Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1,6 HDI špatné starty-vadný EGR ventil

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj kluci

omlouvám se nějaká témata už jsem pročetl ale odpověď jsem na svůj problém nenašel :roll .

V teplotách nad nulou startuje na první škrtnutí bez žhavení.

Při -4°C krátce problikne žhavení (tak 2-3 s.) starter točí poměrně rychle motor krátce chytne a chcípne,na druhý startování už nežhaví chytne a jde tak na 3 válce a škube.Po lehkém přidání se chytí i 4 válec.

Při -7°C žhaví tak 5 s.Na další pokusy už nežhaví a chytne tak na 5 pokus snad na 2 válce postupně se přidají další děs a hrůza :grr .

Ve větším mrazu jsem zatím startovat nemusel ,naštěstí.

Auto mám krátce a první zimu.Jinak spotřeba nízká ,tahá dobře ,motor bez nějakých nežádoucích zvuků.

Díky za rady.

[upravil dne 30/1/14 22:54 od ivandr]

[upravil dne 30/1/14 22:56 od ivandr]

[upravil dne 11/2/14 20:32 od ivandr]

Odesláno

ako píše vyššie ozzy56 je nutná origo diagnostika a niekto kto s tým vie ako tak robiť. ak sa ti dá natočiť ako sa auto správa a hodiť to sem aby bolo počuť ako štartuje a všetko čo popisuješ. ale diagnostike sa fakt asi nevyhneš.

Odesláno

Díky zkusím se obědnat na diagnostiku.Asi blbá otázka:špatné vstřiky poznají podle diagnostiky?

Máte někdo představu o ceně?

Díky.

[upravil dne 5/2/14 22:56 od ivandr]

Odesláno

Vstřiky se poznají jen částečně - tedy korekce. Aby byla trochu solidnější představa je potřeba otestovat zpětný tok vstřikovačů. Začni kontrolou žhaviček a vyzkoušej před startováním napumpovat ručně naftu balónkem jestli se to nezlepší.

Odesláno

Tak jsem hodil pežotka ráno na diagnostiku,kolem 10 mi volali že jsou v čudu všechny žhavící svíčky jestli je mají vyměnit.

A že to vyhodilo další chybu EGR ventilu,podle protokolu to je chyba P0490,P1162,P0401.Vyměnit jsem ho nechtěl protože se mi fakt nechce dát 10000 za nový EGR ventil.

Dá se ten ventil nějak pročistit v nejhorším zaslepit?Může mít vliv na startování?Podle mechaniků nemá.

Za svíčky a práci jsem vysolil 3200 kaček :nevim .

Odesláno

no vidíš....s Egrem se obrať do Chomutova na Strakiho.....ten ti ho vyléčí...

cena 3200,- za svíčky s prací i odpovídá....ale stejně je to ranec:roll

[upravil dne 11/2/14 21:47 od celda1970]

Odesláno
no vidíš....s Egrem se obrať do Chomutova na Strakiho.....ten ti ho vyléčí...

cena 3200,- za svíčky s prací i odpovídá....ale stejně je to ranec:roll

[upravil dne 11/2/14 21:47 od celda1970]

Ranec to je :roll .

Odesláno

Ten Egr ti Straki elektronicky vyruší,něco jako Fapoff.......akorát když už je Egr vadnej tak to stojí krapet víc......přesnou částku už si nepamatuju,když jsem byl u Strakiho na rozvodech a Fapoff tak myslím říkal 1800-2500,-..soft i práce.:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...