Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

swap převodovky/stálýho převodu

Recommended Posts

Odesláno

Není tady někdo kdo se tím zabejvá? Mám jakousi představu a chci ji zkonzultovat... Motor RFJ by teoreticky podle SB měl mít několik verzí převodovky se stálým převodem buď 19x77 nebo 17x81. Já mám verzi 19x77 tak koketuju s myšlenkou zkusit to swapnout za 17x81...

Odesláno

Jseš hodnej, ale spíš potřebuju vyřešit \"od stolu\" otázku mechanický kompatibility dílů... nesnadný to úkol což? :)

Odesláno

2 Jeny: sofistikovaný vysoce pokročilý software MS Excel.

2 ph56: Zas tak zlý to není, nejjednodušší a nejlevnější bude přímo sehnat tu převodovku s tím druhým stálým převodem dle kódu, což je otázka pár minut v SB. Nabízel jsem to spíše z důvodu představy, co taková změna udělá a zda má smysl, resp. požadovaný rozsah.

Odesláno

Tak jsem se díval po autech, zda najdu nějaké s tím převodem 17/81 a bohužel vůbec nic. Myslel jsem, že to bude pro kombíky, ale i ty mají 19/77. Takže bohužel ani nejsem schopen zpracovat ty slibované podklady (jedná se o to, zda to je jako u 206, 306 a 406, kdy je jedno odstupňování 1-5 a liší se pouze stálým převodem, nebo zda je tady trochu jiné zpřevodování 1-5).

Existuje teoreticky možnost si objednat jednotlivé díly a tu převodovku přeskládat, ale finanční náročnost takového úkonu je nesmyslná.

Odesláno
2 Jeny: sofistikovaný vysoce pokročilý software MS Excel.

2 ph56: Zas tak zlý to není, nejjednodušší a nejlevnější bude přímo sehnat tu převodovku s tím druhým stálým převodem dle kódu, což je otázka pár minut v SB. Nabízel jsem to spíše z důvodu představy, co taková změna udělá a zda má smysl, resp. požadovaný rozsah.

Aha, já právě potřebuju vytvořit pro jeden projekt vnější charakteristiku P,Mt, pilový diagram a charakteristiku zrychlení. A tajně jsem doufal, že se s tím čvuťáci taky nepářou v excelu:)

Odesláno

2 Jeny: no, přesně tyto výstupy mi ten excel dělá, určitě existuje nějaký soft, který by to uměl, nicméně i v tom excelu je to práce do 20 minut-jenom sepsat pár rovnic.

Odesláno
Tak jsem se díval po autech, zda najdu nějaké s tím převodem 17/81 a bohužel vůbec nic. Myslel jsem, že to bude pro kombíky, ale i ty mají 19/77. Takže bohužel ani nejsem schopen zpracovat ty slibované podklady (jedná se o to, zda to je jako u 206, 306 a 406, kdy je jedno odstupňování 1-5 a liší se pouze stálým převodem, nebo zda je tady trochu jiné zpřevodování 1-5).

Existuje teoreticky možnost si objednat jednotlivé díly a tu převodovku přeskládat, ale finanční náročnost takového úkonu je nesmyslná.

Koukni do SB, dej si faclifotvý 307CC a jsou tam k EW10A 3 varianty převodovky, jedna s 19/77 a dvě 17/81. Ale pravděpodobně to bude pro jiny trhy, u tý jedný je uvedená čína u tý druhy nevím... Koukal jsem na rozpady a teoreticky by mohl bejt kompatibilní výstupní hřídel + talíř... cca 15000,- dohromady... Otázka je jestli to bude doopravdy pasovat... Nebo zkusti sehnat tu špajzku celou jedině...

Odesláno

Ano, to já tomu rozumím. V SB jsou díly z převodovek ze všech trhů, ale co jsem našel VIN kódy k autům z evropy, tak všechny měly 19/77, takže si troufám tvrdit, že ten převod 17/81 je pro mimoevropské trhy a tudíž celá skříň je nereálná.

Odesláno

Takže můj úžasnej plán skončí v propadlišti ----- prostě v propadlišti...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...