Francouz_407 Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Našel jsem doma funkční ochranu dehn. Vypadá takto: Dala by se použít na příviod 400V, který mi jde na hlavní jistič do baráku? Nebo je nutné k tomu ještě něco doplnit? Citovat
Guest minimaxa Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Je to svodič přepětí třídy B+C pro 5ti žilové zapojení, tedy s ochranou 3 x fáze + N vodič. Montuje se klasicky do domovního rozvaděče. Citovat
Dano406 Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Strýček GOOGLE http://www.odbornecasopisy.cz/index.php?id_document=25027 Citovat
FrantaCV Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Kalsický, sice už přežitý, DEHNVENTIL - dnes se používají DEHN Blocky nebo DEHN Porty - záleží na druhu stavby a rozvodů. Můžeš normálně použít. Montáž do hlavního rozvaděče. Patrně ale budeš muset požádat o odplombování aby na Tebe pak neskočili \"Dárečci\" z ČEZu. Sám o sobě Ti ale moc nepomůže. Je to pouze 1. stupeň (hrubá ochrana) za ním by měl být v (podružném rozvaděči) 2. stupeň např. DEHNGuard a na zásuvkách pak po 10 m 3. stupeň (jemná ochrana) Vdálenost montáže mezi DEHN-Ventilem a DEHN-Guardem, tedy hlavním a podružným rozvaděčem by měla být min 6m (čím dál, tím lépe) jinak druhý stupeň ztrácí smysl. Dá se toho docílit i stočením přívodního kabelu, to je ale na delší debatu (pokud budeš mít zájem). Mám tohle nainstalované na baráčku a už mi to ušetřilo minimálně 80.000,- Kč po úderu blesku do trafačky, kterou mám hned před barákem. Citovat
Francouz_407 Odesláno 8. prosinec 2013 Autor Odesláno 8. prosinec 2013 Protože budu rozšiřovat jističe tak jsem to chtěl použít. Ne ale v domovním rozvaděči, kde je elektroměr, tan mám zboku baráku venku ale tam kde mám přívod z tohoto rozvaděče a kde mám pak jistič 3f a všechny 1f. Tento rozvaděč mám v domě v komoře. Tam jsem ho chtěl dát na přívod z toho domovního rozvaděče. Mám přívod pouze 3 fáze a 1 žl.zelený. Takže pokud bych ho dal, tak mě je tam k ničemu? Mám ještě Dehn port, dehn guard a dehn bridž, taky starší ale to je jen na 1f. Rozvody mám v mědi dvojvodičově a 3 zásuvky třívodičově [upravil dne 8.12.2013 11:03 od Francouz_407] Citovat
FrantaCV Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Tak by to také mělo být zapojené. 1. stupeň - DEHN Ventil (Block, Port) v hlavním rozvaděči - u elektroměru a hlavního jističe 2. stupeň - DEHN Guard nebo nějaká obdoba např. od SALTEKu, v podružném rozvaděči 3. stupeň - buď instalovat přímo chráněnou zásuvku nebo do stávající připojit např. DEHN Flex M. Pozn. U třetího stupně není nutné chránit každou zásuvku. Ochrana zahrnuje vzdálenost 5m na každou stranu od chráněné zásuvky. Máš-li tedy např. 3 zásuvky v celkové délce vedení 10m stačí chránit tu prostřední. 3f rozvod tedy L1, L2,L3 a PEN (4 vodičový) nebo L1,L2,L3, PE a N, není rozhodující. Dodržet ale musíš jedu podmínku: pokud někde po cestě, zpravidla v rozvaděči rozdělíš, vodič PEN na PE (pracovní - modrý) a N (ochranný - zeleno/žlutý) nesmíš je dál po trase nikde spojit. DEHN Ventil na fotce pro Tvoje potřeby plně vyhovuje pro čtyřvodičový přívod, což je podle popisu Tvůj případ. DEHN Guardy pak použiješ podle potřeby či situace 4 nebo 5 podle toho kam je budeš instalovat (před nebo za rozdělení PEN na PE a N.) [upravil dne 8/12/13 13:04 od FrantaCV] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.