Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

:fnukZdravím dobré duše, které budou ochotny mi poradit. Mám 200sedmu 1,4 54kw. Když se motor zahřeje tak zlobí při startu. Musím přišlápnout plyn aby chytnul. Procházel jsem si fóra a hodně toho přečetl. Chci se jen ujistit, že následující kroky, to je, že koupím nové čidlo teploty a vyměním, by mohlo ukončit mé problémy. Nebo je zakopaný pes někde jinde. R.v. 2007, najeto 23tis km. Koupil jsem ho nedávno a moc nejezdil.:myslim

[upravil dne 3/3/14 09:19 od Mavrucco]

Odesláno

Mal som niečo podobné na berlingu 1,4 55kW. Je to síce dosť starší model ale myslím že príčina je tá istá. Čidlo teploty. Vtedy boli v servise už so mňa chorý. Problém riešili pokusnou metódou skoro 2 mesiace. Až raz pri vonkajšej teplote 32°C, diagnostika ukázala údaj s čidla teploty -25°C, čiže automaticky bohatá zmes a auto neštartovalo. A to servis viackrát prepaloval software, chceli meniť lamda sondu a iné pokusy

• O 1 měsíc později...
Odesláno

čidlo jsem veměnil a dělá to pořád. Tedy myslím, že né tak často, ale dělá. Nějaké další nápady? Kolega doporučuje zkusit vyměnit palivový filtr.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

uz je to vyriesene treba kupit origos v peugeote snimac teploty s novym cislo co ma dlhsi ten sosák a je potom hlbsie ponorena do chladiacej kvapaliny a dava presnejsi udaj, lebo totiz udajne toto sposobuje to ze casom sa vytvori okolo snimaca teploty vzduchova bublina a mera zlu hodnotu teploty a toto by malo byt riesenie. ja to mam na mojom tak spravene este som to stihol vybavit kym som to mal v garancii

[upravil dne 16/6/14 22:32 od stukker]

• O 6 let později...
Odesláno (upraveno)

Dobrý den, 

Chtěla bych Vás poprosit o pomoc. Mám Peugeot 207 Hatchback, 54kw, 1.4 r.2008. Auto za studena startuje bez problému, zahřeje-li se, bez sešlápnutí plynu na volno, nechytne. Stačí zajet do města na nákup, po půl hoďce sednu a nic. Přidám plyn a chytne 🤷‍♀️. Kontrolka žádná nesvítí, diagnostika nic neukazuje, automechanik neví. 

Napadlo mě, jestli by to nemohl dělat snímač teploty chladící kapaliny? Termostat teď 2x měněn ( 1x z toho vyrobní vada), a nebo jestli to nedělá zapalovací cívka?

Moc Všem předem děkuji za rady! 

Upraveno uživatelem Radka 77
  • O 1 rok později...
Odesláno

Zdravim Radka 77

Mam p207 1.4 54kw r.v. 2009, +LPG, ako to mysliš s tým 1x z toho vyrobni vada termostatu? Ja som menil termostat teraz a hned po vymene mi strelilo hadicu od termostatu do kurenia, daval som chybu zleho odvzdusnenia, zalozim novu hadicu a dnes znova nejaku roztrhlo, este som nestihol pozriet kde, lebo uz bola tma.  Pred vymenou termostatu, nebol ziaden problem s tlakovanim chladiaceho systemu. Termostat som menil pretoze sa mi tazko zohrieval motor na prevadzkovu teplotu, a taktiez mi zle startuje za tepla.

Odesláno
před 10 hodinami, Tony9390 napsal:

Pred vymenou termostatu, nebol ziaden problem s tlakovanim chladiaceho systemu.

A po výměně termostatu byl systém řádně odvzdušněn na všech odvzdušňovacích místech?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...