Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj moje 406 HDI RHZ má už delší dobu problém s příliš vysokým tlakem turba + plus za jízdy slyším někde před místem řidiče že to syčí, když otevřu kapotu a přidám mu nejsem schopen určit kde to syčí.... s kamarádem mechanikem máme podezření na to že turbo tlačí hrozně moc.... přefukují se hadice a když občas nějak přišlápnu 5tku v kopci rozsvítí se diagnostika.... podle mě problém s přefukováním tuba bude zakopanej v selenodu co řidí obtok.... takže mam v plánu prohodit selenoid od zaslepeného EGRU a zkusit ho jako regulaci obtokového ventilu, ale stejně už cca od 1600 otáček slyším že to někde fučí.... ne moc ale taky né málo. Loni sem měnil tu gumovou hadici co má asi 10cm a spojuje plastovou trubku pod autem s turbem.

Chci se zeptat na možná šílený dotaz :D neexistuje způsob jak například kompresorem natlakovat okruh abych slyšel kde to fouká ? Z vyprávění sem slyšel že to tak dělali mechanici na Liazkách ;) uvítám každou radu.

Odesláno

Natlakovat to klidně můžeš, ale musíš mít odpojené vajíčko a pod. Navíc to není moc prokazatelné, protože přetlak je něco jiného než podlak. Takže při podtlaku se hadička přisaje kdežto při přetlaku se podfoukne i když by to jinak bylo OK. To co slyšíš bude problém nějaké podtlakové hadičky, nebo třeba prasklé membrány ve vajíčku a pod. Zaslepuj postupně od vývěvy jednotlivé segmenty hadiček a najdeš to.

Odesláno

jak piše koblih, muže to dělat nějaká třeba prodřená hadička (4mm pruměr to bejvá) na regualtor, snímač atd atd, tyhle problemy mě u přeplňovanejch motorů lezou na nervy a občas v praci při zjištovani ,,kde to sakra syčí\'\' chut to pustit ze stráně do kopřiv .. :D

Odesláno

Ja už zkusil všechno možné všechny podtlakove hadicky sem vymontoval vycistil a kompresorem zkousel jestli nejsou praskle plus vymenil takovy ten prechod k brzdovemu valci. A membrana obtoku vypada take dobre kdyz nastartuju nebo odpojim a znovu zapojim hadicku co vede k obtoku vidim jak ventil zatahne za tahlo ale hned zajede uplne cele.... nekde sem tu cet ze by se tahlo melo hybat v zavyslosti na otackach u me ale ne podtlak proste nasaje ventil tan zatahne za tahlo a to je vse kdyz auto vytocim nic a kdyz vypnu motor ventil zajede zpatky. A to syceni je spis tlakove bych rek.

Odesláno

a co tlaková Hadice ?? budto před IC nebo až mezi IC a Sacím potrubím ? muže bít někde malinkatí direčka a jak se roztahne tak tam muze nekde fučet ;) taky už par takovejch případů prošlo pod mejma rukama

Odesláno

pokud je to slabé syčení a je to hned po nastartování tak bych spíš vyměnil všechny podtlakové hadicky za nové a pokud je to sičení silné a souvisí s otáčkami turba tak bych hledal netěsnost na hadicich od turba k IC a dál. ato jde normálně natlakovat (v závislosti na vybavení dílny) odpojíš hadici od turba ucpeš a pustíš do ní tlak a jelikož ti neběží motor je to lépe slyšet. já jako ucpávku používám brzdový pístek ve kterém je ventilek nebo klasické ucpávací kužely.

Odesláno

Oki tak to určo vyzkouším kolik cca by měl kompresor dávat abych docílil stejného tlaku jako je při jízdě?

Protože ono to bylo takto: auto jsem koupil jezdil jezil jednou sem letěl docela do kopce ještě docela naložné auto a praskla ta gumová spojka co vedeo od turba dolu a spojuje vlastně turbo a plastovou trubku od ic.... syčelo to jako blázen i výkon dost klesl. hadici jsem koupil novou... a bylo to dobré, ale pak jsem pojížděl po horských kopcích a od té doby se to někde zase profouklo a znovu to trošku syčí cca od těch 1500 otáček.

Ale nejdřív budu muset vyřešit to přefukovaní turba jinak to bude pořád dokola. Jinak díky moc... takže stačí vystrčit pravě tu gumovou spojku co sem tu popisoval z turba vrazit doní nějakou záslepku s ventilkem zapáskovat a natlakovat ;) ?

Odesláno

poustim tak cca max 2 bar(někdy i 3) ale ono se to vetsinou projeví dřív.

jakou přesně ti to píše chybu ono jestli Ti to někde ufukuje, tak myslím že název té chyby. kterou to vyhodí(když už vyhodí) je trochu zavádějící něco jako \"maximální tlak nasávaného vzduchu minimální hranice nedosažena\" nebo tak něco jde o to jakou máš dia.

možná překontroluj spíš to spojení hadice

Odesláno

To ti boužel neřeknu měl sem to u známého na diagnostice cca asi před rokem a půl kvůli abs a to sem meště takové problemy neměl a už tam byla vypsaná chyba maximalního tlaku turba. Ted někdy to budu dávat na rozvody tak na to mrknem co to píše.

Odesláno

Jen jestli mi někdo může poradit stím obtokovým ventilem jestli to táhlo má reagovat na otáčky nebo ne. To je pro mě velice důležitá informace :D chystám se prohodit selenoid od egru jestli bude nějaká změna nebo ne... protože podtlak v hadičkách je, táhlo se také hýbe takže už toho moc nezbývá.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

ahoj

Mohl by me nekdo poradit.Jsem amater co se tyce motoru jen co ctu tak mam ten stejny problem chtel jsem se zeptat cetl jsem at se podiva tam aten na selenoid? Podtlak?

Mohl bych poprosit o radu na kterou hadicku a jak vyzkouset podtlak?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...