Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar Gibon :))) teba zoslal Pán Boh z nebies v hodine dvanástej... :super .... ja som zapísal do vyhladávača na fb tvojue seznam.cz adresu... a tam som ti písal.. citujem \"Michal Horinek

Začiatok konverzácie: Utorok

Radovan Buchel

2014/01/14 02:49 popoludní

Radovan Buchel

Nazdarek..pisal som ti aj na peugeot club aj na mail...nasiel som si ta aj tu.. Potrebujem tvoju pomoc surne...si jediny clovek okrem mna kto mal problem s 307cc strechou...ani mne sa nezavrie kufor ked ju dam hore...a vypisuje boot mechanism not locked...porad mmi..ako si to vyriesil? \" vlastne to je už jedno..... ako si dopadol s tou strechou ? problém som popisal dopodrobna v predošlích komentoch... Dakujem moc moc

Odesláno

Hadam sa podari vyriesit zahadu strechy zijucej vlastnym zivotom....vsetko zavisi od postrehov Gibona , co si tym uz raz presiel...doslova som ostal závislý od jeho pomoci....hadam sa nehneva ze som ho takto vsade nahanal.. :myslim

Odesláno

od 3:00

Takže:

1. sjedou okna

2. kufr otevře

3. zvedne se zadní plato

4. střecha se zavírá

5. zadní plato klesá

6. sklopí se vějířky

7. zavře se kufr

8. vyjedou okna

Každý pohyb má svůj pohon, a hlavně svůj koncák - v případě velkého dílu, nebo párového, budou koncáky dva.

U Radovan.Buchel je problém zřejmě před bodem 7. Tehdy musí být splněny podmínky koncáků:

- asi dva koncáky v předních rozích střechy

- zda existuje koncák, že zadní plato kleslo, anebo to není důležité

- oba vějířky mají zřejmě koncáky, zda se sklopily.

Z tvého popisu není jasné, zda se ti správně sklopí vějířky. Zkontroluj, i jejich koncáky. Najdeš je tak, že koukneš, kam dosahuje sklopený vějířek, tam on zatlačí na nějaké tlačítko nebo páčku. ph56 by mohl pomoci, prohlídnout to na svém autě.

Stejně tak, úplné otevření kufru je taky hlášeno koncákem. Tento, myslím, je v pořádku, protože jinak by nedovolil začít pohyb střechy nahoru (zavírat).

ph56: mohl bys pomoci, kdybys nafotil koncáky vpředu na střeše (čelním skle), a dále koncáky vějířků. Díky předem.

[upravil dne 18.1.2014 17:55 od P607Olda]

Odesláno

Citace z prvního příspěvku:

\"PS: doma sa mi veko kufra asi 3x podarilo zavrieť spôsobom že som vytahoval a zatahoval roletku + klučom otáčal zámok na kufry hore dole.. na 20-ty pokus sa veko kufra zavrelo..\"

Takže by mě ještě zajímalo, co je to roletka a jaký má vliv na zavírání kufru. A zda se při této manipulaci občas \"chytil\" vadný prvek, anebo jakou toto má souvislost s celým problémem.

Odesláno

Roletka je ochrannej svinovací kryt kterej v zavazadolvým prostoru vymezuje prostor pro náklad. RJ nedovolí manipulaci se střechou pokud není roletka \"natažená\". Roletka je kontrolovaná jedním koncákem kterej je vidět na dně háku kam roletku při rozvinutí zaklesneš.

Co se týče těch koncáku střechy - fotky zatím nemám, ale koncáky polohy střechy \"kupé\" jsou v dírách nad A sloupky. Jsou to kruhové díry do kterých zajíždí středicí trny střechy. Trny jsou na obrou stranách střechy vně zamykacích háků.

Koncáky vějířků jsou dobře viditelné v servisní poloze střechy (polootevřená) - opět malé mikrospínače v blízkosti ozubeného převodu pohybu vějířků.

Fotky jsem nepořídil, nemám moc chuť nechávat střechu v servisní poloze, je do dost záběr na hydraulický válečky, takže to nedělám pokud to není nezbytně nutné. Sorry.

Odesláno

Díky za popis.

Tak teď aby Radovan.Buchel zkontroloval zmíněné koncáky.

ph56: v dírách nad A sloupky je i nějaký aretační mechanismus? Západka, ovládaná motorkem? Protože takové motorky nic nevydrží - mohla by to být příčina.

Odesláno

Fotky: možná bys to mohl vyfotit \"během pohybu\", nebo nafilmovat a pak si to zastavíme.

Píšeš \"vně zamykacích háků\". Ty háky se ovládají ručně, anebo mají motorek?

[upravil dne 20.1.2014 10:13 od P607Olda]

Odesláno

Chalani, nemám šancu to teraz doma otvárať.. prší a prší a prší a bohvie kedy prestane... auto mi stojí pod prístreškom, ale používam ho denne do práce... když to otevřu, a dačo po*eru, tak cesta spátky už nebude... musím počkať do toho marca s tým minimálne, když se bude dať dačo s tým robiť... v práci končím o 16:00-.. kým přijedu domov, je 17:00 ... a to je už tma... mnohí z nás vieme, že to nieje ideálny čas :myslim ... tie koncáky v stlpikoch na čelnom skle, su celkom hlboko, to by trebalo demontovať dosť vela vecí aby som sa s k nim dostal... Gibon sa tu zjavil, ale tak jak sa tu zjavil, tak sa tu neukázal, a nenapísal mi nič rozumného, asi pri najhoršom nebude mať záujem mi s tým pomocť s konkrétnou radou :/ ja sa naozaj teším a cením si že vás moj problém zaujal a že sa krvopotne snažíte mi pomocť, ale sám mám momentálne zviazané ruky kvôli všetkým okolnostiam... keby som tak mal nejaku feliciu ako náhradné auto do práce, život by bol omnoho lahší...

Odesláno

Koukněte na obrázek.

post-38839-14109635079318_thumb.jpg

\"...ukrytými pod obložením střešního dílu.\"

Nějak mi vypadlo půl věty.

[upravil dne 20/1/14 11:14 od ph56]

Odesláno

Díky, informace přibývají.

Jedna věc by byla mít doma diagnostiku. Když jsem opravovat ty dveře na 1007, tak tam je na diagnostice vidět, který spínač sepnul. Bohužel, není tam jasná informace, který spínač kdy měl sepnout, takže sice vidíš, jaká je situace, ale nevíš přesně, jaká má být, tedy v čem je problém.

Procházel jsem i francouzská fóra (307cc toit), ale nikdo se tím technicky nezabýval. Nadávají na ceny a na nešikovné servisáky. Jediná technická zmínka byla o vadném kabelovém svazku, snad u víka kufru (??).

Co se dá laicky vyzkoušet:

- stříknout mazadlo do vhodných míst, kde snad něco vázne.

- připravit se a když se to blokuje, tak poklepat (pěstí) na rohy předního skla, případně zavaklat těmi vějířky, zda správně zmáčkly koncáky

- je zajímavé, že manipulace s roletkou a klíčem umožnila na x-tý pokus zavření kufru - proč? Zda drobné otřesy? Nebo koncák roletky? Anebo je tam opravdu vadný kabelový svazek? - to by znamenalo ten kabelový svazek najít a v kritické chvíli s ním zahýbat.

[upravil dne 20.1.2014 15:47 od P607Olda]

Odesláno

Napadlo ma, že koncáky v Stlpiku nad čelným sklom musia byť 100 percentne OK... keby boli vadné, problem by sa niekde prejavil pri dávaní strechy do kufra.. (cabrio režim).... pretože by nepovedali riadiacej jednotke že \"haloo, strecha sa odpojila z čelného skla, môžeš robiť ďalší proces\".. tak isto ako v opačnom prípade....P607Olda, potvrdzujem.. na diag. ukazuje pekne že sa šetko zopína, a vypína v reálnom čase, avšak bohvie či to je správne.... viem akurát že problém s týmito vecami nebol, lebo to sledoval aj človek čo tu diagnostiku strechy nerobil prvý raz..... aj vysvetloval proces že\" aha, teraz sa nám zopli tieto dva, a teraz tieto dva, takže tam problém asi nebude... to by som už mal dávno vymenené si myslím

Odesláno

Tohle bojím se asi na dálku neprolomíme :)

Jinak já dia mám, tak až Oldo pojedeš do Liberce na lyže, můžeš se ozvat a něco Ti zdiagnostikuju :D

Odesláno

Díky.

Co bych potřeboval zdiagnostikovat, je to nanicovaté čidlo deště. Ale možná ho špatně nalepili, protože hned po koupi jsem měl rozbité sklo. No, už jsem si zvykl, 5008 má i klasický cyklovač.

Bešeňov je pěkně daleko. No, počkáme na lepší počasí.

Odesláno

jo čidlo deště... mě taky blbne a blázní. Já jsem si ho v BSI deaktivoval.

Odesláno

Nie Bešeňov je ďaleko, ale CZ je ďaleko... :) inak tá diagnostika je dobrá vec keď to má človek doma... a vie s tým aj pracovať.... zohnať sa asi nedá nikde.. či dá sa? a ked hej, tak kde :) možno som sa teraz opýtal totálne blbosti

Odesláno

Přemýšlím nad diagnostikou na dálku... V autě mít vysílač Bluetooth, přijímat na nějakém tabletu a zároveň by na něj byl připojen někdo zdálky s diagnostikou jako \"vzdálená plocha\". Nevím přesně, ale u nás ve firmě takto servisujeme vzdálené systémy...

Kromě těch \"selských (sedliackych)\" metod které můžeš udělat sám, jako je promazání, poklepání, rozhýbání, prohlídka kabelů, existují ještě odbornější metody. Jedna z metod by byla, vydedukovat, co blokuje další krok.

Anebo: že by někdo (ph56) na video natočil obrazovku diagnostiky, jaká je správná sekvence spínání koncáků. A Ty bys natočil totéž, ale s tou vadou. A pak si videa pustit zpomaleně a kontrolovat, kdy nastane odchylka.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...