Stroza2 Odesláno 10. březen 2014 Odesláno 10. březen 2014 Čautě, tak sobotu jsem poprvé sundal střechu, vše ok, v neděli dopol také a pak jsme s kamarádem utahovali ruční brzdu a když už jsem měl sundaný ten středový tunel, tak jsme trošku zkoušeli elektroniku - měřili jsme napětí na konektorech pro stahování zadních oken (který mi nejdou - každá rada vítána), pak jsme se trochu vrtali vedle volantu, kde je ten rozepínač zadních oken apod. Po složení mi začla zlobit střecha (chtěl jsem ji nasadit) Otevřel se poklop, ale nejspíš né úplně nadoraz nahoru, protože jak začla vyjíždět střecha, zasekla se o něj. Ručně jsme tomu nějak pomáhali, až to skončilo tak, že když vyjela skoro nahoru, něco tam dost silně ruplo, jakoby přeskočilo železo o železo, ještě jsem ji snad kus nechal jet a pak nějak přestala jít. Teď se ovládání chová, jako by tam vůbec netekl proud, ani ťuk. A do toho přestal jít ofuk zadního okna, který dosud šel bez problémů, přitom tlačítko se při stisku rozsvítí, relátko cvakne. Tak kde začít, co zkusit? Citovat
radim.1008 Odesláno 14. březen 2014 Odesláno 14. březen 2014 S tím ti neporadím. Střechu nesundávám. Zimáky jsi letos ani nevyužil, co? Ale aspoň jsi si prohlédl kopečky u nás. Citovat
noradek Odesláno 14. březen 2014 Odesláno 14. březen 2014 Prohlídni elektriku,řídící jednotku střechy co je v kufru,kabeláž na tom posledním dílu střechy je u toho kloubu mikrospínač tam taky mrkni a prohlídni celou tu hydrauliku hadičky a válečky,ale nejspíš bude problém v elektrice,ale takle se to nedá určit,chtělo by to vidět. někde doma v počítači mám el.schéma střechy večer ti to pošlu. Citovat
Stroza2 Odesláno 14. březen 2014 Autor Odesláno 14. březen 2014 Radime využil nevyužil no, nasazeny ještě jsou (musím s nima na technickou ), ale potřeba moc nebyly. Každopádně krajina krásná, v tom parku u školy či co to je jsem se procházel asi 2 hoďky! noradek: Ok, zkusím to projet jak říkáš. Za schéma ti budu vděčný Citovat
Stroza2 Odesláno 16. březen 2014 Autor Odesláno 16. březen 2014 Tak dnes jsme si s tím hráli a našli příčinu nefungujícího ofuku - pod pravým zadním oknem, kde je ten konektor ofuku/výhřevu (hardtop), jsem ten konektor nejspíš špatně zapojil a konstrukce střechy ho totálně zdemolovala Propojili jsme to a OK, ofuk funguje. Dále jsme hledali příčinu nefunkční střechy - všechny relátka v pojistkové skříni fungují, aspoň podle měřáku, taktéž relátko na hydraulice v kufru. Když jsme toto relátko vyndali a strčili místo něj měřák, bylo tam normálně 12V, přitom se střecha chová, jako kdyby do ní nešel proud... Pomalu nám dochází nápady a bojím se, že bude vadná řídící jednotka? Nebyl by někdo v okolí prahy ochotný ji přehodit a zkusit? [upravil dne 16/3/14 20:20 od Stroza2] Citovat
noradek Odesláno 17. březen 2014 Odesláno 17. březen 2014 No popravdě ti řeknu že bych ti jí i půjčil ale je to dost velké riziko,pro představu ze by odešla i ta moje si nedokážu představit,jen těžko se tato věc schání. zkuz tu jednotku odpojit a otevřít a zavřít střechu ručně a potom připoj jednotku a zkus to el. Citovat
MartyAA Odesláno 17. březen 2014 Odesláno 17. březen 2014 Ahoj, koukal jsem, že jsi mi posílal SZ ohledně tohoto tématu. Tenkrát jsem někde četl, že jakmile se střecha neotevře / nezavře správně, tak automaticky přestane fungovat (dočasně). Ta řídící jednotka toho hlídá víc, než jen ten jeden mikrospínač, co je ve střeše. V první řadě bych zkusil odpojit baterku a chvíli to nechat, aby se ta jednotka \"zresetovala\". U mě zatím vždy fungoval následující postup (v případě, že se střecha ne zcela správně stáhla / vytáhla): Střechu zkus s někým manuálně stáhnout, doporučuji to dělat ve dvou, protože na jednoho je to opravdu hodně těžké a navíc se pak ta střecha kroutí a to jí nedělá dobře, pak zaklapni ten kryt té střechy, a auto normálně klíčkem zamkni. dej si chvíli pauzu, pak auto odemkni, zavři všechny dveře, strč klíček do zapalování, otoč do polohy \"1\" a zkus jí tlačítkem vytáhnout. Jestli se správně vytáhne, tak pak bude zase bez problému fungovat. Jak ověřit funkčnost samotné řídící jednotky bohužel netuším, zatím mi funguje a doufám, že ještě chvíli bude. Sehnat jí není žádná legrace... :-( Citovat
Stroza2 Odesláno 17. březen 2014 Autor Odesláno 17. březen 2014 To jsem samozřejmě všechno zkoušel, baterku hned ten den, co to přestalo chodit, růčo jsme to stahovali/natahovali a zkoušeli už asi 100x... Ještě jsem pořádně nezkontroloval ten kabel, co vede k mikrospínači, na jednom místě (kde jsem vyžvejkal ten konektor ofuku - vedle pravé zadní sedačky) je už po někom přede mnou roztržený a přiletovaný, ale spoj vypadá v pořádku, no mohl se třeba žvejknout někde dále směrem k mikrospínači. Ještě mě napadlo, nejsou nějaké skryté (tedy já si žádných nevšiml) mikrospínače na těch zámcích, co zamykají dekl střechy? Jeden mi totiž po těch čachrech začal strašně vrzat a cvakat při jízdě, tak jestli tam nemůže být třeba zrada. Jinak kde je ten \"koncák\", o kterym jsem četl v nějakym jinym podobnym tématu? Citovat
P607Olda Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 Chtělo by to schema, přinejmenším se z něj dozvíš, kolik je kde koncáků. A Googlem pohledat Peugeot 306 roof fault, nebo folding roof fault atd. Tzn nastudovat co nejvíc informací. Možná kdybys dal VIN, tak ti někdo pošle schema. [upravil dne 18.3.2014 08:19 od P607Olda] Citovat
wojtěch Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 někde bude nejspíš spínač i na dveřích od kufru mi střecha jde jenom když je zavřený kufr nebo úplně otevřený takže tam mám taky někde kiks nějaký.... ale ještě jsem ho nehledal... Citovat
wojtěch Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 Právě jsem našel nějaké PDF snad ti pomůže ale je to francouzsky.. http://306cab.free.fr/images_forum/test-capteurs-306-cabriolet.pdf Citovat
Dopiťák Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 Podle popisu závady to může být prasklý zámek střechy ..pokud se ulomí zarážka tak bude přeskakovat ale jednotka už ji nepustí jelikož nemá pojem v kterém místě se nachází .. Mohly jste oddělat jednotku střechy ale to si myslím že je málo pravděpodobné pokud nejste hovada .. Střechu jak tu někdo psal dát do servisního módu ..složit ji do kufru ale nezaklápět víko ..nebo střechu natáhnout tak jak má být ale jen zvednout zadní díl střechy a zkusit otevřít/zavřít .. škoda že jsi z PHA tady bych ji dal dohromady během dne ..nebo alespoň zjistil závadu Citovat
Stroza2 Odesláno 19. březen 2014 Autor Odesláno 19. březen 2014 Tak dnes jsem měl akční náladu, uklidil jak blázen celej byt a najednou nebylo co dělat, tak jsem šel k autu, odpojil ŘJ střechy, uklidil auto, zapojil ŘJ a VOILAÁ, střecha šlape jak hodinky!!!! Ještě jsem zajel ke kamarádovi, kde jsme pořešili ten dekl, kterej se neotvíral tak, jak měl - střecha se o něj zasekávala, šlo jen o 2 šroubky. Takže teď vše v pohodě, prostě skáču radostí Takže díky všem za rady, třeba tohle vlákno bude přínosný pro někoho do budoucna a inspirace - někdy se asi ŘJ nechce resetovat, ani když odpojíte baterku (na celou noc!) Takže odpojena, připojena a jede to... Citovat
noradek Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 vždyť jsem ti to psal odpoj a znovu zapoj ř.j. střechy a uvidíš,mě to taky tak jednou pomohlo, hlavně ať slouží,střecha je dot náročná. Citovat
Stroza2 Odesláno 19. březen 2014 Autor Odesláno 19. březen 2014 Jojo, zapomněl jsem ti poděkovat jmenovitě, udělal jsem to na tvou radu Takže dík. Taky, ať to jezdí! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.