Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Stolní PC se nechce vypnout.....

Recommended Posts

Guest minimaxa
Odesláno

Ahoj přátelé, mám problém s PC. Operační systém XP Home. Chci vypnout počítač, dám Start, pak Vypnout počítač a děsně dlouho čekám (cca 1min) než se objeví uprostřed ta malá tabulka s výběrem spánek-vypnout-restartovat. Po stisku vypnout se objeví modrá obrazovka s hláškou vypínání a zase to děsně dlouho trvá, než se vypne. Hurvajz radil nastavit v registru rychlejší vypnutí běžících aplikací, to ale nemá na tento problém vliv. Co s tím? Co muže brzdit vypnutí, nějaký program? Nebo závada? Je to jen běžné kancelářské PC, jen office a pár věcí k tomu...

Guest minimaxa
Odesláno

Startuje normálně, běží taky normálně, a ještě jsem vypozoroval, že když se zapne, a já ho hned chci zase vypnout, vypíná se normálně. Jakmile ho ale mezi tím \"používám\" je problém. Nevypozoroval jsem ale, co by to mohlo způsobovat.

Odesláno

Tohle ukazuje na zbytečně běžící služby. Nějaký SW nainstalovaný a posléze smazaný jako nepotřebný. Bohužel většina po sobě zanechává stopy v registrech a výsledkem je např Tvůj případ. PC pak čeká na vypnutí neexistujícího programu (služby).

Kdy a jak jsi naposledy čistil registry? A také mnohdy pomůže defragmentace disku - tady ale defragler z Windows nepomůže ten je totálně k ničemu.

Pro udržování používám utilitu TuneUp a Defragler. Podívej se po \"netu\" existují i ve Free verzích - nikoli tak výkonné a postačí.

Guest minimaxa
Odesláno

Zdá se to OK, Hurvajzova procházka po mé PC zahrádce zřejmě zabrala :super

Guest minimaxa
Odesláno

Aktualizace stavu. Závada se projevuje dál. Navíc mi včera vyskočila \"smrtelná modrá obrazovka\" a PC se restartoval. Nemohou to být špatné RAM...? Jak je otestuji?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...