xbata Odesláno 13. únor 2014 Odesláno 13. únor 2014 Dobrý den, od podzimu mi stojí auto před barákem a já jsem zoufalý. Je pravda, že jsem se tomu od té doby moc nevěnoval, ale i tak nevím co s tím. Jel jsem, po dvou kilometrech auto zastavilo a už nenastartovalo. V \"servisu\" mi řekli, že je to vadná řídící jednotka a víc nevim. Jen to, že mě stáhli o 1800,-. Údajně to jde obejít připojením stopventilu na baterku, ale k tomu se asi bez vyndání čerpadla a odvrtání krytu nedostanu. Navíc dle \"jak na 306\" je po jeho výměně nutné načíst novou jednotku. Je v Brně a okolí někdo, kdo by mi dokázal pomoci? Jsem v koncích. Nikoho tu neznám a nerad bych zase nalít jako v prvním případě. Muže auto jet bez Ř.J.? Vše jsem proměřoval, všude jde proud jak má... nevím Citovat
straki007 Odesláno 13. únor 2014 Odesláno 13. únor 2014 Ano odesel ti blok immo na cerpadle. Je to docela jednoduche. Staci jak jsi psal , odvrtat ten kryt. Neni to nic slozite. Je tam myslim 5 trhacich sroubu.Ten posledni od bloku jde blbe ale jde.Pak jenom vyhodis ten cerny plast az uvidis \"stopventil\" a na nem prisroubovany drat.Ten stipnes a pripojis myslim na bily kabel toho cerneho konektoru ktery byl puvodne napojeny... Citovat
xbata Odesláno 14. únor 2014 Autor Odesláno 14. únor 2014 Mám trochu strach to dělat sám. Přeci jen je to na rozvodech.. Ale i kdybych si to nechal někde dělat tak by to nemělo být snad moc drahé. Jen mi pořád vrtá hlavou ta ECU. V servisu mi řekli, že na diagnostice to říká: \"Chyba počítače\" A jak jsem se dočetl tak motor WJY má \"částečně elektronicky řízené vstřikování\" díky za odpověď Citovat
miroja Odesláno 14. únor 2014 Odesláno 14. únor 2014 No spominam si, ze sme sa na tuto temu bavili pred par mesiacmi a potom to slo do stratena ... Tento motor (WJY) ma ECU, ktora na cerpadle riadi okamih vstreku nafty. Dalsia funkcia tejto jednotky je ovladanie sahar v zavislosti od teploty motora a zapnutia klimy, tak isto riadi aj otvaranie EGR ventilu, mozno aj nieco dalsie. V inom aute (Fiat ) s motorm Peugeot 1,9-WJY info od snimaca kluca len prechadza ECU a ide priamo do tej elektroniky ventilu v cerpadlele. Neviem (ale nevylucujem to), ze je tak isto aj v Peugeote. EDIT: Tak podla toho co sa mi podaril vycitat zo schem, v pripade motora WJY signal zo sniamca IMO pri kluci by mal obchadzat ECU a mal by ist priamo do elektroniky \"stopventilu\" vo vstrekovacom cerpadleide. [Edited on 14/2/14 15:13 by miroja] Citovat
xbata Odesláno 14. únor 2014 Autor Odesláno 14. únor 2014 Ano, vím, snažil ses mi poradit. Já jsem pak byl časově absolutně v pytli a nevěnoval jsem se tomu. Přemýšlím-li tak, že kdybych udělal to, co mi radí straki007 a zároveň ignoroval to, že ECU je nefunkční - pojede to? Nebo je to problém? Přeci jen řízení okamžiku vstřiku asi není úplně postradatelný atribut. Nebo se pletu? Díky Citovat
straki007 Odesláno 14. únor 2014 Odesláno 14. únor 2014 To by chtelo asi taky na diag nekomu kdo tomu rozumi. To ze napise nejaka diag ze je spatna jednotka,nemusi byt vubec pravda. Chce to napojit a zkusit akcni cleny. Vsechno jde zkusit a pokud bude fungovat ovladani ventilu predvstriku , egr,......tak neni co resit a ecu fungovat bude. Citovat
miroja Odesláno 14. únor 2014 Odesláno 14. únor 2014 Mne sa raz stalo, ze sa mi raz za jazdy do kopca rozsvietila kontrolka diagnostiky, Bolo to okamzite pocut na chode motora - isiel ako traktor, ale siel. Vypol som ho a hned skusil startnut. Bez probelmov nastartoval,ale kontrolka svietila a motor klepotal. Po dalsom nastartovani (po 10 min prestavke) uz bolo vsetko OK, aj zvuk, a kontrolka zhasla. Bol tu prispevok, ze mal ktosi pokazeny elmagnet predvstreku aj nejaky cas tusim na boxeri a normalne s tym chodil,samo, ze to aj viac viac klepotalo. Urcite nie som profik, ale podla informacii, zo schem ku ktorym som sa dostal, ECU pri tomto type motora nema priame spojenie so stopventilom a preto si myslim, ze auto by malo nastartovat aj bezat aj s vadnou ECU - mozno aj bez . Elmagnet stopventilu by mal ovladat vystup zo snimaca IMO a druha podmienka pre otvorenie nafty je zopnutie prvej casti multifunkcneho rele, ktore sa spina zapnutim klucika. [Edited on 14/2/14 22:25 by miroja] Citovat
xbata Odesláno 16. únor 2014 Autor Odesláno 16. únor 2014 OK, zkusím někoho instruovat dle vašich rad. Nebo to zvládnu sám? Jsem středně zručný -bzrdy, tlumiče, výměna radiátoru (W201) problém nebyl, ale rozvody jsem nedělal a bojím se, abych to nepo.... Citovat
miroja Odesláno 17. únor 2014 Odesláno 17. únor 2014 Este ma cosi napadlo. Pred tym nez nastartujes, ECU si robi asi nejaku kontrolu (alebo inicializaciu) prave toho ventilu predvstreku. Ked zdvihnes kapotu a poziadas niekoho aby ti zapol klucik (do druhej polohy, ale nestartovat), mal by si z cerpadla pocut zo par sekund take bzucanie. Prirovnal by som to ako ked ma zopnut nejake rele, ale nema dopstatocne napatie, alebo ako zvuk, ktory vydava planzetovy holiaci strojcek, ale na nizssej frekvencii. Ak to budes pocut, je pravdepodobne, ze ECU funguje. Ale Straki ti poradil, ako ECU objektivne preverit, takze treba diagnostiku a niekoho co ju vie dobre ovladat. Porovanal som este zapojenie elektriky s motorom WJZ, a tam je zapojeny IMO obdobne - priame spojenie snimac IMO z kluca <-> elekktronika IMO v cerpadle. Pomohlo by, keby niekto vedel na 100% potvrdit to, co som napisal vyssie - ze signal z IMO na ceste do cerpadla obchadza ECU. Podla toho co si napisal v tomto vlakne aj v tom z konca roka predpokaldam problem bud v snimaci IMO kluca pri zapalovacej skrinke, alebo na druhom konci toho celeho systemu - v samotnom cerpadle v elektronike ovladania tohto elektromagnetu. Ozaj, a taka mozno blbost na zaver, nemas nahodou druhy kluc s ktorym by si to skusil startovat? Citovat
xbata Odesláno 17. únor 2014 Autor Odesláno 17. únor 2014 Klíč mám, ale ještě jsem to s ním nezkoušel. Tím, že nejsem z Brna, bral jsem s sebou jen jeden klíč. Už mě to napadlo zkusit to tím druhým. Musím ho vzít. Stejně tak tu kartu kvůli spárování klíče. Nic méně nevím jestli to pomůže, jelikož ten klíč, který zde mám je dálkový a auto jím jde (dálkově) odemknout. Což podle mě znamená, že klíč je s autem spárován. Byť chápu, že to je něco jiného, než nastartovat. Citovat
miroja Odesláno 17. únor 2014 Odesláno 17. únor 2014 Urcite su to dve samostatne zalezitosti. V kazdom kluci mas cip imobilizeru, ktory umoznuje otvorenie ventilu nafty na cerpadle (ak vsetko prebehne OK) a tym nastartovanie. Nic viac v tom jednom kluci nie je. Kdesi som na forum daval foto, ako ten jednoduchsi kuc vyzera po rozobrati. V kluci s DO mas naviac aj baterku aj elektroniku, ktora vysiela kod na odomknutie auta radiom a po vyhodnoteni opravnenosti jednotkou centralu (v nasom aute uplne samostatna krabicka) odomkne auto. To by ti ten druhy kluc (bez tlacitok) bol naprd, keby bolo starovanie podmienne vysielacom DO. Ja mam tiez dva kluce a ako ma toto auto ja nie je sparovany kluc na dialkove odomykanie/zamykanie auta s centralou DO, ale startujem s obomi. Tak co najskor vysklusaj ten druhy kluc, urcite este pred tym, nez zacnes odvratvat kryt cerpadla Som zvedavy, ako dopadnes Citovat
xbata Odesláno 18. únor 2014 Autor Odesláno 18. únor 2014 Určitě zkusím. Nejspíš to nebude dřív než v neděli (dřív nestihnu pro klíč 200km a zpět), ale taky jsem zvědav. Na jednu stranu bych si asi utrhl hlavu kdyby to byla taková prkotina Citovat
xbata Odesláno 25. únor 2014 Autor Odesláno 25. únor 2014 tak klíč nepomohl. Auto je odvezenu v servisu, pokusím se mechanika přimět k tomu, aby udělal \"to s tím ventilem\"... Citovat
robo27 Odesláno 1. březen 2014 Odesláno 1. březen 2014 Zdravím chlapi Rovnaký motor a asi rovnaký problém... jedná sa o xsaru combi 1,9d 2001 čerpadlo lucas(...Idem si z práce cca 100km, po ceste 2x obchod normálne naštartujem... Doma vyložím nákup a cca za 15min chcem štartovať a nič... Štartér len točí a točí... Dnes som si všimol že pri pokuse naštartovať ihneď po otočení kľúčika začala blikať kontrolka na výstražnom trojuholníku - tá čo bliká keď je auto zamknuté - blikala rýchlejšie ako je bežné... Kľúčom som poklepal po čerpadle v časti stop ventilu - po tom železnom kryte. Sadol do auta a motor chytil na prvý krát - kontrolka neblikala.... Od vtedy som auto skúsil štartnúť cca 10x a v pohode.... Samozrejme že by som nerád aby ma to nechalo niekde mimo domu. Takže od vŕtať ten krycí plech a vyradiť imobilizér? Ak to správne chápem tak medzi elektromagnetickým stop ventilom je ešte nejaká iná súčiastka pod tým plechovým krytom? Ďakujem Citovat
miroja Odesláno 3. březen 2014 Odesláno 3. březen 2014 Tazko raditk, ed sa to stalo len raz, ale asi ako prve by som skontroloval, ci konektor stopventilu na cerpadle mas dobre zasunuty, alebo nemas zoxidovany. EDIT: Neviem o aku kontrolku ide, ale nakoniec by tvoj problem mohol suvisiet aj s problemom s imo... [Edited on 3/3/14 11:46 by miroja] Citovat
xbata Odesláno 6. březen 2014 Autor Odesláno 6. březen 2014 Tak nové zprávy z nekonečného příběhu jménem 306. Měl jsem to na diagnostice a výsledky jsou následující: Řídící jednotka je v pořádku, vše funguje až snad na nějakou chybu airbagu (nepodstatná záležitost ) Ted teda jde o to, co s tím imobilizérem :-( Mluvil jsem s mechanikem a ten mi tvrdí, že imobilízér na čerpadle Lucas má nějaké specíelní ventily uvnitř čerpadla a že to není jen tak jej \"vyrušit\" nebo co.. Já ale pořád věřím tomu, co mi tady už potvrdilo pár lidí, že stačí jen střihnou nějaký drát a připojit ho na jiný, nebo tak.. Co vy na to..? +existuje v Brně nějaký mechanik, který by to dokázal a nechtěl za to 5000,-? Citovat
robo27 Odesláno 6. březen 2014 Odesláno 6. březen 2014 Stalo sa mi niečo podobné na xsare - ten istý motor DW8B čerpadlo lucas(... Z ničoho nič som nemohol naštartovať... Poklepal som po čerpadle v časti stop ventilu a od vtedy štartujem.... Samozrejme som zisťoval čo a ako ak sa to bude opakovať a zistil som že niektorý mechanici sa stým moc nebavia a flexou odrežú kryt nad stop ventilom a tento nahradia obyčajným na +12V. Takto mi to povedal jeden mechanik do telefónu, ako by to on riešil - náklady cca 15Euro.... Ak by si to náhodou skúsil prosím daj vedieť. ak to bude fungovať tak je to určite pozitívna správa aj pre ostatných.... [upravil dne 6/3/14 21:19 od robo27] Citovat
miroja Odesláno 7. březen 2014 Odesláno 7. březen 2014 Tak nové zprávy z nekonečného příběhu jménem 306. Měl jsem to na diagnostice a výsledky jsou následující: Řídící jednotka je v pořádku, vše funguje až snad na nějakou chybu airbagu (nepodstatná záležitost ) Ted teda jde o to, co s tím imobilizérem :-( Takze zatial to vyzera tak, ze ECU zjavne nema vplyv na otvorenie stopventilu .... v podstate by asi mohlo auto nastartovat a bezat aj s vadnou, ci aj bez ECU. Citovat
xbata Odesláno 7. březen 2014 Autor Odesláno 7. březen 2014 ECU mám v pořádku. Otevření stopventilu možná je možné, ale co jsem vysledoval na Ford foru, tak Lucas čerpadla tohoto typu mají na stopventilu přímo i imobilizér a v tom asi bude zakopaný pes.. - takto to asi vypadá pod tím \"deklem\" http://belous.sweb.cz//Stopventil.jpg Ted jde o to, že jak tady výše radil straki007 se vztahuje i k tomuto typu. Co přesně střihnout, kam přesně co napojit... (aby imobilizér zároveň dovolil startéru nastartovat a zároveň se otevřel solenoid na obrázku) http://belous.sweb.cz//Zatisi_stopventilni.jpg Citovat
xbata Odesláno 10. březen 2014 Autor Odesláno 10. březen 2014 No tak, poraďte co tedy s tím imobilizérem.. Nebo mám zakládat nové vlákno? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.