Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Motor neohřívá, jen 70°C

Recommended Posts

Odesláno

Jo :D Budík bude dobrej, leda by taky ukazoval jednou dobře a po druhý špatně. Ale i tak, pokud mám žhavej chladič po dvoukilometrový jízdě, tak to bude termostatem. Mě jen zajímá jestli to může dělat nějaká vzduchová bublina, a nebo si termostat může dělat co chce.

Odesláno

Navíc jak bych změřil teplotu vody v motoru? Tu nezměřim jinak než čidlem.

Odesláno

Tak další postřeh. Dneska jsem to trochu víc projel, cca 35-40km, celou dobu teplota 75°C. Ať jsem se coural na semaforech, nebo jsem tomu dával na silnici, ručička se ani nehla. Jakmile jsem ale zajížděl do garáže, tak ručička šla okamžitě na 90°C. Před jízdou jsem to ještě odvzdušnil.

Návštěvník
Odesláno

Tak dneska přišel novej termostat, po rozbalení se na mě vysypalo dvakrát tolik těsnění co předtím.

Mezi nima bylo ale i tohle, k čemu to je?

post-51806-14109636714619_thumb.jpg

Návštěvník
Odesláno

Asi jsem kretén, ale zřejmě nejsem schopnej to odvzdušnit.

Termostat jsem vyměnil, na expanzku dal \"trychtýř\" vyrobenej z petky, odvzdušnil nastudeno, nalil fridex cca půl litru nad expanzku, nastartoval, motor držel ve zvýšenejch otáčkách, mezitím povoloval odvzdušňováky, termostat mi samozřejmě začal otevírat na budíkovejch 75°C, správně to bejt zkrátka nemůže, no odvzdušňoval jsem dál, hladina v petce furt klesala, a najednou mi max ve čtyřech vteřinách asi tak tři-čtyři litry \"vystřelili\" z expanzky, celej motor a karoserie samozřejmě od fridexu, já taky.

Jsem zkrátka debil, může mi někdo popsat krok za krokem co mám dělat, aby to i ten největší magor nebyl schopnej posrat?

Odesláno

Teda já jsem všechny auta (včetně Š 105/120) odvzdušňoval za studena a nepamatuju problém.... Tu uřízlou petku použij znova, otevři všechny odvzdušňováky a POMALU lij. První koukej na chladič, až to dobublá, tak zavři. Dál vybublej těleso termostatu a nakonec hadici topení. Pak to zavři a ohřívej. Nemusíš ani do větráku. Krátce a opatrně otevři ten na tělese termostatu a potom na topení, jen aby vyšel zbytek vzduchu. Teploměr na palubce přelep dočasně žvýkačkou a řiď se tím, jestli auto dobře topí. Pokud topí dobře, tak to zavzdušněné být nemůže a nejspíš se ti sešli špatně tolerance čidla a budíku, nebo je něco z toho načatý. Až si budeš jistej, že to pořád topí dobře, odlep žvýkací gumu....

Návštěvník
Odesláno

Auto topí i zavdušněný, o tom už jsem se přesvědčil že když mám v systému tak dva litry nestlačenýho vzduchu, tak to topí.

Udělal jsem to víceméně tak jak popisuješ, odvzdušnil za studena, nastartoval, ohřejval, s tím že jsem každejch 30 vteřin povolil odvzdušňovák na motoru, a pokaždý mi z toho vybublala hromada bublin. Už jsem to měl skoro hotový, že už tekl jenom čistej fridex bez bublin, už jsem se to chystal zavřít, a jet to projet, jenže v tom mi prostě okamžitě z nevim jakýho důvodu všechen fridex vystřelil z expanzky ven, jako by to někde nabralo hromadu vzduchu a pumpa to vyhnala jedinou dírou ven. Odvzdušňováky byli v tej době všechny uzavřený.

Odesláno

Ještě taková blbina: na termostatu bývá takový jako čudlíček v dirce. Je tam volně. Musí být nahoře. Že ti to vyházelo kapalinu při otevřené expanzce se ani nedivím....

Návštěvník
Odesláno

Nic takovýho tam není, klidně můžu vyfotit ten starej.

Super, ale důvod proč se to stalo?

Odesláno
Auto topí i zavdušněný, o tom už jsem se přesvědčil že když mám v systému tak dva litry nestlačenýho vzduchu, tak to topí.

Udělal jsem to víceméně tak jak popisuješ, odvzdušnil za studena, nastartoval, ohřejval, s tím že jsem každejch 30 vteřin povolil odvzdušňovák na motoru, a pokaždý mi z toho vybublala hromada bublin. Už jsem to měl skoro hotový, že už tekl jenom čistej fridex bez bublin, už jsem se to chystal zavřít, a jet to projet, jenže v tom mi prostě okamžitě z nevim jakýho důvodu všechen fridex vystřelil z expanzky ven, jako by to někde nabralo hromadu vzduchu a pumpa to vyhnala jedinou dírou ven. Odvzdušňováky byli v tej době všechny uzavřený.

Je možné.že ti to tlakuje do vody - tesnenie pod hlavou,prasknutá hlava.

Návštěvník
Odesláno

Jo, to mě taky napadlo. Ale vyhodilo by to takhle v okamžiku všechnu vodu, když nikdy předtím nebyl problém?

Návštěvník
Odesláno

Tak jsem zjistil že mi to vyhodilo vodu i z topení, no dneska jsem to konečně pořádně všechno odvzdušnil, a chová se to do detailu stejně jako s tamtím termostatem. Podle budíku mi na volnoběhu otevře na nějakejch 72°C, za jízdy teplota nevyleze vejš jak 75°C, když to před jízdou ohřeju na místě a pak jedu tam mi teplota hned sleze, a jakmile zajedu do garáže tak mi v deseti vteřinách teplota vyleze na 90°C.

Takže mám doma dva termostaty který mi jsou k hovnu, auto který neohřejvá, poleptanou karoserii fridexem, a nervy z toho v prdeli.

Návštěvník
Odesláno

Kdy? Tohle jsem moc nezkoumal, protože jsou dost blbě přístupný, jedna někde pod blatníkem a druhá propletená pod airboxem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...