Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Servus chlapci, ako sa tu máte...?:)

Tak na mě vyskočila a vyskakuje hláška Risk of partial filter blocking.

Předpokládám, že se hlásí FAP? Je to tak? Ale před rokem to bylo něco jako \"depolution system faulty\" a pak to hned samo přetalo...

Než vyrazím do servisu, co mě tam asi čeká, výměna celého filtru, doplnění aditiva?

Díky a všem šťastné cesty!

Odesláno
Servus chlapci, ako sa tu máte...?:)

Tak na mě vyskočila a vyskakuje hláška Risk of partial filter blocking.

Předpokládám, že se hlásí FAP? Je to tak? Ale před rokem to bylo něco jako \"depolution system faulty\" a pak to hned samo přetalo...

Než vyrazím do servisu, co mě tam asi čeká, výměna celého filtru, doplnění aditiva?

Díky a všem šťastné cesty!

A pan ma ake auto a motor? V podpise len \"cestny clen\"

Odesláno

nafta 407 SW, 1.6, 80kW

Zahlásilo to hned po natankování u benzínky.

\"Partial filter\"je ve významu částice spalin, nebo by mohl být i palivovej??? To by se mi líbilo víc.

Odesláno

Ja mam asi podobny problem. Tiez mi to vybehlo po natankovani.

Nieje ta hlaska skor :Risk of particle filter blocking,

a na displayi medzi budikmi pernamentne svieti daco ako ikonka filtra ?

Na diagnostike mi nezistili ziadnu zavadu, akurat mi odporucili vymenu FAP filtra / 500eur/:blicismajlik a prevetrat poriadne po dialnici.

Auto jazdi stale normalne, ziadna vyssia spotreba ani trhanie ani ine hlasky. Fap regeneruje normalne dalej.

Na netu som nasiel ze by to malo byt dosiahnutie minimalnej hladiny aditiva, a jeho doliatie, ale v peugeote mi povedali ze to nemoze byt ono, ze to ma inu hlasku. :roll

Co to teda moze byt ?

Odesláno

@hokan

a jezdíš s tím dál? jak už dlouho? u pažoutů na dia nic nezjistili, doporučili výměnu FAP a s jistotou řekli že to není aditivum?

@straki

jak tomu máme rozumět? tvoje \"blocking dieselfilter\" je totéž co \"risk of partial filter blocking\"? Nebo jak pochopit, že už je na všechno pozdě??? Diesel filter je tedy FAP? a riziko zablokování částicového filtru (což je taky FAP) se už nedá nijak vyřešit?

Odesláno

Pokud je tam napsáno slovíčko \"risk\", je to podle mě výstraha, že hrozí nebezpečí zanesení FAP. A to buď tím, že se díky režimu jízdy nedaří dlouhodobě dokončit regeneraci (a potom by mohlo pomoci protažení po dálnici) a nebo by se opravdu mohlo jednat o problém s aditivací (jak psal HonzaZ), kdy je nebezpečí, že regenerace nebude probíhat správně a tím pádem opět hrozí zanesení FAP. Ale je to jen moje úvaha...

Odesláno

tak bych si to představoval taky..., jo a aditivum to přidává kam? do paliva? a kdy? před vstřikem? nebo snad do nádrže? Jak u Hokana tak u mě je tam asi přímá souvislost s tím natankováním. Jen moc nerozumím odlišnostem v použitých označeních Particle filter x Depolution system, pokud by se jednalo o totéž, tedy FAP.

Odesláno

@ad8mek

Jazdim, lebo musim;) ,no uz cca 1500 Km od kedy vypisalo hlasku a preto mi nejde dohlavy ze by bol fap posmrti. Skusil som aj to ich \"prevetranie po dialnici\" a auto kazdopadne troska ozilo ale hlaska stale je.

aspon sa tvarili ze vedia ze to nieje aditivum.:D

Odesláno

no právě souvislost s tankování, kdy jsem vzal tak 45 litrů mě napadá jako by na to množství už neměl co doplnit a zahlásí risk. Kdyby byl problém jinde, ozval by se za jízdy, kdy třeba chce regenerovat... To asi odhadnou spíš borci, co znají přesný princip.

Odesláno

Keby si tam mal malo aditiva, písalo by to: particle filter aditive level too low

Jednoducho sa ti zaniesol fap filter a buď ho vymeniš, alebo vyčistiš.

Zabudol som, alebo vykucháš.

[upravil dne 16/3/14 16:34 od Palldo77]

Odesláno

no a jaká je ta jediná hláška RISK Blocking nebo samotné Blocking? Když je tam risk tak bloklej ještě není, ne?

A jak to že to Hokanovi nenajde na dia?

Proč se napíše přesně po natankování a ne třeba po marném pokusu regenerovat?

Odesláno

no a jaká je ta jediná hláška RISK Blocking nebo samotné Blocking? Když je tam risk tak bloklej ještě není, ne?

Odesláno

Lebo po natankovaní a uzavretí nádrže RJ počíta koľko aditíva má doplniť do nádrže,vtedy je RJ aditívovania aktívna a spočíta si čo už má filter za sebou...presnejšie v sebe.Diferencialny tlak je ešte v norme,až dosiahne kritickú hranicu,vtedy zahlási,že je filter plný.

Dovtedy prvá pomoc=nútená regenerácia FAP cez diagnostiku za jazdy.Na mieste neodporúčam - raz som to skúsil a plakal som s motorom,našťastie prežil to.4000 ot.po dobu niekoľko minút:blicismajlik

[upravil dne 16/3/14 19:41 od ferinko2]

Odesláno
Vycistit nejde.

Hlasku to ma jen jednu.

Nerád oponujem takej kapacite ako si ty no videl som to čistenie na vlastne oči. Chalan nalial nejaku chemiu do demontovaného fapu a potom na druhý deň to striekal vapkou. Čistil to kamošovi. Zase otázka je do akej miery to vyčistil a na ako dlho to neviem,(auto predal) ale išiel riadny bordel z toho filtra. :blicismajlik

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...