Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

P4007 - jak připojit vnější hudební zdroj k orig. rádiu?

Recommended Posts

Odesláno

ahoj, mám Peugeot 4007, originální rádio jen s CD měničem, bez navigace a bez velkého displeje. Chtěl bych k rádiu nějak připojit vnější zdroj hudby - iphone. V autě je i originální hands free systém s bluetooth. Přes bluetooth si mobil připojím, ale jen na volání, přehrávat hudbu nejde. Přítelkyně má Ford Focus s Ford audio systémem a tam přes bluetooth hudba z telefonu hraje bez problémů. Už jste to někdo nějakým kabelem připojil? Díky moc za každou radu vedoucí k cíli

Odesláno

na youtube jsem našel tuto montáž (má 2 části), ale nelíbí se mi to připojení kabelem, chtěl bych zvuk přenášet \"vzduchem\" - nejlépe přes bluetooth, nabíjení telefonu mám vyřešeno držákem s nabíjením

Odesláno

tak jsem na US forum zjistil, že přehrávání hudby přes bluetooth umí až rádia 2010+ (já mám 2009) moje rádio jde ale přepnout na AUX a našel jsem v autě tenhle konektor. jak se ten konektor jmenuje? OEM? existuje k němu nějaká redukce na USB nebo 3,5 jack?

post-8243-14109634911949_thumb.jpg

Odesláno

Od začátku jsi nenapsal rok výroby, takže když jsem hledal v návodech pro 4007, tak jsem fakt nevěděl, jaké rádio máš. To jen tak na okraj, že jsem se snažil pomoct, ale neuspěl.

Přepni do režimu AUX a jehlou se dotkni těch pinů v konektoru, jestli bude některý bručet nebo chrastit.

[upravil dne 8.1.2014 13:24 od P607Olda]

Odesláno

P607Olda - díky, mám rok 04/2009 a ty kulaté konektory v zadní části loketní opěrky nemám. K vyvolání zvuku (chrčení) stačí opravdu jen jehla, nebo myslíš zkoušečkou zkusit jestli tak jde proud?

Odesláno

Jehla, kterou se dotýkáš prsty - zavedeš tam brum nebo jakýkoli signál, jestli to \"žije\", což uslyšíš z repráků.

Anebo, pokud bys chtěl být důkladný, tak to můžeš měřit: ohmmetrem najdi kostru (zkrat na karoserii) a připrav si signál např. z mobilu, s omezovacím odporem 1 kOhm (aby sis neodpráskl výstup mobilu v případku výpadku) - a po dotyku na některý pin by to mohlo hrát - zjistíš, který je levý a který pravý kanál.

Anebo, některé multimetry mají vestavěný zdroj signálu.

A pak, buďto seženeš odpovídající konektor (řada jehel v potřebné rozteči), anebo to ucvakneš a naletuješ si tam příhodný konektor, např. samici jacku 3,5 mm.

Odesláno

takže...jelikož jsem žádný šum jehlou nevyvolal, tak jsem jel za autoelektrikářem, který se specializuje na rádia. proměřil mi výstupy v tom konektoru, když bylo rádio přepnuté na AUX a ani jeden kabel nebyl \"živý\" Navíc se podíval důkladně na ty kabely a říkal že to ani nejsou kabely na vedení zvuku. Takže pátrám dál a budu to muset zkusit napojit už někde u rádia. Napíšu jsem co jsem zjistil - třeba se to bude jednou někomu hodit, teda jestli to vyřeším :-)

Odesláno

to auto je v podstate mitsubishi, to radio je mišácké , v době těhle 4007 potažmo outlanderu zajištoval pro mitsubishi česká republika aslovensko tyhlety vystupy , kabeláže a ruzna elektropropojeni audio video tenhle clovek a tato firma http://www.skr-motorsport.cz/cz/kontakt

bohužel tak jako vypadaji jeho stranky vypada i jednani s panem škrlantem , musíš ho furt ubijet , nevim jestli toho ma hodně či ne, ale když mu zavoláš určo ti poradí, to co děla tomu opravdu rozumí.

Odesláno

Pe.Tr - díky za info, určitě mu zavolám. Jasně - to auto i rádio je Mitsu... taky brouzdám po us fóru kde to řeší, ale k připojení vnějšího přehrávače k rádiu vždy používají nějaký adaptér. Jelikož to jsou amíci, tak řeší připojení ipodu, nebo iphonu s tím, aby se to rovnou dobíjelo. Ten adaptér podle mě rozděluje zvukové a nabíjecí kabely z iphone standardního kabelu.

konektor:

http://www.ebay.de/itm/MP3-iPod-Adapter-for-Lancer-and-Outlander/380403288604?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D15814%26meid%3D3996716951644531954%26pid%3D100033%26prg%3D7513%26rk%3D4%26rkt%3D4%26sd%3D251251502318%26

Odesláno

montáž:

You need to connect to C-15 (18 pin, back on radio) three wires in order to qualify AUX mode in your radio and that you can connect your mp3 player, of the following way:

post-8243-14109634938837_thumb.jpg

Odesláno

a nebo píšou, že se dají využít ty kabely vyvedené v loketní opěrce (pohodlnější, nemusí se vyndávat rádio) to se mi ale moc nezdá, protože to jsou normální \"nestíněné\" kabely. jaké kabely mohou vést zvuk \"dovnitř\"?

• O 4 roky později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj lidi, vím že je to 4 roky staré téma, ale mám ten samej problém jako ladis307 s AUX vstupy na mojí P4007. Našel jsem taky jen ten 5-ti pin v loketní opěrce jako ladis307, ale nevím co dál. Rádio je Rockstar fosgate s možností přepnutí na aux, auto je rok 2008, VIN je VF3VV4HNH8U907690. Kdyby jste prosím vás někdo věděl jak napojit telefon k tomuto rádiu a poradil mi, byl bych vám moc vděčnej 😉.Díky. 

IMG_20181208_134033.jpg

IMG_20181208_134050.jpg

Upraveno uživatelem pitbull74
  • O 6 let později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...