Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj potřebuji poradit a pomoci. Včera večer během jízdy mi najednou spadl výkon auta.

Otáčky jdou max na 2800 a připadá mi to jako kdyby mi nespínalo turbo. Auto jinak jede normálně, jen se zasekne na těchto otáčkách... nevím jestli s tím může mít něco společného že jsem asi před 5dny zaslepil EGR ventil a čistil trubky k turbu, ale těch 5 dní to jelo v pořádku.... mám 2.0hdi motor RHY 2005 partnera. Všude čtu něco o FAP filtru... ani nevím jestli ho mám.Předem děkuji za nápady

[upravil dne 24/2/14 19:58 od matesxxx1]

Odesláno

no jo ale co s tím dělat.... zatím tedy doma... zítra bych se na to chtěl podívat jestli jsem tam nemohl s něčím hnout když jsem dělal ten egr a to ostatní a pak bych to jinak vezl do servisu. Dnes jsem to měl napíchnuté a byla tm hláška jenom toho egr ventilu, což prý nevadí a ta hláška toho motoru co mi tam vyskočila tak to byla váha vzduchu, jenže když jí vymazal tak už tm nenaskočila a v servisu říkal že kdybyb bala špatná tak to vyskočí hned a ne po 35 kilometrech.

Odesláno

A co tě vede k zaslepování EGR? Myslím mimo čtení tady na fóru, ono totiž při průměrném vyčištění každých 150 tis. km mi to příjde jako celkem spolehlivá součástka ;) To co ti říkali v servise o té váze je nesmysl.

Odesláno

.-... no asi to čtení tady na foru že to zasírá motor... když to je co člověk to názor... a to se čistí jenom to egrko nebo celé sání|??? no jo ale co tedy ten můj problém že to nejde do otáček???

Odesláno

EGR jsem zaslepil na obou stranách a hadičku nechal připojenou. Chyby mi vymazali a po ujetí dalších 35km se mi to před barákem znova rosvítilo... Když třeba odpojím baterku tak se to nevymaže znova??

Odesláno

takze diagnostika k nicemu ... budes se tam muset znovu podivat.

ta ELM je jen hracka ale na precteni a mazani zavad me zatim stacila ... otazkou vsak je zda bude komunikovat s tvou ECU , to chce nejprve vyzkouset. ja egr take zaslepil a zase zprovoznil ;-) na vykonu motoru to znat vubec nebylo a s egrem mi to driv zacne topit ;-)

Odesláno

Podtlak v EGR je ovládaný elektromagnetickým ventilom,keď ti vypisuje poruchu EGR,tak je vadný ten elektromagnet.Samotný pneumatický EGR,ten čo si zaslepil,nemá tuším snímač polohy,takže tam nemá čo hlásiť chybu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...