Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Když jsme u spojkového lanka, přidal bych dotaz: Když sešlápnu u stojícího auta (zatím nepojízdné) spojkový pedál, tak cca 1× ze zhruba 5ti sešlápnutí \"v pedálu\" a projde naprázdno. Musím jej pak nohou zvednout a pak zase funguje normálně. Dokud se to nestane znovu. Auto ale delší dobu stálo..

Jinak k výměně: myslím, že by neměl být problém..

Odesláno

Ja som menil lanko ale na benzine ...

Nič záludné tam nebolo :D

Vživote pred tým som to nerobil a za chvíľku bolo vymenené :) Ale ja som dával \"štelovacie\" :)

Odesláno

Pro xbata: tak to co nejdříve to lanko vyměň, protože se ti to bude horšit. Až jednou to bude tak daleko, že pedál zabere 1x a mezitím to 5x přizvedneš nohou. Vím o čem mluvím, měnil jsem to takhle v Sofii u cesty. Naštěstí to bylo tak na 15 minut pohodové práce.

Jinak předpokládám výměna stejná jak na Xsaře 1,9D, kterou mám.

- nevím teď jak to je v 306ce, na Xsaře se sundala baterie ,držák baterie (pod držákem už bylo lanko normálně vidět.) a sací potrubí s filtrem.

- pak vyháknout z páky převodovky

- pak v kabině sundat háček lanka z pedálu

- pak v motorovém prostoru uchopit za samostav (vychází z přepážky mezi kabinou a motorem) a pořádně škubnout. Bylo to tam jen zastrčené.

montáž v opačném pořadí\"

- nasadit do přepážky - prostrčit do kabiny

- nasadit háček na pedál

- potáhnout za ten kulatý druhý konec co se zasazuje do páky převodovky

- nasadit držák, baterii, filtr...

Hotovo. Nic se nikde nenastavuje - pokud dáte lanko se samostavem.

Odesláno

a čím je tohle propadání lanka? dokud jsem s autem jezdil, nikdy se mi to nestalo. tak čekám až vyjedu jestli se to \"opraví\" Jinak ho vyměnim, neni problém.. Díky za zkušenost.

Odesláno

Samostav je zataven v plastu, rozebrat to nejde. Měl jsem ho 2x venku a nakonec jsem koupil nové.

V tom samostavu jsou nějaké zobáčky, do kterých to \"lanko\" zapadá, vymezuje se tím ta délka.

Já jsem to provizorně vyřešil \"zkrácením\" lanka, že jsem k převodovce dal podložku, tím to skočilo do jiného zobáčku v samoštělu a fungovalo to. Bohužel spojka zabírala o něco výše ... pak jsem ho raději vyměnil.

Rozhodně nic nenamazávat, protože pak to těžko může pracovat na nějakých zobáčkách, ony jsou stejně oběhané a namazáním to bude ještě více klouzat.

Prvotním znakem, kdy odchází samoštel je ten, že začne v lanku křupat, to znamená, že to přeskakuje přes ty zobáčky. Člověk si jen řekne, že lanko je suché ... to není pravda. Později pedál prošlápneš, ale jde zvednout zpátky a pak je to čím dál tím horší a horší.

Já to ale považuji \"za výhru\", protože u běžného lanka se může stát jenom jedno, že prostě lanko praskne a pak už nikam nedojedeš. :papa

Odesláno

MilanF1 = ja som to lanko menil práve preto, lebo mi prasklo !

Len tak, za jazdy, bez toho aby som mal dovtedy akykolvek problem s lankom, bez toho aby vydaval akekolvek zvuky.

[Edited on 24/4/14 13:50 by Lubk0]

Odesláno

Já jsem s ním taky neměl nikdy problémy. Je tam dělaná spojka poměrně nedávno, ale lanko asi (na 99,9%) měněno nebylo. No, občas něco odejde i když se s autem nejezdí očividně.. :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...