Guest minimaxa Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 Ahoj přátelé, mám problém s PC. Operační systém XP Home. Chci vypnout počítač, dám Start, pak Vypnout počítač a děsně dlouho čekám (cca 1min) než se objeví uprostřed ta malá tabulka s výběrem spánek-vypnout-restartovat. Po stisku vypnout se objeví modrá obrazovka s hláškou vypínání a zase to děsně dlouho trvá, než se vypne. Hurvajz radil nastavit v registru rychlejší vypnutí běžících aplikací, to ale nemá na tento problém vliv. Co s tím? Co muže brzdit vypnutí, nějaký program? Nebo závada? Je to jen běžné kancelářské PC, jen office a pár věcí k tomu... Citovat
FrantaCV Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 A co při zapnutí PC? startuje normálně nebo je to taky \"čekárna\"??? Citovat
Guest minimaxa Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 Startuje normálně, běží taky normálně, a ještě jsem vypozoroval, že když se zapne, a já ho hned chci zase vypnout, vypíná se normálně. Jakmile ho ale mezi tím \"používám\" je problém. Nevypozoroval jsem ale, co by to mohlo způsobovat. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 Něco ti tam běží co se nechce vypnout, projdi spuštěné programy a služby Nebo nahoď Teamviewer a napiš mi abych se na to kouknul odsud [upravil dne 4/3/14 19:35 od Radek Hurvajz] Citovat
FrantaCV Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 Tohle ukazuje na zbytečně běžící služby. Nějaký SW nainstalovaný a posléze smazaný jako nepotřebný. Bohužel většina po sobě zanechává stopy v registrech a výsledkem je např Tvůj případ. PC pak čeká na vypnutí neexistujícího programu (služby). Kdy a jak jsi naposledy čistil registry? A také mnohdy pomůže defragmentace disku - tady ale defragler z Windows nepomůže ten je totálně k ničemu. Pro udržování používám utilitu TuneUp a Defragler. Podívej se po \"netu\" existují i ve Free verzích - nikoli tak výkonné a postačí. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 Mužeš zkusit třeba Advanced system care, bývá celkem učinný na tyhle chyby v registru Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 Po vypnutí pár služeb a pár procesů se zdá že se zadařilo, uvidime. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 Zdá se to OK, Hurvajzova procházka po mé PC zahrádce zřejmě zabrala Citovat
Guest minimaxa Odesláno 5. březen 2014 Odesláno 5. březen 2014 Aktualizace stavu. Závada se projevuje dál. Navíc mi včera vyskočila \"smrtelná modrá obrazovka\" a PC se restartoval. Nemohou to být špatné RAM...? Jak je otestuji? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 5. březen 2014 Odesláno 5. březen 2014 Hmm, něco bude blbě, ještě mě napodlo. to zpomalení, jestli maš zapnutý automatický aktualizace tak je vypni. Ram otestuješ nejlíp Memtestem - http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/ostatni/memtest/ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.