Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím :)

Mám Peugota 407 2,0 HDI a každý den při prvním startu když je trochu chladněji a to už i při 10 nad nulou (pak už jen čím větší zima tim je to horší) se motor 20 vteřin klepe dá se říct, že až mlátí. Do toho jde z výfuku bílý dým. Dal jsem vyměnit žhaviče a nechal sem z repasovat všechny vstříky a pořád nic. Tak sem se chtěl zeptat jestli někdo neměl stejnej problém a neví co s tím. Díky za rad :)

Odesláno

Ono to klepani prestane tak do pul minuty a pak uz je celej den klid. Kdyz se to klepe a ja jemne pridam plyn tak to ustane a motor jede da se rict nomalne ale kdyz pedal pustim a auto se dostane zase na volnobeh tak se to zase klepe ale rikam pul minutky a pak uz jede jak ma Podle tachometru 230 K ale zjistil sem ze je to stahnute takze ma najeto neco kolem 450K coz je docela hodne ale auto je udrzovany a ten motor krom toho startu nejedzdi spatne na to co ma za sebou. A na oleji je najeto nejakych 7 tisic

Odesláno

Silenbloky to težko rict muzou byt vytahane..ten motor se celej klepe kdybych na nej neco polozil tak to okamzite spadne :D ale kdyby to byly silenbloky tak se to neprestane klepat a bude to klepat dyl nez pul minuty ne..? Navic ten bilej dym z toho vyfuku...

Odesláno

Napadly mě ty silentbloky, ale nejsem technik. Možná se po půl minutě motor trochu ohřeje a nemá tolik kmitů. :myslim

Ten bílý dým? To bude pára. ;)

Kouří to bíle jenom chvíli, že?

[upravil dne 9/1/14 16:11 od MilanF1]

Odesláno

mmm,je zima i kdyz ne velka....takze olej nema takovou viskozitu,jakou by mel byt do te doby nez se zahreje,logicky do pul minuty nazene cerpadlo olej nahoru a prestane klepat,kdyz drzis plyn mas visí otacky cerpadlo maká vic a tím padem je olej hopem tam kde ma byt,ja osobne bych stímdle vymenil olej a filtr a dal nove olejove cerpadlo...kord s ohledem na to kolik ma najeto atd - pro motor by to byla uleva velka,ale samozreje auto jsem neslysel ani nevidel,nicmene todle je moje diagnoza.

K tomu klepaní jako ze je motor jak zivej a chtel by zdrhnout.. :D

kdyz ho nastartujes,ma pravidelny chod na vsechny valce?...jak rikas do pul minuty prestane klepat,zhavicky jsou ok ?pokad ano a,tak co zhavící rele?Divil by ses jaky to je zahul pro motor,kterej ma neco najeto rano nastartovat a makat jak das . :)

Nahraj kvalitní video s otevrenou kapotou a nedavej tomu,proste nastartuj at to vidime a slysime a zkusime promyslet co dal :)

Video nekam nahraj a hod sem odkaz :)

[upravil dne 9/1/14 17:46 od pethrd2312]

Odesláno

Zdar . Moja priateľka mala ten istý problém. Auto šlo ako traktor asi 1-2 minúty ford focus 2.0 tdci ten istý motor ale po zahriati už ok sem tam trocha vynechal volnobech. Tiež boli dávame nové vstreky nové zhavenie nové rele zhavenia a nič . Potom sa to rozohralo zistilo sa ze su vahadla totálne v prdely dokonca boli len dopasovane boh vie z akého auta potom egrko sa vôbec nezatvaralo čiže motor bol totálne zakarbonobany egr sa vypol tak sa to poskladalo . Nasledovne som vybehal tri nádrže s kvalitnou naftou a vifkom. A bez žiadnej zmeny. Potom sa to rozohralo komplet a prišlo sa nato ze z 3 piestu chýbala asi strtina a 2 piest bol prasknuty . Z uvahov som usúdil ze predošlému majtelovy skočil rozvod poskladal to skáde ruka skáče noha lebo aj na tom pieste kde chýbala skoro strtina boli 4 ventily ohnute . Čiže moja skúsenosť. A na tachu 160000 km skutočných asi 300000 km . Ľudia su hoveda . A nikdy necho do atorizovaneho servisu lebo má stali 800 e čo mi povedali ze su vstreky vadne

Odesláno

Nam tento jev nastava jen pri pouziti nezavisleho topeni - tak se badalo ....

A ted nez zastartujeme /pokud bylo pouzite nezavisle topeni tedy je ohraty m.okruh na cca 70°C / \"hzavime\" pokud to tak funguje asi 3 - 4x a nasledny start je bez problemu.

Kour zadny reakce na plyn = chcipne.

V opacnem pripade se to dusi klepe a az na druhy treti pokus se chytne.

Pokud je motor studeny nastartujeme na poprve hned na otoceni.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...