Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jak jsem psal jinde pracoval jsme pro firmu zabývající se technickou diagnostikou. Před mým nástupem dělali i zařízení na testování olejů a můžu jen potvrdit, že kvalita dnešních olejů je taková, že pokud by se olej (zejména u dieslu) přefiltroval může jezdit klidně násobné intervaly.

Odesláno
Může někdo kompetentní se vyjádřit k tomuto problému jak to přesně je. V servisní knížce mám napsáno 1 rok, když jsem volal do Peugeota kde auto prodali říkali mi, že není třeba, kontrola je co 2 roky. Ví to tedy někdo jak to přesně je. Auto je 1.6HDi 68kw r.v 08/2013 :myslim

mám stejnou motorizací, r.v.07/2013 a servisní plán je 1rok nebo 20 000km

mám stejnou motorizací, r.v.03/2012 a servisní plán je 2roky nebo 20 000km

Pokud je v servisce 1 rok, tak musis po roce, kvuli zaruce. Bohuzel.

Odesláno

Ajap

ano, nejde o to, že by olej neměl ,,mazací\'\' schopnosti, jde hlavně o tu špínu--ta se usazuje všude po motoru a např. i turbu, hlavně z tohoto důvodu je rozumnější zkrátit předepsanou výměnu výrobcem, navíc je velmi důležité, vyměnit olej dle uznávaného postupu, tzn. po delší jízdě, kdy je olej dobře prohřátý a rozpustil usazený bordel ho okamžitě vypustit otvorem na spodku vany ven :myslim, což se dá udělat asi jen v domácích podmínkách..., dát auto ráno do servisu a mechanik vypustí olej např. ve 12 hodin, zrovna co přijel z placu na zvedák:o, jak se to běžně dělá--tak to je k hounu ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...