Vlado22 Odesláno 14. duben 2014 Odesláno 14. duben 2014 Na staršom Peugeote mi počas jazdy stále bliká ľavá smerovka aj keď dám prepínač do strednej nulovej polohy. Začalo mi to asi pred rokom. Musel som na jeden vodič z prepínača namontovať osobitný vypínač. Len čo som to urobil, smerovky sa umúdrili. Teraz po zime sa porucha znova objavila. V jednom autoservise mi povedali, že musia vymeniť celú dosku s elektronikou, kde sú relátka. A to za závratnú sumu. V druhom servise zase chcú vymeniť prepínač smeroviek za 120 €. Vie niekto poradiť, kde môže byť chyba? Ak je to zalepené relátko, to si viem vymeniť aj sám - som dlhoročný rádioamatér. Alebo to spôsobuje alarm? Citovat
koblih69 Odesláno 14. duben 2014 Odesláno 14. duben 2014 Musíš napsat co máš za auto, jaký r.v. ... nejlépe VIN Citovat
Vlado22 Odesláno 14. duben 2014 Autor Odesláno 14. duben 2014 Mám Peugeot 206, 1,9D, rok výroby 2000. Citovat
koblih69 Odesláno 14. duben 2014 Odesláno 14. duben 2014 Bez VIN nepoznám jeslti je to Mux nebo ne... Citovat
ChouLu Odesláno 14. duben 2014 Odesláno 14. duben 2014 Máš nemux... V páčce se brousí kovové plošky a vznikají piliny, které se uzasují a propojují ty plošky a proto ti to bliká... Pokud si na to troufneš, tak rozebrat páčku a vyčistit a nebo vyměnit celou páčku Citovat
Vlado22 Odesláno 15. duben 2014 Autor Odesláno 15. duben 2014 Môj problém je asi v elektronike. Keď som dnes na náhodnú radu známeho vypol alarm, smerovky sa umúdrili a dajú sa vypnúť. Fungujú aj po opätovnom zapnutí alarmu. Dokedy uvidím. Ak sa porucha znova objaví, rozoberiem prepínač. Neviem však ako ho zložím, keď sa mi po otvorení rozletí a nebudem stačiť ho ani odfotiť. Dá sa niekde nájsť foto vnútra prepínača? Citovat
koblih69 Odesláno 15. duben 2014 Odesláno 15. duben 2014 Tvůj problém je nejspíš tam kde psal ChouLu - tedy v obroušených mosazných pilinách která napadaly do vazelíny té páčky, takže rozebrat, vykydat starou vazelínu, dát novou a tude to OK. Samozřejmě by bylo možné, že ten alarm, který je asi připojený na směrovky, dělá taky nějakou neplechu, ale spíš bych řekl, že to je náhoda... no uvidíš. Citovat
Vlado22 Odesláno 15. duben 2014 Autor Odesláno 15. duben 2014 Keď prepínač otvorím, nerozletí sa na márne kúsky? Citovat
ChouLu Odesláno 15. duben 2014 Odesláno 15. duben 2014 vypadne ti páčka a vyskáčou pružinky... v horní části je jen jedna pokud se nepletu... spodní část vůbec nemusíš rozdělávat Citovat
Vlado22 Odesláno 15. duben 2014 Autor Odesláno 15. duben 2014 Dá sa vydedukovať odkiaľ pružina vyletela? Existuje foto rozobraného spínača? Citovat
koblih69 Odesláno 15. duben 2014 Odesláno 15. duben 2014 Prosímtě klid, rozeber to s trochou pečlivosti a nic nehrozí... Citovat
marecikRC Odesláno 16. duben 2014 Odesláno 16. duben 2014 podla mna to je v packe a pri jej rozoberani to nie je take hrozne, to das do kopy bez problemov Citovat
ChouLu Odesláno 16. duben 2014 Odesláno 16. duben 2014 Ano to poznáš kam to má přijít... já ji poprvé skládal asi 10x... ale není tam co zkazit Citovat
Vlado22 Odesláno 16. duben 2014 Autor Odesláno 16. duben 2014 Pred rokmi som rozobral takúto páčku na Renaulte Clio a týždeň sme ju dvaja skladali. Jeden kontakt nám totiž stále nikde nepasoval. Citovat
marecikRC Odesláno 16. duben 2014 Odesláno 16. duben 2014 ja musim povedat ze som ju rozoberal raz a uplne v pohodicke , ziaden problem dat vsetko do kopy.Ked ju opatrne a pomaly otvoris tak sa ti to ani nerosype pretres, premazes na novo a som presvedceny ze to bude fachat ako ma Citovat
Vlado22 Odesláno 17. duben 2014 Autor Odesláno 17. duben 2014 Dnes som vypol alarm a po chvíle smerovky normálne blikali. Uvidím dokedy. Rozoberanie prepínača som preto odložil. Stále mám totiž dojem, že ten alarm to má na svedomí. Citovat
tukan1 Odesláno 20. duben 2014 Odesláno 20. duben 2014 Tento problém som aj ja riešil pred cca mesiacom. Keď nemala smerovka blikať (páčka v strednej polohe) tak vtedy blikala doprava. Počas jazdy som musel páčku zatlačiť a nájsť nejakú polohu kedy to nerobí. Doma som rozobral plasty za volantom, vybral celý ten modul (robota asi na 3 min). Stlačeným vzduchom a vatovou tyčinkou som to vyčistil vo vnútri, dá sa tam dostať tade ako sú pružinky. Najlepšie je tú vatovú tyčinku do niečoho namočiť, lepšie chytá špinu. Bolo celkom viditeľné, že na tej vate je kovový prach. Po tomto vyčistení mám pokoj a funguje bez problémov. Určite to vyskúšaj, stojí to za pokus. Citovat
Vlado22 Odesláno 20. duben 2014 Autor Odesláno 20. duben 2014 Tukan: Musel si rozobrať celý prepínač? Ja ale na ňom nemám skrutky ale nity, čo ma odrádza. Citovat
tukan1 Odesláno 21. duben 2014 Odesláno 21. duben 2014 Nerozoberal som ten prepínač vôbec. Pri volante drží na 2 skrutkách, tie som odmontoval. Zozadu na prepínači sú 2 konektory, ktoré som odpojil. Celý prepínač sa potom dá vysunúť smerom do boku von. Netrúfol som si ho rozobrať, lebo to vyzeralo, že to je je len nacvaknuté v nejakých plastoch a nerád by som to dolámal. Medzi tie pružinky sa dá tou vatovou tyčinkou dostať dosť hlboko. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.