Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zúfalo Vás zdravím páni... :(

Kúpil som si vysnívanú 307 cc dovoz z talianska... bol som ju odskúšať... strechu som skusil 2-3 x po sebe vytiahnuť aj stiahnuť... všetko tip top OK... šiel som spokojne domov... o týžden na to kým mi vybavili papiere aj značky som si šiel pre neho... priviezli mi ho so strechou dolu... ani som neriešil... vyplail som a šiel som spokojne domov... potom to prišlo ked som sa doma pokušal dať strechu hore... všetko ok, len kufor nie a nie zavrieť... stále sa namáhala chcel sa otvoriť akoby viecej dovonka, namiesto toho žeby sa zavrel.. toto bolo sprevádzané hláškou boot mechanism not locked..alebo dačo podobné.. bol som s tým na diagnostike u Pheneusa... šetko prezrel, vymenil olej v hydraulike+regulátor nevedel ani on prísť na príčinu... tak vybral regulátor manualne uzavrel veko kufra a uzamkol strechu... mohol by byť problém v riadiacej jednotke? spomínal že DAM číslo nesedí s DAM číslom čo je pod volantom... žeby tam bola riadiaca s novšieho modelu a nevie s tým rady ?? ďakujem za akýkoľvek postreh prípadne pomoc.... PS: doma sa mi veko kufra asi 3x podarilo zavrieť spôsobom že som vytahoval a zatahoval roletku + klučom otáčal zámok na kufry hore dole.. na 20-ty pokus sa veko kufra zavrelo.. ale bojím sa to takto skušať aj naďalej:myslim:myslim:myslim

[upravil dne 27/3/14 08:18 od Radovan.Buchel]

Odesláno

Pokud to funguje na x-tý pokus, tak bude mechanická závada. Nakonec - při předvádění to fungovalo, a nemyslím, že by potom vyměnili řídící jednotku.

Já tady nemám 307cc, ani nemám s ní zkušenosti. Mám jednu (vlastně dvě) zkušenost z 1007: v mechanismu zámku bývají použité malé motorky a ty odcházejí - nic nevyrží a opotřebují se. Možná je to tvůj případ.

Anebo nějaký koncový spínač, atd.

Při opravě 1007 jsem hledal googlem, dej si hledat \"307cc roof fault\" apod.

Odesláno

Chystám sa to v marci zobrať do Peugeotu... hľadal som už všetko možné.... jedného človeka som našiel tu na fóre s týmto istým problémom, opisoval to presne rovnako, že sa musí hrajkať s tým zámkom na kufri vyberať klučik zo spínania atd....ale nereaguje na moje správy.. ani tu, ani na sukromnom maily a ani na FB... čo sa týka mechaniky... nevyznám sa do toho, pre mňa je to komplikované zariadenie... mám však ale sto chutí to doma rozobrať do posledného šrobu a poskladať. aj za cenu že s tým nič nezískam... celé leto som si strechu neužil, a varil som sa pod ňou... bojím sa že zo mna v pežote stiahnu aj gate :/:grr:grr

[upravil dne 17/1/14 10:15 od Radovan.Buchel]

Odesláno

Taky jsem u 1007 (jezdící dveře) nejprve stál bezradně. Ale pak jsem se osmělil.

Jak píšu, hledej na internetu podobné případy.

Snaž se porozumět, v jakém pořadí to má pracovat, a který signál to nedostane, případně který pohon (motor) nezabere. Někdy pomůže promazat.

Možná, že tě oprava začne bavit, a až se ti podaří, budeš mít tím větší radost.

Kdo ti neodpověděl?

Odesláno

Gibon83 popisoval úplne rovnaký problém... nestretol som sa s tým ešte nikde... ale bez reakcie... už sa mi podarilo doma poriešiť dosť vecí... rád rozoberám a skladám.. prípadne dorábam... necítim sa ako nezručný.. ale do tohto sa bojím púšťať len tak sám na dvore... nechcem to ešte viacej pokaziť... preto som sa zveril do rúk ľuďom, čo si tento odkaz prečítajú, predtým než zavítam do servisu...

Odesláno

Ideálne by bolo, keď už sa budeš do niečoho púšťať, rozoberať a skladať, aby si sa zaregistroval tu :

http://public.servicebox.peugeot.com/

Po zadaní VIN si môžeš posťahovať všetky schémy jednotlivých dielov strechy, spolu s číslami ND, cenami dielov atď.

Mne sa podľa toho podarilo rozobrať a zložiť X vecí, je dobre keď to máš pred sebou na papieri :)

Inak ako hovorí olda, skús hladať v angličtine ...

Odesláno

V serviceboxu si hlavně zaplať na hodinu přístup do pracovních postupů a postahuj a ulož si všechno co se týká adjustace střechy, manipulace s ní atd. Pak si to všechno mnohokrát přečti a než někde do něčeho rejpneš ujisti se že opravdu chápeš co děláš... :)

Úplně obecně bych asi nejdřív hodil střechu do střední polohy a podíval se po všech mikrospínačích zda seděj na svejch místech. Diagnostika asi bude užitečná nevím teď přesně, ale nejspíš bude schopná detekovat jejich signály - hodí se pro ověření funkčnosti.

Odesláno

00003460.jpg

Pozice 5 je zámek, pozice 21 mikrospínač, počítám že ten koncák dává svolení k zamknutí, hlídá zda už je kufr dovřenej. Zámky i koncáky jsou dva, levej a pravej, koncáky musej vybavit shodně, jinak to nezamkne.

Tohle není oficiální popis, jen moje úvaha!

[upravil dne 17/1/14 11:41 od ph56]

Odesláno

Pfu chalani.... to ale bolo informácii... odpoviem asi takto.. čo sa týka prehliadania anglických fór, som sa nedopátral k ničomu čo by mi pomohlo... spomínalo sa vybratie poistky , reštartovanie BSI... atd.. to všetko čo sa dalo odskušať doma som odskušal...bezvýsledne... a čo sa týka tej schémy. pred tým než sa na to pozrem... niesom profík do výkresov podobných zložitých zariadení.. je to tam znazornene aspon tak jak pre debila ? :) aj ked uprimne. naozaj sa to bojím rozobrat na vlastnu pesť... lebo nemyslím že by som na niečo prišiel ked do tých hydraulických vecí neprevidím...

Odesláno

V zásadě jsou tři možnosti:

-mechanická překážka brání kufru se dovřít

-nefunguje koncák nebo zámky

-utíká někde tlak

Jak píšeš že se kufr při dovírání jakoby začne zas otevírat napadá mě že může bejt vykurvenej válec a olej obtejká kolem pístu... třeba. Nebo taky něco úplně jinýho. Pokud ale nejseš s to číst z výkresu sestavy asi není dobrej nápad do toho vrtat a svěžil bych se někomu zkušenějšímu.

Odesláno

OT: Ono sa v SB dá zaplatiť prístup len na 1 hodinu ? Čo to stojí ? :D

Odesláno

Mechanická prekážka tam nieje žiadna to viem isto...mal som ževraj vyskočené nejaké zaháknuté lanká čo su po bokoch a ešte aj v zadnom stlpiku kde sa sklápa strecha.... ale dali sa na miesto a aj tak to nefugovalo... strecha dosadla na miesto, motor sa silil tlačil tlačil, kufor bol už na doraz otvorený... ale namiesto zavretia, ho motor tlačil stále smerom von... ked som pustil gombík tak normálne to mykne celým autom jak sa uvolní tlak....

Odesláno

otvoriť otvorím (kabriolet).... všetky sekvencie prebehnu tak ako maju... problem je pri zatvorení... (prší):):) všetko prebehne okej... akurát na ten kufor... s otvoreným kufrom do opačnej strany sa behať moc nedá... nevyzerá to cool-ovo :) aspon trocha ironickej dobrej nálady :)

Odesláno

To značí, popíšem celé:

- otvorí sa kufor

- vynorí sa strecha a putuje dopredu ku čelnému sklu

- strecha dosiahne čelné sklo

- vtedy by sa mal kufor zatvoriť, ale kufor sa snaží nasilu ešte viac otvoriť

Je tak?

Dotaz: otvorenie a zatvorenie kufra je robené pomocou hydrauliky? Počas toho, kedy strecha putuje dopredu, hydraulika má stále tlačiť kufor hore? (U hydraulických vecí je to bežné, že valec dojde na doraz a tam sa zastaví, pretože ďalej nemože).

Odesláno

Ano...presne ako si to opísal.... medzitým sa sklopia tie \"vejáriky\" to nazvem... krídielka či čo to je... čo su na kufri.... otvorenie a zatvorenie kufra má na svedomí hydraulika si myslím.... len nechápem prečo pri procese, ked robím z auta kabrio, tak sa kufor pekne zavrie, a ked chcem dať strechu naspeť (prší) tak sa už kufor nezavrie a snaží sa otvoriť aj napriek tomu že je otvorený.. preto si myslím že by to mohla byž skorej softová chyba, než hardwérová... a je to skratka cítiž že sa z plnej sily snaží s tým kuform niečo robiť, ale skratka to nejde... a tiež mi nejde do hlavy prečo to na predvádzačke fungovalo bez problemov...

Odesláno

Softovú chybu nepredpokladám. To by robilo vždy, a tebe sa to raz podarilo zavrieť. Predpokladám chybu koncáku strechy vpredu u skla, alebo koncáku kufra hore. Alebo tie vejáriky, nemajú tiež koncák?

Okrem toho sú tam zrejme elektroventily, ktoré na elektrický signál púšťajú tlak do valcov.

Vyzerá to, že ti neprepína ventil, ktorý má zaistiť, že kufor pojde dolu. Ak je zadretý alebo zapchatý... Alebo nedostáva elektrický signál. Pozri tú \"hydraulickú kocku\" - tak sa to nazýva, sada ventilov - pojde k nej zvazok vodičov a od nej rúrky. Ale - čo to píšem - to by robilo aj pri sťahovaní strechy.

No predbežne skontroluj koncák strechy vpredu, alebo či sú dva?

Odesláno

Tak teď už chápu líp.

Kufr má koncák kterej říká že je otevřenej na doraz. Ten bych zkontroloval jako první.

Odesláno
OT: Ono sa v SB dá zaplatiť prístup len na 1 hodinu ? Čo to stojí ? :D

6EUR a je to velice praktická věc ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...