ad8mek Odesláno 15. březen 2014 Odesláno 15. březen 2014 Servus chlapci, ako sa tu máte...? Tak na mě vyskočila a vyskakuje hláška Risk of partial filter blocking. Předpokládám, že se hlásí FAP? Je to tak? Ale před rokem to bylo něco jako \"depolution system faulty\" a pak to hned samo přetalo... Než vyrazím do servisu, co mě tam asi čeká, výměna celého filtru, doplnění aditiva? Díky a všem šťastné cesty! Citovat
merlin99 Odesláno 16. březen 2014 Odesláno 16. březen 2014 Servus chlapci, ako sa tu máte...? Tak na mě vyskočila a vyskakuje hláška Risk of partial filter blocking. Předpokládám, že se hlásí FAP? Je to tak? Ale před rokem to bylo něco jako \"depolution system faulty\" a pak to hned samo přetalo... Než vyrazím do servisu, co mě tam asi čeká, výměna celého filtru, doplnění aditiva? Díky a všem šťastné cesty! A pan ma ake auto a motor? V podpise len \"cestny clen\" Citovat
ad8mek Odesláno 16. březen 2014 Autor Odesláno 16. březen 2014 nafta 407 SW, 1.6, 80kW Zahlásilo to hned po natankování u benzínky. \"Partial filter\"je ve významu částice spalin, nebo by mohl být i palivovej??? To by se mi líbilo víc. Citovat
HonzaZ Odesláno 16. březen 2014 Odesláno 16. březen 2014 Chtělo by to nejdřív dia a zjistit, zda ti funguje snímání otevření/zavření nádrže. Nemusí ti fungovat aditivace paliva při tankování. Citovat
straki007 Odesláno 16. březen 2014 Odesláno 16. březen 2014 No kdyz uz pise blocking diesel filter tak je pozde snad na vse. Citovat
Hokan Odesláno 16. březen 2014 Odesláno 16. březen 2014 Ja mam asi podobny problem. Tiez mi to vybehlo po natankovani. Nieje ta hlaska skor :Risk of particle filter blocking, a na displayi medzi budikmi pernamentne svieti daco ako ikonka filtra ? Na diagnostike mi nezistili ziadnu zavadu, akurat mi odporucili vymenu FAP filtra / 500eur/:blicismajlik a prevetrat poriadne po dialnici. Auto jazdi stale normalne, ziadna vyssia spotreba ani trhanie ani ine hlasky. Fap regeneruje normalne dalej. Na netu som nasiel ze by to malo byt dosiahnutie minimalnej hladiny aditiva, a jeho doliatie, ale v peugeote mi povedali ze to nemoze byt ono, ze to ma inu hlasku. Co to teda moze byt ? Citovat
straki007 Odesláno 16. březen 2014 Odesláno 16. březen 2014 No to same. Ucpany FAP. A spotreba se na palubaku nemeni. Realne ano. Citovat
Hokan Odesláno 16. březen 2014 Odesláno 16. březen 2014 Spotrebu pocitam podla odjazenych km a tankovania nie podla palubneho, a stale je rovnaka Citovat
ad8mek Odesláno 16. březen 2014 Autor Odesláno 16. březen 2014 @hokan a jezdíš s tím dál? jak už dlouho? u pažoutů na dia nic nezjistili, doporučili výměnu FAP a s jistotou řekli že to není aditivum? @straki jak tomu máme rozumět? tvoje \"blocking dieselfilter\" je totéž co \"risk of partial filter blocking\"? Nebo jak pochopit, že už je na všechno pozdě??? Diesel filter je tedy FAP? a riziko zablokování částicového filtru (což je taky FAP) se už nedá nijak vyřešit? Citovat
Mike407 Odesláno 16. březen 2014 Odesláno 16. březen 2014 Pokud je tam napsáno slovíčko \"risk\", je to podle mě výstraha, že hrozí nebezpečí zanesení FAP. A to buď tím, že se díky režimu jízdy nedaří dlouhodobě dokončit regeneraci (a potom by mohlo pomoci protažení po dálnici) a nebo by se opravdu mohlo jednat o problém s aditivací (jak psal HonzaZ), kdy je nebezpečí, že regenerace nebude probíhat správně a tím pádem opět hrozí zanesení FAP. Ale je to jen moje úvaha... Citovat
ad8mek Odesláno 16. březen 2014 Autor Odesláno 16. březen 2014 tak bych si to představoval taky..., jo a aditivum to přidává kam? do paliva? a kdy? před vstřikem? nebo snad do nádrže? Jak u Hokana tak u mě je tam asi přímá souvislost s tím natankováním. Jen moc nerozumím odlišnostem v použitých označeních Particle filter x Depolution system, pokud by se jednalo o totéž, tedy FAP. Citovat
Hokan Odesláno 16. březen 2014 Odesláno 16. březen 2014 @ad8mek Jazdim, lebo musim;) ,no uz cca 1500 Km od kedy vypisalo hlasku a preto mi nejde dohlavy ze by bol fap posmrti. Skusil som aj to ich \"prevetranie po dialnici\" a auto kazdopadne troska ozilo ale hlaska stale je. aspon sa tvarili ze vedia ze to nieje aditivum. Citovat
ad8mek Odesláno 16. březen 2014 Autor Odesláno 16. březen 2014 no právě souvislost s tankování, kdy jsem vzal tak 45 litrů mě napadá jako by na to množství už neměl co doplnit a zahlásí risk. Kdyby byl problém jinde, ozval by se za jízdy, kdy třeba chce regenerovat... To asi odhadnou spíš borci, co znají přesný princip. Citovat
Palldo77 Odesláno 16. březen 2014 Odesláno 16. březen 2014 Keby si tam mal malo aditiva, písalo by to: particle filter aditive level too low Jednoducho sa ti zaniesol fap filter a buď ho vymeniš, alebo vyčistiš. Zabudol som, alebo vykucháš. [upravil dne 16/3/14 16:34 od Palldo77] Citovat
straki007 Odesláno 16. březen 2014 Odesláno 16. březen 2014 Vycistit nejde. Hlasku to ma jen jednu. Citovat
ad8mek Odesláno 16. březen 2014 Autor Odesláno 16. březen 2014 no a jaká je ta jediná hláška RISK Blocking nebo samotné Blocking? Když je tam risk tak bloklej ještě není, ne? A jak to že to Hokanovi nenajde na dia? Proč se napíše přesně po natankování a ne třeba po marném pokusu regenerovat? Citovat
ad8mek Odesláno 16. březen 2014 Autor Odesláno 16. březen 2014 no a jaká je ta jediná hláška RISK Blocking nebo samotné Blocking? Když je tam risk tak bloklej ještě není, ne? A jak to že to Hokanovi nenajde na dia? Proč se napíše přesně po natankování a ne třeba po marném pokusu regenerovat? Citovat
straki007 Odesláno 16. březen 2014 Odesláno 16. březen 2014 Je tam porad jenom risk blocking. Zalezi jaky je tam jazyk nebo RT3 RT4 RD3 radio. Jednoduse ucpany FAP ma jen jednu hlasku. Citovat
ferinko2 Odesláno 16. březen 2014 Odesláno 16. březen 2014 no a jaká je ta jediná hláška RISK Blocking nebo samotné Blocking? Když je tam risk tak bloklej ještě není, ne? A jak to že to Hokanovi nenajde na dia? Proč se napíše přesně po natankování a ne třeba po marném pokusu regenerovat? Lebo po natankovaní a uzavretí nádrže RJ počíta koľko aditíva má doplniť do nádrže,vtedy je RJ aditívovania aktívna a spočíta si čo už má filter za sebou...presnejšie v sebe.Diferencialny tlak je ešte v norme,až dosiahne kritickú hranicu,vtedy zahlási,že je filter plný. Dovtedy prvá pomoc=nútená regenerácia FAP cez diagnostiku za jazdy.Na mieste neodporúčam - raz som to skúsil a plakal som s motorom,našťastie prežil to.4000 ot.po dobu niekoľko minút:blicismajlik [upravil dne 16/3/14 19:41 od ferinko2] Citovat
Palldo77 Odesláno 16. březen 2014 Odesláno 16. březen 2014 Vycistit nejde. Hlasku to ma jen jednu. Nerád oponujem takej kapacite ako si ty no videl som to čistenie na vlastne oči. Chalan nalial nejaku chemiu do demontovaného fapu a potom na druhý deň to striekal vapkou. Čistil to kamošovi. Zase otázka je do akej miery to vyčistil a na ako dlho to neviem,(auto predal) ale išiel riadny bordel z toho filtra. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.