Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

piatok 13ho-Problem:stop motora-- "Už bavi"

Recommended Posts

Odesláno

Prave som sa dočital že snimač na kľuke sa neda niako nastavovať len sa namontuje namiesto stareho a hotovo,ale vačkovy sa ma nastaviť a ma mať medzeru 1.2mm+-0,1.

Tak len ako docieliť tu medzeru???Možno tak ako som pisal že nasunuť novy až na dotyk toho vystupku na koleso a dotiahnuť.Snaď::myslim

Ďakujem že maš DRVčko na zapožičanie ale ešte najprv skusim čo mam doma (snimače vačky,kľuky)a ak to nepojde tak sa neako dohodneme ako ďalej.OK?

Odesláno

No tak bol som namontovať ten novy snimač vačky.Skuška štartu-A nič...Žiadna zmena,takže ten stary snimač bol dobry(necham si ho v rezerve)Tak som vybral snimač kľuky a čo nevidim...Veď si to pozrite sami

Ta časť čo naňom nieje je spadnuta pri zotrvačniku.Otazka znie -viem ju odtamaď neako vybrať?Alebo tam može zostať?Nemože to poškodiť niećo okolo spojky?

[upravil dne 24/12/13 12:45 od edo172]

[upravil dne 24/12/13 12:46 od edo172]

[upravil dne 24/12/13 12:52 od edo172]

post-32130-14109634680398_thumb.jpg

Odesláno

napada ma myšlienka čo mohlo sposobiť to odlomenie časti plastu na snimači.Žeby to bolo unavou a vekom materialu?Žeby niečo lietalo okolo spojky?Dvojhmota sice bola menena pred rokom a nabehal som naňu 12 000km.To neje veľa ale ak by bolo niečo zle poskladane tak by sa stalo niećo podobne ovela skor.Si myslim....:myslim

Odesláno

To je len poskodene puzdro cievky (obal). To by mohlo byt funkcne aj tak. Skor si myslim ze sa to stalo pri vyberani snimaca. Podla fota je to aj vidno ze je to cerstve. Inac by bolo vidno spinavu cievku na tom snimaci. A ta je uplne cista(ten zlty papierik).

[upravil dne 24/12/13 15:30 od jofo]

Odesláno

pri vyberani sa to nemohlo stať.Veď to išlo krasne ľahko von žiadne nasilie.Povoliť šrubu a vytiahnuť.Žiadny protitlak.Čiste to je lebo som to vystriekal čistiacim spreyom(bral som to domov). Vo vnutri je ale vidno že je cievka prerušena jeden drotik je vytrhnuty z cievky.

Odesláno

Tak to potom je nefunkcne ked drotik je vytiahnuty. Ale aj tak to nenastartovalo po vymene ako si pisal. Ja si osobne myslim ze podla popisu co si poisal bude problem niekde v palivovej sustave.

Odesláno

nenaštartovalo to,to je pravda,ale ja som menil len snimač na vačke (vtedy som skusil štartnuť)lebo iba ten som kupil ten na kľuku budem mať až v piatok.

Odesláno

Takže nedalo mi a bol som pohľadať aj tu druhu odlomenu čast snimača.Našiel som ju na mieste kde sa nachadza snimač,ostal zaseknuty v tom otvore.Znamena to (snaď)že to je dovod prećo auto zdochlo,lebo ak by bol snimač ulomeny už davno tak ta spodna časť ulomenej časti snimača by bola zbusena od zubov zotrvačnika.Toď moja uvaha:myslim

Čo vy na to?

Odesláno

Je to možný, on je to klasický indukční snímač, takže natočená cívka - velmi tenký návin a mnoho závitů. Takže mechanicky se to poměrně svadno poškodí. Pokud je to tak jak píšeš ( a nestalo se to až po demontáži) tak jsi asi našel příčinu :papa

Odesláno

Tak bol som namontovať ten snimač otačok na kľuke.Namontoval a štartol.Hneď na prvykrat bez problemu ibaže...Volnobežne otačky vybehli na 1500 a niako nejdu ovladať.Ani z kabiny pedalom ani od motora na tom \"slimaku\"či ako to nazvať tam kde je ukončene plynove lanko.Vypisalo aj tuto hlašku \"Engine anti-pollution system faulty\".Viem že najlepšie by bolo napichnuť to na dia ale ešte ju nemam takže to bude asi velky problem čo dalej.Čo by ste mi poradil?Ďakujem.......

[upravil dne 27/12/13 12:00 od edo172]

Odesláno

Nedalo mi to tak som išiel do garaže a rozobral som to všetko tak ako to bolo.A čo som našiel....Nedotlačeny kontakt prave do toho \"slimaka\"kam ide plynove lanko od pedalu k motoru.Dotlačil poskladal a naštartoval.A zrazu už otačky zostali tak ako boli predtym čiže trocha pod 800.Tak som trocha nechal isť auto na volnobeh cca10 min. a išiel som ho vyskušať.Ťaha ako predtym,turbo tlači ako predtym iba ta hlaška ma hneva.To ale vyriešim až bude diagnostika.Možno už na druhy tyždeň.Tak zda sa mi že porucha na mojom krasavcovi je odstranena (ešte to doladiť s tou hlaškou a bude to OK!)

Ďakujem všetkym ktory sa snažili a trapili svoje mozgove zavity pri mojom probleme:papa

Odesláno

Ďakujem.To si buď isty že Ti dam vedieť keď mi dojde diagnostika,lebo Ťa budem určite potrebovať buď pri inštalacii alebo pri použivany atď. :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...