. duben 2014 to udělal předešlej majitel a spojkovej pedál nic moc proto budu měnit Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 24. duben 2014 Odesláno 24. duben 2014 MilanF1 = ja som to lanko menil práve preto, lebo mi prasklo ! Len tak, za jazdy, bez toho aby som mal dovtedy akykolvek problem s lankom, bez toho aby vydaval akekolvek zvuky. [Edited on 24/4/14 13:50 by Lubk0] Citovat
xbata Odesláno 24. duben 2014 Odesláno 24. duben 2014 Já jsem s ním taky neměl nikdy problémy. Je tam dělaná spojka poměrně nedávno, ale lanko asi (na 99,9%) měněno nebylo. No, občas něco odejde i když se s autem nejezdí očividně.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.