Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, nefunguje mi klimatizace u spolujezdce, podle podivnýho bzučení předpokládám, že se mi taky zlomila klapka. Protože se mi nechce vyhazovat peníze za demontáž palubovky, zřejmě si to opravim sám podle tohoto návodu (prosím, neřešte, jestli je to fušařina nebo ne):

Potřeboval bych ale trochu poradit.

Na tomhle obrázku jsou dvě klapky:

http://www.peugeot-club.com/forum/files.php?pid=1487745&aid=110194

Co to znamená? Jedna je pro levej okruh a druhá pro pravej? A pro každej okruh je jenom jedna klapka (v tom návodu se píše o dvou motorcích)?

U klapek už žádný tlak není? Jenom to reguluje poměr teplej / studenej vzduch?

Jde mi o tohle: kdybych to chtěl udělat trochu pečlivěji, myslím tim, že bych ten uřízlej plast něčím nastavil a pak ho k tý krabičce přišrouboval a případně provizorně utěsnil škvíry například silikonem (aby to bylo lehce rozebratelný, kdyby se to zase zlomilo), jestli by pak vadila případná netěsnost a únik vzduchu..

A další věc, vadilo by, kdybych to místo pájkou vyříznul nějakou malou pilkou a zůstalo tam trochu pilin?

Jak poznám, že je to opravdu utrženou klapkou? No to je vlastně asi jasný - jen s ní zatočím, a když nebude klást výraznej odpor, měla by být zlomená

[upravil dne 16.3.2014 19:21 od gaff]

Odesláno

Nejsem mechanik, dělal bych to tak měsíc :)

Podle mě je to řešení funkční a myslim si, že se to dá udělat i celkem elegantně, když se nad tím trochu zamyslim.. jde mi jen o to, jestli to tim nemůžu poškodit nějak jinak.

Odesláno

Nejsem mechanik, dělal jsem to den... to řešení je votřesný, třeba u sebe si nedovedu představit, že bych pak to auto prodal a někdo při nějaké opravě uviděl co jsem tam spáchal... Ale to je tvoje věc.

Pokud máš 2 zónovou klimu máš 2 nezávislé klapky, pokud jednozónovou tak je mají klapku uprostřed zámeček aby jedna otáčela s druhou.

Odesláno

Když prodávám auto, tak vždy s popisem aktuálních závad, řešených prosblémů a zásadních oprav. Za tuhle opravu bych se rozhodně nestyděl.

Mám dvouzónovou, chápu to správně, že ta modrá klapka (viz obrázek) patří straně řidiče a ta béžová spolujezdci? Žádné jiné klapky už tam nejsou?

A co ty zbylé otázky - tlak, piliny, apod.?

Odesláno

Odtok kondenzovaný páry?

Takže nebude vadit, kdyby to někde trochu netěsnilo? Samosebou bych se tomu pokusit vyhnout, ale chtěl bych tam vytvořit jakási otvírací dvířka, abych se tam já (případně další majitel) dostal příště už bez řezání

Odesláno

Jo, to vidim - na vždy - to auto je starý 6 let a už je to v řiti :-D

Nechci to vohejbat, chci to tam zpátky našroubovat

Hele, já to zatim teprve zvažuju (extra jsem psal hned v prvním příspěvku, že nechci řešit, jestli jo nebo ne - chci řešit jenom JAK a to co nejlíp), jenže ty to bereš osobně a já se tudíž prostě nedostanu k souvislý odpovědi a tím pádem, až budu zvažovat, jestli bastlit a nebo nechat sundat palubovku, tak nebudu mít dostatek rozumných informací, rad či nápadů, ke kterým jsem se chtěl touto cestou dobrat :-)

Odesláno

Já vim já vim já vim, všechno mám načtený v několika jiných diskuzích, všechny názory pro a proti už jsem četl. Teď se jen snažim získat informace k tomuhle postupu - abych to případně (pokud se pro něho opravdu rozhodnu) udělal co nejlíp :-D

Jde mi jen o otevření a zavření toho prostoru, zjištění všech rizik a hledání nápadů, jak to udělat (v rámci možností) kvalitně..

Ty mi všemi příspěvky říkáš, abych se na to vysral, ale to mi je k přece ničemu, protože mi to nijak nepomáhá ve finálním rozhodnutí :-D

Věř tomu nebo ne, existujou tací, kteří tenhle postup zvolili a klimoška je zadáčo opravená a funguje.. jen to neni moc hezký a na tom bych rád zapracoval, než se rozhodnu, jestli do toho půjdu.. už nevim, jak jinak to vysvětlit

[upravil dne 16.3.2014 20:00 od gaff]

Odesláno

Věř tomu nebo ne, já tu palubku vyndal, klapku jsem opravil a nestálo mě to ani korunu. Nikde není nic doprasené a na palubce není jediný škrábanec. Dělal jsem to před garáží, v -11 stupních, poprvé a sám.

Odesláno

Já vim a věřim ti, i to o těch -11 stupních už jsem četl v jiném vlákně :-D Třeba to nakonec taky budu dělat nebo si to nechám od někoho udělat, ale než to budu dělat, chci zvážit všechny eventuality

Zatim se jdu zabít, protože mám pocit, že jsem ztratil schopnost komunikace v jazyce českém ;-)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj,

tak moje auto trpí na 99,9% stejnou \"chorobou\" tedy prasklou klapkou. Na straně řidiče mi buď neustále topí (při vypnuté klimě) nebo trvale chladí (při zapnuté klimě). Spolujezedec si reguluje bez problémů.

Po přečtení hodně různých vláken jsem utvrzen v příčině, ale na kompletní demontáž palubky si opravdu netroufám a zboku řezat do topení také nechci. Proto se chci zeptat ostatních, co si již nechali klapky vyměnit v servisu, v jakém byli a kolik si za to řekli? Měl bych zájem spíše o servisy v Praze či blízkém okolí. Děkuji za tipy a vaše zkušenosti. Leoš

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...