Mavrucco Odesláno 2. březen 2014 Odesláno 2. březen 2014 :fnukZdravím dobré duše, které budou ochotny mi poradit. Mám 200sedmu 1,4 54kw. Když se motor zahřeje tak zlobí při startu. Musím přišlápnout plyn aby chytnul. Procházel jsem si fóra a hodně toho přečetl. Chci se jen ujistit, že následující kroky, to je, že koupím nové čidlo teploty a vyměním, by mohlo ukončit mé problémy. Nebo je zakopaný pes někde jinde. R.v. 2007, najeto 23tis km. Koupil jsem ho nedávno a moc nejezdil. [upravil dne 3/3/14 09:19 od Mavrucco] Citovat
onedar Odesláno 3. březen 2014 Odesláno 3. březen 2014 Mal som niečo podobné na berlingu 1,4 55kW. Je to síce dosť starší model ale myslím že príčina je tá istá. Čidlo teploty. Vtedy boli v servise už so mňa chorý. Problém riešili pokusnou metódou skoro 2 mesiace. Až raz pri vonkajšej teplote 32°C, diagnostika ukázala údaj s čidla teploty -25°C, čiže automaticky bohatá zmes a auto neštartovalo. A to servis viackrát prepaloval software, chceli meniť lamda sondu a iné pokusy Citovat
mara00 Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 prsne tak,na diagnostice v merenych hodnotach by melo byt videt jestli je cidlo ok ..popripade vymenit ,muze to tim byt ... Citovat
Mavrucco Odesláno 14. duben 2014 Autor Odesláno 14. duben 2014 čidlo jsem veměnil a dělá to pořád. Tedy myslím, že né tak často, ale dělá. Nějaké další nápady? Kolega doporučuje zkusit vyměnit palivový filtr. Citovat
ozzy56 Odesláno 14. duben 2014 Odesláno 14. duben 2014 klasický palivový filtr to na 99% nemá, jen filtr v nádrži, který se nemění Citovat
stukker Odesláno 16. červen 2014 Odesláno 16. červen 2014 uz je to vyriesene treba kupit origos v peugeote snimac teploty s novym cislo co ma dlhsi ten sosák a je potom hlbsie ponorena do chladiacej kvapaliny a dava presnejsi udaj, lebo totiz udajne toto sposobuje to ze casom sa vytvori okolo snimaca teploty vzduchova bublina a mera zlu hodnotu teploty a toto by malo byt riesenie. ja to mam na mojom tak spravene este som to stihol vybavit kym som to mal v garancii [upravil dne 16/6/14 22:32 od stukker] Citovat
Radka 77 Odesláno 23. únor 2021 Odesláno 23. únor 2021 (upraveno) Dobrý den, Chtěla bych Vás poprosit o pomoc. Mám Peugeot 207 Hatchback, 54kw, 1.4 r.2008. Auto za studena startuje bez problému, zahřeje-li se, bez sešlápnutí plynu na volno, nechytne. Stačí zajet do města na nákup, po půl hoďce sednu a nic. Přidám plyn a chytne . Kontrolka žádná nesvítí, diagnostika nic neukazuje, automechanik neví. Napadlo mě, jestli by to nemohl dělat snímač teploty chladící kapaliny? Termostat teď 2x měněn ( 1x z toho vyrobní vada), a nebo jestli to nedělá zapalovací cívka? Moc Všem předem děkuji za rady! Upraveno 23. únor 2021 uživatelem Radka 77 Citovat
Tony9390 Odesláno 23. březen 2022 Odesláno 23. březen 2022 Zdravim Radka 77 Mam p207 1.4 54kw r.v. 2009, +LPG, ako to mysliš s tým 1x z toho vyrobni vada termostatu? Ja som menil termostat teraz a hned po vymene mi strelilo hadicu od termostatu do kurenia, daval som chybu zleho odvzdusnenia, zalozim novu hadicu a dnes znova nejaku roztrhlo, este som nestihol pozriet kde, lebo uz bola tma. Pred vymenou termostatu, nebol ziaden problem s tlakovanim chladiaceho systemu. Termostat som menil pretoze sa mi tazko zohrieval motor na prevadzkovu teplotu, a taktiez mi zle startuje za tepla. Citovat
Péťa Odesláno 24. březen 2022 Odesláno 24. březen 2022 Ahoj @Tony9390. Obávám se, že si Radka Tvůj příspěvek nepřečte. Zaregistrovala se toho 23.2.2021, napsala žádost o pomoc a pak už nikdy nepřišla Citovat
Hafity Odesláno 24. březen 2022 Odesláno 24. březen 2022 před 10 hodinami, Tony9390 napsal: Pred vymenou termostatu, nebol ziaden problem s tlakovanim chladiaceho systemu. A po výměně termostatu byl systém řádně odvzdušněn na všech odvzdušňovacích místech? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.