Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Na staršom Peugeote mi počas jazdy stále bliká ľavá smerovka aj keď dám prepínač do strednej nulovej polohy. Začalo mi to asi pred rokom. Musel som na jeden vodič z prepínača namontovať osobitný vypínač. Len čo som to urobil, smerovky sa umúdrili. Teraz po zime sa porucha znova objavila. V jednom autoservise mi povedali, že musia vymeniť celú dosku s elektronikou, kde sú relátka. A to za závratnú sumu. V druhom servise zase chcú vymeniť prepínač smeroviek za 120 €. Vie niekto poradiť, kde môže byť chyba? Ak je to zalepené relátko, to si viem vymeniť aj sám - som dlhoročný rádioamatér. Alebo to spôsobuje alarm?

Odesláno

Máš nemux...

V páčce se brousí kovové plošky a vznikají piliny, které se uzasují a propojují ty plošky a proto ti to bliká... Pokud si na to troufneš, tak rozebrat páčku a vyčistit a nebo vyměnit celou páčku ;)

Odesláno

Môj problém je asi v elektronike. Keď som dnes na náhodnú radu známeho vypol alarm, smerovky sa umúdrili a dajú sa vypnúť. Fungujú aj po opätovnom zapnutí alarmu. Dokedy uvidím. Ak sa porucha znova objaví, rozoberiem prepínač. Neviem však ako ho zložím, keď sa mi po otvorení rozletí a nebudem stačiť ho ani odfotiť. Dá sa niekde nájsť foto vnútra prepínača?

Odesláno

Tvůj problém je nejspíš tam kde psal ChouLu - tedy v obroušených mosazných pilinách která napadaly do vazelíny té páčky, takže rozebrat, vykydat starou vazelínu, dát novou a tude to OK.

Samozřejmě by bylo možné, že ten alarm, který je asi připojený na směrovky, dělá taky nějakou neplechu, ale spíš bych řekl, že to je náhoda... no uvidíš.

Odesláno

vypadne ti páčka a vyskáčou pružinky... v horní části je jen jedna pokud se nepletu... :) spodní část vůbec nemusíš rozdělávat :)

Odesláno

ja musim povedat ze som ju rozoberal raz a uplne v pohodicke :roker , ziaden problem dat vsetko do kopy.Ked ju opatrne a pomaly otvoris tak sa ti to ani nerosype :)

pretres, premazes na novo a som presvedceny ze to bude fachat ako ma ;)

Odesláno

Dnes som vypol alarm a po chvíle smerovky normálne blikali. Uvidím dokedy. Rozoberanie prepínača som preto odložil. Stále mám totiž dojem, že ten alarm to má na svedomí.

Odesláno

Tento problém som aj ja riešil pred cca mesiacom. Keď nemala smerovka blikať (páčka v strednej polohe) tak vtedy blikala doprava. Počas jazdy som musel páčku zatlačiť a nájsť nejakú polohu kedy to nerobí. Doma som rozobral plasty za volantom, vybral celý ten modul (robota asi na 3 min). Stlačeným vzduchom a vatovou tyčinkou som to vyčistil vo vnútri, dá sa tam dostať tade ako sú pružinky. Najlepšie je tú vatovú tyčinku do niečoho namočiť, lepšie chytá špinu. Bolo celkom viditeľné, že na tej vate je kovový prach. Po tomto vyčistení mám pokoj a funguje bez problémov. Určite to vyskúšaj, stojí to za pokus.

Odesláno

Nerozoberal som ten prepínač vôbec. Pri volante drží na 2 skrutkách, tie som odmontoval. Zozadu na prepínači sú 2 konektory, ktoré som odpojil. Celý prepínač sa potom dá vysunúť smerom do boku von. Netrúfol som si ho rozobrať, lebo to vyzeralo, že to je je len nacvaknuté v nejakých plastoch a nerád by som to dolámal. Medzi tie pružinky sa dá tou vatovou tyčinkou dostať dosť hlboko.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...