Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chcem poprosiť o radu, či má niekto skúsenosť s podobným prípadom.

Začnem ale po poriadku. Asi pred rokom mi začal svietiť FAP filter. Mal už 105 tis. km je to môj druhý, prvý som menil asi po 112 tis. Potom som sa dostal ku MPG tabletám, ktoré sposobujú zníženie emisií cca o 80 - 90 %, čo je super a takisto úsporu paliva, uvádza sa až do 20 %. U mňa bola evidentná úspora asi 14 %. Aj to je super. Ako som začal používať tieto MPG tablety FAP filter stíchol. Tu podotýkam, že čo sa týka výkonu bol v poriadku. Potom sa mi stalo, že povolila hnacia remenička, prestal isť klinový remeň, následne aj dobíjanie, začalo hlásiť \"milón chýb\" až som nakoniec musel odstaviť auto a už som ho nenaštartoval. V Citroeňáckom servise mi oznámili čo sa udialo, bola to už druhá taká závada, prvú som mal asi po 156 tis. km, vtedy mi to servisovali v Peugeote. Teraz malo auto najazdených približne 75. tis. km od opravy. V oboch prípadoch porucha spôsobila aj poškodenie krytu rozvodových remeňov a údajné preskočenie rozvodov, takže som dal meniť aj tie. Po druhej oprave v Citroene motor išiel pekne ticho v poriadku, avšak stratil sa náhle výkon. Najcitelnešie je to za studena a pri nízkych otáčkach asi do 2000 ot. Ale aj pri otáčkach nad 2000 je to cítiť a tiež musím podotknúť, že stúpla spotreba asi o 0,7 l. Vzhľadom na to že FAP bol stále ticho a mal už cca 135.000 km, nechcel som ho meniť, no kamarát servisák čo má aj tester na Peugeoty mi povedal aby som ho vymenil, že to môže robiť aj on. Tak som ho vymenil, nie za nový ale mal cca 30.000 km a prečistený. Po výmene auto ide podstatne lepšie, no závada ktorá sa začala prejavovať po oprave remeňov tam pretrváva. Nie tak výrazne ako pri ozaj upchatom FAP-ku ale je. Pritom tester neukazuje žiadne závady, ktoré by to mohli mať na príčine. Viete niekto poradiť?

Ďakujem.

Odesláno

MPG tablety ? No panečku to tu dlouho nebylo :D Nicméně výstižný a mile napsaný článeček například zde: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2007012901 :papa

Poněkud pinkantní je, že výrobce se postupně přesouvá do další atraktivních oborů:

- tabelty na hubnotí

- finanční poradenství (u nás v čechnách se to jmenuje pyramida)

- prodej kosmetických výrobků (nečekaně opět pyramida)

- a podívejme taky na loterie ve kterých můžete jako by náhodou vyhrát zájed... šmejdi :D:D:D

[upravil dne 26/12/13 11:38 od koblih69]

Odesláno

Chcel som len popísať podrobne čo všetko sa udialo pred závadou, aby niekto kto tomu rozumie vedel posúdiť všetko. Osobne som s nimi spokojný a som presvedčený, že to nemajú na príčine.

Odesláno

OK, každopádně doporučuju u tak citlivého motoru okamžitě ukončit přidávání a nejlépe palivocý systém vyčistit.

K tvému problému - pociťuješ tedy snížený výkon, vyšší spotřebu a na diagnostice (originál Peugeot) nejsou žádné chyby, je tak?

Odesláno

Kamarát servisák robil dlhé roky v Peugeote, teraz v Citroene ma v notebooku nejaký software ale je to asi originál soft. Z môjho pohladu sa to tvari rovnako ako v Peugeotáckom DIAGu.

Čo sa týka toho problému, je tam a hlavne pri studenom motore je to citelnejšie. Pri rozbiehaní musim viac pridať plyn ináč sa nerozbehnem, zhasne motor lebo nevládze a tiež sa mi stalo, že pri nastavenom tempomate na dialnici 130 km/h v stúpaní nedokáže tempomat udržať rýchlosť, klesne asi na 115. Samozrejme že závisí to od veľkosti stúpania.

Odesláno

Rozumím, chtělo by to toho servisáka víc využít. Nezbude než se s tím autem projet, sledovat požadovaný a reálný tlak turba. Kouknout se korekce vstřikovačů a pod. Stejně tak se kouknout na ten FAP po kolika km regeneruje - podle toho se dá usoudit v jakém je stavu.

Odesláno

Tlak turba sme pozerali, je v poriadku, vstrekovače sme nepozerali a FAPko by som vylúčil, lebo to pôvodné pred tým ako vnikol problém bolo podstatne podstatne viac zabité, aditívum už nebolo (tiež mám problém s dipejom - po zhriatí je čierny) čerpadlo aditíva tiež bolo zatiahnuté a nešlo, po výmene FAPka je aj aditívum a čerpadlo sa tiež rozbehlo. Servisák vraví, že by sme sa mali pozrieť na EGR ventil, či nie je zaseknutý - pootvorený stále, lebo elektricky je tiež v poriadku.

Odesláno

No kurna,tak jsem konecne docetl ten mega roman ale vubec jsem se nedozvedel jaka zavada tam je.

Jako ze auto ztratilo vykon neni ec s kterou ti tady nekdo pomuze.

Bez na diag se svym servisakem vyvolejte zavady a pak je sem napis.

Potom se da neco resit.

Ted to zustava jen na clenovi \"Prema\" ktery dokaze jako jediny tady cist z krystalove koule,ikdyz nevim jak je na tom ted kdyz jezdi na novem kole....:D:D:D

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zatial som s tým nebol nikde, nebolo času, ale bol som spraviť pár km po dialnici a mal som pocit, že niekedy ako keby sa to zlepšovalo. Tempomat mal miestami snahu potiahnuť (v kopci, na rovných úsekoch držal). Tak som mu trochu šliapol na plyn (cez 180) a opäť sa mi zdalo, že je to lepšie. Len tá spotreba je stále vysoká, priemer 7,4 l asi na 1600 km (mesto, mimo mesta, diaľnica). Musím ísť na tester, lebo tam môže byť naozaj hocičo. Potom dám vedieť. Ale ak by mal niekto najaký nápad, rád si ho prečítam.http://www.peugeot-club.com/kniha/img/;-).gif

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Aditivum je v poriadku. Konzultoval som to zrovna včera s jedným mechanikom, on tvrdí, že na 99% sú zle nastavené rozvody, teda rozvodový remeň.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...