Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

díky za info, koukal jsem na stránky autorozvody.cz (asi Badisák), ceny jsou opravdu zajímavé a výběr značek velký ........ jakou značku destiček kupuješ?

já uvažuji o Textar (možná máš lepší typ)

Upraveno uživatelem jarda20
Odesláno

Máš pravdu ...... dáš typ a motorizaci a stejně máš minimálně dvě možnosti, které se liší rozměrově, takže změřit původní a podle toho kupovat nové ........ ještě, že mě to baví, a když něco zvorám, tak o tom vím ........ a klidně zajdu do Peugetu a řeknu, že jsem "vůl" a ať do dají do pořádku, ale jsou i takoví servismani, kteří něco zvorají a vykašlou se na to (i takové znám ze svých zkušeností i od svých kamarádů) .......  a jen na vysvětlenou těm co jsou schopni napsat "koupíš auto za mega a nemáš na servis", zkrátka baví mě to ...... :D

Odesláno

Ahoj všem, může mi prosím někdo znalý poradit s výměnou zadních brzdových destiček .......

Jde mi konkrétně o problém s automatickou brzdou, stačí před výměnou deaktivovat systém automatické brzdy v menu mezi budíkama, vyměnit destičky a opětovně aktivovat systém automatické brzdy.

Jinak řečeno je nutné bezpodmínečně demontáž a montáž destiček řešit přes diagnostiku. Děkuji za odpovědi.

Ahoj,

samozrejme treba automaticku rucnu brzdu deaktivovat cez diagnostiku. Na 508ke je to urobene tak, ze je tam len jeden servomotorcek, ktory taha za lanka na oboch zadnych kolesach. (Iny system je napr.u VW Passat - tam je motorcek v kazdom kolese). V momente deaktivacie lanka zostanu povolene a po demontovani musel mechanik este roztiehnut celuste s takym pripravkom...nasadil nove platnicky, zlozil a nasledne cez diagnostiku bolo treba kalibrovat aut.rucnu brzdu,  aby sa nastavila do spravnej polohy vzhladom na inu hrubku platniciek a fungovala OK. Po kalibracii aut.ruc.brzdu nasledne v diagnostike aktivoval....

Odesláno

Ahoj HozaZ, opravdu pěkné, jako malované  :D  ....... v balení destiček byly nové šrouby brzdového třmenu nebo si použil původní a jakým klíčem se povolují šrouby třmenu (torx nebo klasika? - budu měnit pouze destičky).

Odesláno (upraveno)

Ahoj, byly potřeba torxy 45 a 55. U destiček nejsou dodané žádné šrouby. Na povolení vodicích čepů pro výměnu destiček je potřeba torx 45 a na demontáž šroubů držáku třmene, pro výměnu kotoučů, torx 55. Snímač opotřebení je pouze na vnitřní destičce levého předního kola.

Upraveno uživatelem HonzaZ
Odesláno

Díky za info, na nové šrouby jsem se ptal z toho důvodu, že při zpětné montáži se mají konce šroubů opatřit spec. tmelem (lepidlem), nevím jestli je to až tak důležité nebo stačí přiměřené dotažení (v servisním manuálu se o tom nic nepíše, ale někde jsem to četl)

Odesláno

Díky, to je ono ......... ještě se musím rozhodnout jakou značku, jak jsem zjistil, hledat reference na netu je asi ztráta času, snad každá značka je chválená a haněna, aby se v tom čert vyznal ..... největší strach při výběru mám, aby nepískaly a nežraly moc kotouč ......

Odesláno

Jj, vybíral jsem podle toho, že brzdy jsou ATE, takže jsem použil od stejného výrobce. Pokud chceš mohu ti mrknout podle VIN do service boxu na objednací čísla origo a popř. pokud to tam bude uvedeno i na výrobce brzd.

Odesláno

Díky za ochotu, právě jsem mailoval s p. Rybkou (autorozvody) hodně se mě věnoval a budu u nich kupovat filtry také mot. olej TOTAL (ceny opravdu dobré), jinak desky doporučil ATE jako špičku, tak je volba jasná ......

Odesláno

Přední desky mě čekají příští rok, je zajímavé zjištění, že zadní desky jsou opotřebované více než přední, což chápu (elektronická brzda), ale kotouče zcela naopak .......

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...