rado77 Odesláno 1. únor 2014 Autor Odesláno 1. únor 2014 Duffusss - diki za informacie. Predpokladam ze tym ze je tam klapka ovladana servom a cidlo vacky, je tam zaroven aj presuvnik na konci vacky, a prave ten VVT system tam supli kvoli splneniu Euro5. Dufam ze to bude bezporuchove, lebo casty problem presuvnika vacky u mnohych znaciek je prave jeho rachotenie pri startoch ked auto dlhsie stalo, kde sa v presuvniku vyderie piestik ktory zabezpecuje jeho uzamknutie = nulovu polohu. Ak tie presuvniky dodava Delphi, tak nebudem stastny [upravil dne 1/2/14 12:36 od rado77] Citovat
Duffusss Odesláno 1. únor 2014 Odesláno 1. únor 2014 Uvidíme necháme sa prekvapiť, už som si to teraz kukal na internete a dosť veľký problém s tým má Renault na tej 1,6 16V. Možno s tým budú problémy, ale výmena na 4 hodiny a keďže je auto nové a kúpim ešte záruku na 5 rokov a 120 000 km tak ma to trápiť nebude, nech si s tým robí Peugeot čo chce. Zatiaľ mám nabehané 18000 km a doteraz pekné štarty. Dúfam že na nej spravím aspoň 250 000 ako bolo na 307 a budem spokojný. Citovat
rado77 Odesláno 1. únor 2014 Autor Odesláno 1. únor 2014 Hej ja som moderator MeganeII sekcie na Renault fore a temu presuvnika som rozpitval uplne do podrobna, aj som ten pokazeny rozoberal a zistil skutocnu pricinu problemu (nevhodne zvoleny slaby material). Problem s reklamaciami je ten, ze presuvnik nerachoti kazdym startom, ale nahodne. A ked sa im to v servise neprejavi, nemenia nic a zakaznika posielaju domov Maju s tym problem aj Toyoty atd, proste kazdy kto ma riesene VVT presuvnikom na konci vacky/vaciek. Ale verim ze to bude na 301-dnicke lepsie [upravil dne 2/2/14 20:24 od rado77] Citovat
mmartinkovic Odesláno 3. únor 2014 Odesláno 3. únor 2014 Auto, ktore je 1 rok v predaji a ma zaruku a uz su tu popisy oprav ako po 20 vyroby. Rodicia mali Opel Astra Classic, 1,4 i Twinporta. najazdili za 7 r. 72 t km, a tomu autu nic nebolo, nic sa nemenilo, len sa menil olej a filtre. a podstatna vec. tankovalo sa. Teraz maju 301, s 1,2. spotreba 5,3 L, nemozem to porovnat ja, mam 605 s 2,5 td pre man to je lenive a pomale, ale im to staci. Kym je zaruka, ziadne sprtanie. potom sa uvidi. Citovat
rado77 Odesláno 3. únor 2014 Autor Odesláno 3. únor 2014 Ja som zase mrte spokojny s MeganeII 3-dverak verziou, 1.6-tka 113k. Kazdy pinda ze \"Renault\" a podobne, ale to auto ma 7-8 rokov, a zatial okrem toho ze par krat odisla cievka (co sa deje na kazdom benzin aute ktore ma cievky na svieckach) a ten spominany presuvnik mi zarachotil asi 3-5 x za cely rok. Takze max spokojnost. No ale chceme uz nove auto, predsa len po 8 rokoch na aute zacnu odchadzat veci ako vyfuk, tlmice, objavia sa problemy elektriky atd. Ja tej 301-dnicke docela verim, myslim ze na normalnu rodinnu jazdu to bude dobre auto a posluzi dlho. A ak su tam nedostatky kvoli nizsej cene ako odhlucnenie, odhlucnim si to sam a pokoj [upravil dne 3/2/14 07:31 od rado77] Citovat
rado77 Odesláno 6. únor 2014 Autor Odesláno 6. únor 2014 A ako je to teda s hlucnostou v interieri pri benzin motorizacii? V recenzii som cital ze to je hlucne v urcitych pasmach otaciek, myslim ze prve dunenie sa ozyva niekde okolo 90km/h, a druhe potom pri 130-dke? Ake mate celkove postrehy a dojmy z \"odhlucnenia\" ? Citovat
mmartinkovic Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Ani 301 ani Megane nie je Mercedes. Nemozes cakat zazraky, ale nie je to hlucne. Ja som z naftaka zvyknuty ze motor musim pocut. A nevnima to, ma si pekne bublat, a tahat. To benzin nikdy nedosiahne. a mat 3.0 aby to malo tah je zbytocny luxsus. Ked to auto chces riesit o rok, mas este kopec casu. Myslim ze sa objavia nejake modernizovane verzie od znamych automobiliek. Ak hladas len podla ceny, kompromisy su svi na. Ja by som si asi ani nevybral. tak od 25 do 35 t € urcite. ale ... Citovat
rado77 Odesláno 6. únor 2014 Autor Odesláno 6. únor 2014 No je to tak Este ani neviem kolko budem mat penazi Ale kedze som chcel co najlacnejsie auto, seriozne ma fakt zaujala tato 301-dnicka. Ma dobru cenu, je vcelku velka, aj dizajnovo prijatelna, v najvyssej vybave vsetko co potrebujem, motor 1,6 spravi svoju robotu dostatocne. Spotrebu neriesim, na Megane 1,6 mam aktualne 9,2 , ale je pravda ze auto dost derem. S 301-dnickou by som jazdil ale pekne decentne, hladucky zabeh atd, tak hadam aj s tou spotrebou nieco dokazem urobit. Z momentalneho vyberu proste u mna 301-dnicka vedie. A ak budem mat naskrabanych viac peniazkov, dokupim zimne kolieska a nahodim folie. Co sa tyka hluku, chcel som len vediet ci to nie je nejako extra hlucne. Aj MeganeII napriek solidnemu vytlmeniu s danou 1,6 huci, ale je to prijemny dunivy zvuk ktory priam nuti prekracovat 4000rpm Ale ako som spominal, vytlmit by som si to potom vedel (prepazka motor/kokpit, dvere, kufor, mozno aj dute casti karoserie, deku pod kapotu a origo dekel pod motor-ten sa vraj montuje v niektorych inych krajinach, takze e-bay, a vraj je aj folia na celne sklo ktora vie dost hlukov potlacit...) [upravil dne 6/2/14 19:58 od rado77] Citovat
JuloI Odesláno 31. srpen 2014 Odesláno 31. srpen 2014 Caute. Rozmyslam na kupou noveho auta. A to medzi Skodou Rapid a Peugeotom 301. A vobec neviem co mam vziat. Na rapide je velke + otvaranie kufra. Ale o tych TSI motorch som cital vela zleho... Chcem sa spytat na tento motor VTi. V čom je iny ako Mpi? Cital som ze v 301 1,2Vti nieje variabilna vacka na rozdiel od 208. Je medzi nimi aj riadny vykonnostny rozdiel... Potom ale nechapem preco ma 301ka skratku VTi? Vysvetli mi niekto prosim o ake motory 1,2Vti a 1,6Vti v 301 ide? Dakujem. A ospravedlnujem sa ak sa pytam hlupost ale fakt uz neviem. Citovat
Milhaus65 Odesláno 28. září 2014 Odesláno 28. září 2014 1.6 VTi v 301 je stará dobrá TU5JP4 z 307 , puvodní 110 pS. Upravena aby splnovala Euro5 - variabilní časování atd. Jasná volba.. VTi je od Variable Timing Inject . Označovaly se tak u PSA poprvé motory BMW. Citovat
mirra 66 Odesláno 29. září 2014 Odesláno 29. září 2014 Zdravím 301 1,6 vti mám od ledna a zatím úplná spokojenost,která doufám bude trvat, spotřeba mezi 5.3-5.8l Citovat
Duffusss Odesláno 25. únor 2015 Odesláno 25. únor 2015 Takze vraciam sa sem naspäť mam najazdene 43500 km. Stalo sa mi uz dva krat vzdy po 20000 km ze mi motor nastartoval ale trhalo s celym auto, od hlavy klepot, vyhodilo chybu motora. Po vypnuti motora ventilatory na plne otacky, nasledne odpojena baterka. Na diagnostike vnutorna chyba RJ, vymena. To iste mi spravilo aj teraz pri 40000 km. Ale teraz uz bez chyby v RJ. Myslim si ze je problem v natoceni vacky myslim tym ze je chybny ten ventil ostane vysiet a tym padom aj ten klepot od vaciek. Ale nemal s tym este nikto problem takze je to len u mna chyba. Motor je tichy, necitit vibracie ako bolo u TU5JP4. Spolu s 1,6 hdi jedina volba do 301, ten hdi je ale hlucnejsi. Spotreba v meste do 7 litrov, na dialnici pri 120 5,9 litra. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.