Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Odmerka na olej

Recommended Posts

Guest bluesman
Odesláno

Zdravím páni.

Dnes by som vás chcel poprosiť o radu s úplne banálnou otázkou: ako hlboko treba zastrčiť odmerku na olej, aby zobrazovala reálny stav hladiny oleja? Mal som totiž v aute donedávna nejakú improvizovanú odmerku, a teraz keď som kúpil originálnu, neviem, či ju treba zastrčiť úplne na maximum vrátane tých gumených častí alebo len po začiatok toho čuplíka navrchu... :D

Díky moc za radu. ;)

Guest bluesman
Odesláno

To práve neviem, predtým som tam mal len kúsok dlhého pliešku. :D Takže zastrčiť úplne nadoraz vrátane gumených častí tej úchytky? ;)

Guest bluesman
Odesláno

Oukej, díky moc za radu. :) Snažím sa totiž presne odmerať množstvo oleja, ktoré motor zožerie na 1000km, a mal som pochybnosti, či to meriam správne. :D

Odesláno

To ti ten motor žerie až také množstvá, že od výmeny do výmeny musíš dolievať? Skôr si odmerať množstvo, ktoré tam pri výmene naleješ a potom pri vypúšťaní zmerať množstvo a zistíš, koľko ho chýba... :myslim

Guest bluesman
Odesláno

Už som to tu niekde písal, naposledy mi zožral 1,2 litra na 1000km a teraz dokončujem ďalšiu tisícku, tak to chcem zmerať presne. :) Olej som za posledné tri roky nemenil, pretože sa dolievalo 11 litrov. :D

Odesláno

nemůžu si pomoct, ale dnes se v autoškole neučí něco jako údržba vozu?? dotaz jak mám zastrčit měrku oleje je pro mě nepochopitelný, snad jen kdyby ho dala blondýna, tam se to tak nějak předpokládá...:ticho

Odesláno

bluesman: píšeš, že si měl doposud provizorní měrku oleje a teď si tam dal originální měrku,. Takže je jasné a logické, že originální měrka oleje ti bude ukazovat jinak (přesněji) než provizorní měrka. Pokud můžeš, tak dej fotku, jak máš vloženou měrku.

• O 2 týdny později...
Guest bluesman
Odesláno

Konečne som znova fit (menšia maródka), díky za rady - odfotil som teda tú odmerku keď je zastrčená úplne dole (obr. 1) a keď je zastrčená len po gumené zarážky (obr. 2). Ktoré meranie je teda presnejšie, prosím? ;)

andjpd.jpg

262kylt.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...