Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Motor bzučí jak mixér

Recommended Posts

Návštěvník
Odesláno

Čau, nějak mi to bzučí, přímo v motoru to není, je to v příslušenství, když shodim řemen tak to je zticha, takže mám v podstatě 5 možností, kompresor, servo, alternátor, a dvě kladky.

Je nějakej způsob jak to zjistit? Měnit všechno se mi zrovna nechce.

https://www.youtube.com/watch?v=AQeHOTlAsqk

[upravil dne 21/2/14 14:37 od spyke610]

Odesláno

Vyzerá to podľa zvuku na alternátor.

Urob si jednoduchý prípravok - dlhšia kovová tyčka /zvárací drôt,závitová tyč/,nejakú plechovú krabičku /od cukríkov,krém na topánky/ a urob si jednoduchý fonendoskop.Jeden koniec tyčky na uloženie ložiska,druhý na plechovú krabičku a perfektne počuješ zvuky z ložiska. V núdzi sa dá použiť aj dlhý skrutkovač.

Návštěvník
Odesláno

To sem nějak nepochopil, můžeš mi to namalovat? :D

Zkoušel jsem k tomu dávat jen železnou trubku, ale bzučelo to všude stejně, navíc se tak dostanu jenom na servo, alternátor, a kompresor.

Odesláno

ja by som to tipol na napinaciu kladku,este ma napadlo servo oleja mas dost v nadrzke ? ak mas malo tak servo vydava podobne zvuky

[upravil dne 21/2/14 14:48 od krtek 2]

Návštěvník
Odesláno

Oleje je tam dost. Servopumpu jsem k tomu dostal, prodavač v bazaru mi říkal že to bude tím servem, že si jí mám vyměnit, no ale oni toho ty prodavači nakecaj.. Navíc mi přijde že ta náhradní má větší vůli než ta co je teď v autě.

Můj mechanik mi zase říkal že servopumpy tohle nedělaj.

Jinak vodící kladku jsem rozdělal, ložisko vyčistil, znova promazal, a zvuk úplně stejnej. Trochu vydřený bylo, ale předpokládám že by se ten zvuk aspoň trochu změnil, minimálně na chvíli.

Napínací kladku jsem taky sundal, chtěl jsem jí rozdělat, no ale zničil jsem šroub, tak jsem do toho nasranej fláknul kladivem, a kladka šla hnedka jinak, víc ztuha, no ale po přidělání do auta a složení furt ten samej zvuk.

Kompresor to asi nebude, ten je úplně dole, a když strčim hlavu pod auto, tak mi nepřijde že to bzučí odtamtud.

Já taky tipuju ten alternátor, ale nemám tušení jak si to ověřit, abych nevyměnil ložiska, a ono furt to samý.

Odesláno

Neviem jake ma skusenosti tvoj mechanik ,ale uz som pocul servo cerpadlo hucat ked bolo malo oleja zvuk podobny tvojmu)po doliati oleja okamzite stichlo

[upravil dne 21/2/14 15:11 od krtek 2]

Návštěvník
Odesláno

Tak je to možný, neříkám že má stoprocentní pravdu. Olej tam je ale dost, a volantem jde točit lehce, takže to asi nebude ani ucpaný.

Odesláno

Bzuci to pri vsetkych rezimoch ?ci je motor teply alebo studeny?,ak zatazis elektrosustavu cize pozapinas spotrebice v aute (ohrev skla ,svetla atd) zmeni sa zvukovy prejav?

[upravil dne 21/2/14 15:26 od krtek 2]

Návštěvník
Odesláno

Jo, to jsem zapoměl napsat.

Když do toho ráno sednu tak to bzučí hůř jak na tom videu, ale po čase to trochu ztichne, jak se to ohřeje.

Někdy se mi ale zdá že když to nastartuju, tak to skoro není slyšet, ale když to projedu (pár metrů..) tak to zase začne bzučet. Ale nevim jestli to tak fakt je nebo se mi to jen zdá, já už si na to bzučení nějak zvyknul takže to ani nevnímám, jen je to dost otravný když to vytočim protože pak je to slyšet i uvnitř.

Odesláno

jj, taky jsem ji ted dělal. Je tam dvouřadé kuličkové ložisko 35x55x20mm alespoň u mého motoru.

Tady je příklad toho ložiska:

Ložisko

Sundat řemen, pak stačí popustit kompresor pod auto - nemusíš odpojovat hadice.

Povolit matku, stáhnout unašeč, jedna segrovka, stáhnout řemenici, druhá segrovka, vyměnit ložisko a složit naopak.

[upravil dne 22/2/14 11:34 od Mišák406]

Návštěvník
Odesláno

Tak jsem to rozdělal, když rukou protočim řemenici na kompresoru, tak nijak nedře, nebzučí, ani nic podobnýho.

Zatímco když protočim napínací kladku, tak mám pocit že tam jsou místo ložisek cornflaky.

Problém je v tom že to nemám jak rozdělat, jak jsem psal, torx je strhlej, zkusil jsem tam vyříznout flexou čáru, povolit to velkým šroubovákem, sekyrkou, všim možnym co mi přišlo pod ruku, ale nic, ani s tím nehnu. WDčkem jsem to samozřejmě prostříkal.

Celej napínák stojí asi dva litry, zatímco kladka s ložiskem pár stovek, tak bych radši to levnější.

Nějaký rady/nápady jak ten krám rozdělat?

post-51806-14109635685325_thumb.jpg

Mimochodem, našel jsem tam nějakej konektor, viz foto, neví někdo k čemu je? Nenašel jsem nic kam by šel zapojit.

post-51806-14109635685795_thumb.jpg

Odesláno

Na alfe 1.6 benzin mi to delalo servo . Hnusny zvuk , jak elektromobil :)) jezdil jsem s tim pul roku a borec predemnou rok a pul . Vubec se ten zvuk nemenil . Pak jsem ji prodal .

Návštěvník
Odesláno

ferinko: To jsem kontroloval jakej to je, jsem si jistej že jsem to neutahoval.

Nakonec jsem to originálně povolil se štípačkou na dřevo, vzal jsem špalek, na to hodil napínák, klínem zajel do tej čáry, a škubnul.

Každopádně, ložisko jsem rozebral, vyčistil od tej paštiky nebo co tam bylo místo vazelíny, složil, znova namazal, a je to tišší, furt to teda hučí, ale ne tolik jako předtím. Dokonce už přes to slyšim zvuk motoru, krásnej zvuk :D

Nejspíš to teda bude chtít nový ložiska na kladkách.

[upravil dne 22/2/14 18:21 od spyke610]

Návštěvník
Odesláno

No já tam ani samotný kladky nenašel, jedině s napínákem (napínací) a nebo s tím kusem železa (vodící). Ale vylisoval jsem ložiska, tak zítra skočím do krámu jestli budou mít, a dám nový. Nějakej tip čím je tam zalepit, něco co je běžne k dostání v každej drogerii? Nenapadá mě nic jinýho kde to kupovat :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...