Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
Odesláno

Hezký den přeji, nebyla by tady dobrá duše která by mi poradila kde se na citroenu C8 2.2 hdi 94 kW nachází onen SWIRL ventil a podle VINu nerekl číslo součástky. At hledam jak hledam kazdý vypadá jinak:myslim

Citroen C8, 2.2 hdi rok 2005

VIN VF7EB4HWG13263297

motor DW12TED4

Předem všem děkuji

Odesláno

děkuju pane, koukám že je to ten samý co je vyfocený v příspěvku výš :) tak cena počítám okolo 1000 kč, dá se to nějak rozebrat a kouknout na membrán, dočetl jsem se že u nějakých stačí povolit tři šroubky...nevíte někdo ?

Odesláno

Da sa rozobrat, ale je potom nepouzitelny. Je tam membrana, urcite bude roztrhnuta. Je tam taky kryt ktory drzi na takych zubkoch. Neda sa to otvorit bez toho aby sa tie zubky polamali. Po otvoreni to uz nedrzi.

Odesláno

Nezjistil jsem nic, hadice jsem prolezl, ventily EGR prohodil, turbo je po repasi a jednou za 300 az 500 km to spadne do nouzaku, rozsviti se chyba emisniho systemu a v dia je vysoky tlak turba.

Pri napichnuti na navigaci jenom problikne ESP ale v dia ESP neni. FAP Off, kdyz to projizdime tak turbo tlaci jak ma. Takze co jsem se docetl na francouzkych a jinych forech, tady, na C5,

tak u 2.2 HDI to hodne dela membrana. Auto jezdi super, takze dal uz asi jen swirl a pak turbo pokud teda predchozi majitel nehal ale to by mi nerikal ze je na nej rok zaruka. A nevim jak to vyzkouset jsem manualne levy.

Odesláno
Nezjistil jsem nic, hadice jsem prolezl, ventily EGR prohodil, turbo je po repasi a jednou za 300 az 500 km to spadne do nouzaku, rozsviti se chyba emisniho systemu a v dia je vysoky tlak turba.

Pri napichnuti na navigaci jenom problikne ESP ale v dia ESP neni. FAP Off, kdyz to projizdime tak turbo tlaci jak ma. Takze co jsem se docetl na francouzkych a jinych forech, tady, na C5,

tak u 2.2 HDI to hodne dela membrana. Auto jezdi super, takze dal uz asi jen swirl a pak turbo pokud teda predchozi majitel nehal ale to by mi nerikal ze je na nej rok zaruka. A nevim jak to vyzkouset jsem manualne levy.

Toto nevyzerá na swirl,FAPOFF robil kto?Vyzerá to,že nie celkom dobre ošetrený v RJ a motor sa snaží o regeneráciu FAPu.

Odesláno

Zapomel jsem pripsat ze to dela pouze na dalnicich ve meste jeste nikdy. Jakmile drzim 100 - 130 km. Fap je udelany dobre. Ono to uz delalo pred fap off proto jsem ho nechal vykuchat:myslim ale zde chyba nebyla. Jezdim stim kazdy den a vzdy se to stane kdyz jedu jednou za 14 dni do Prahy na dalnici-tempomat nepouzivam. :bojim Jestli by jsi mi mohl prosim napsat jak tedy u tohodle swirlu zkusim zda je OK?:mad:

Odesláno

Odpoj hadičku od swirlu a nastrč tam inú.Normálne ústami podsaj a uvidíš,či sa pohybuje a drží podtlak.Prípadne ešte môžeš tú odpojenú hadičku zaslepiť a jazdiť bez swirlu,uvidíš či ti to vyhodí chybu.

Teoreticky by vadná membrána mohla spôsobovať nedostatočný podtlak v systéme a ten nedostatočnú reguláciu tlaku turba.

[upravil dne 13/3/14 21:40 od ferinko2]

Odesláno

...mel vyhlasku antip. fault,myslil na fap,edno mel nuzak,pak sem cetl na foru s beloruska (jsem pohazim z ruska) ze mozna hiba v tom swirlu,poradili mne zaslepit tu gumovu trubicku,tak sem to udelal a zmizila na displee zluta ikonka a vyhlaska ant. fault,takze musim vymenit tu klapku...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...