Petr0604 Odesláno 29. leden 2014 Odesláno 29. leden 2014 Mám startér ještě pomalejší. V sobotu jde ven, rozeberu ho, vyčistím, promažu a uvidí se. Pokud tam bude něco špatného a bude tam Bosch tak si vezmu díly v práci. Když tam bude Mitsubishi nebo Valeo měním kus za kus, mám ho skladem. Už mě to pomalé točení nebaví. Citovat
Martin 1981 Odesláno 29. leden 2014 Odesláno 29. leden 2014 Zemla ja mam na 2hdi,66kw,ale v 406ke 74ku ty mas urcite slabu,varta ma konfigirator baterii podla auta skus tam pohladat Citovat
Petr0604 Odesláno 29. leden 2014 Odesláno 29. leden 2014 Já jsem měl origo Peugeot snad 56Ah. CHtěl jsem si dát novou 74Ah, ale zjistil jsem, že ji do 307 nedám. Zavazí kryt hlavního brzdového válce. Tak jsem dal 62Ah a je to vpohodě. Teď jen ten startér. Citovat
307rg Odesláno 29. leden 2014 Odesláno 29. leden 2014 zvýšenie výkonu štartéra z 1,4 na 1,7kw síce pomôže lepšie roztočiť motor ale súčasne dá viacej zabrať batérii takže podľa mňa by bol rozumnejší repas pôvodného 1,4kW (tým sa nemyslí iba rozobrať a vyčistiť) alebo výmena za nový Citovat
Petr0604 Odesláno 29. leden 2014 Odesláno 29. leden 2014 Jasně, ale sehnat součástky na Mitsubishi je celkem problém. Pokud bude Bosch tak vidím jako rozumný postup ho nejdřív rozebrat, vyčistit a promazat. Pokud nebudou viditelně opotřebované uhlíky, komutátor nebo ložiska tak není důvod kupovat nový. Zkusím, uvidím. Přinejhorším mi leží v práci nový ve skladě, takže si ho můžu vzít vždycky. Citovat
Zemla703 Odesláno 29. leden 2014 Odesláno 29. leden 2014 TO : Martin dik za tip urco kouknu. TO : Petr prosim dej vedet jestli pomohlo vycisteni nebo ci pomohl novy bosch na zaklade informaci bych to resil u mne mno ... Citovat
charli20 Odesláno 29. leden 2014 Odesláno 29. leden 2014 Zdravím mam peugeota 307 2.0hdi 66kw, teprve od začátku roku a začínam na něm vychytávat mouchy jedna z nic je taky startování začal jsem u baterky ta ma 70Ah a je ok. Viděl jsem tady to video ze startování a připadá me to úplně stejné. Kdyz jsem startoval a bylo +10 tak mě to chytalo až tak na čtvrtém protočení a při -14 ani nezmiňovat. Doufám že to bude taky startérem jelikož me to celkem štve. Budu se těšit až sem hodíš výsledek Citovat
Peter 17 Odesláno 30. leden 2014 Odesláno 30. leden 2014 Ja som do 2,0 Hdi natlačil aj 74 Ah batériu a otáčky boli stále pomalé. Pomohol jedine repas štartéra od Mitsubishi. Boli opotrebované ložiská ktoré mi mechanik ukázal a divil som sa že to ešte vôbec držalo pokope. Pokiaľ nie je slabá batéria, rozhodne treba pozrieť štartér. A cena 55-€ komplet. [upravil dne 30/1/14 09:34 od Peter 17] Citovat
Petr0604 Odesláno 1. únor 2014 Odesláno 1. únor 2014 Dnes jsem rohodil startér. Rozebral jsem ho, vevnitř bylo dost prachu z uhlíků a vše suché se zbytky zatuhlé vazelíny. Vše jsem očistil a namazal následně složil. Nejvíce suchá byla planetová převodovka (reduktor) startéru. Uhlíky v polovině (najeto 180 tis.km.). Po složení šup zpět do auta. Točí znatelně lehčeji a rychleji. Auto chytá okamžitě. Citovat
charli20 Odesláno 1. únor 2014 Odesláno 1. únor 2014 Tak to je paráda zítra jdu do toho taky a pak pisnu jestly me to pomohlo. Ja mam najeto 124 tis. km. Tak doufám že mě to taky bude stačit jen vyčistit. Ještě jsem se chtěl zeptat, jakou tam dat vazelinu grafitovou nebo normální?? Citovat
Petr0604 Odesláno 1. únor 2014 Odesláno 1. únor 2014 Dal jsem normální. Ale mazat s rozumem. Já jsem tu starou vazelínu měl vylítanou na statoru... Citovat
charli20 Odesláno 1. únor 2014 Odesláno 1. únor 2014 ja mam totiž doma normálni aji grafitovou a napadlo mě,že by ta grafitová mohla být lepší. OK budu mazat z rozumem kdo maže ten jede Citovat
vasekwalenta Odesláno 1. únor 2014 Odesláno 1. únor 2014 ahoj mam ten samy problem,muzete mi nekdo hodit nakres kde je ten starter??a jde vyndat v pohode nebo me cekaji nejake zaludnosti?koukal jsem jen zbezne jelikoz uz bylo sero a nevidel jsem ho.a kolik stoji cca repase?vyplati se to?diky Citovat
charli20 Odesláno 1. únor 2014 Odesláno 1. únor 2014 muj názor, že to poznáš až to rozděláš uhlíky jsem našel na netu kolem 800kč ale budu doufat že bude stačit když to taky jen vyčistím. zítra se na to hned vrhnu a uvidim stahoval jsem knižku peugeot 307 JAK NA TO. Napiš e-mail a ja ti to hned najdu Citovat
charli20 Odesláno 1. únor 2014 Odesláno 1. únor 2014 http://www.edisk.cz/stahni/86326/peugeot_307_jak_na_to.zip_77.4MB.html/clonet je to tady na tehle stránce. stáhni to a je to na straně 195 Citovat
jskrtek Odesláno 1. únor 2014 Odesláno 1. únor 2014 Za repas jsem daval 850 kacek.autoelektrikar menil desku s uhlikama,vycistil a namazal.puvodni japonskej mam v garazi a dal jsem tam vetsi valeo.nevim jestli je mezi nima rozdil ale ten puvodni se mi zda dost malej.k vyndani je potreba mit pristup ze spoda i zvrchu a musi se sundat naftovej filtr a kabelovej zlab.jinak na zvedaku je to prace na hodku a pul. Citovat
vasekwalenta Odesláno 1. únor 2014 Odesláno 1. únor 2014 hm tak to jsi me nepotesil no budu muset k sousedovi na jamu....prave ze kousek od nas repase dela ale cenu pry rekne az ho uvidi.a rano kdyz mu ho dam tak vecer si ho muzu vyzvednout...ale nevedel jsem kolik asi ta repase stoji..dik Citovat
jskrtek Odesláno 1. únor 2014 Odesláno 1. únor 2014 lepsi ho nechat zrepasovat nez za 6k koupit novej.jinak kdybych ho delal doma,tak bych asi nemazal vazelinou ale zkusil bych teflonovej sprej.futra budou asi bronz nebo neco takovyho a to je samomazny samo o sobe.jestli kecam prosim o opravu. Citovat
Petr0604 Odesláno 1. únor 2014 Odesláno 1. únor 2014 Pozor na náhradní díly. V service boxu se sice dá najít originál číslo startéru, ale pod ním se ukrývají 3 různí výrobci. Takže bez demontáže se nedá určit jaký startér máte na autě a tudíž ani do něj objednat díly. Bosch, Valeo ani Mitsubishi nemají mezi sebou zaměnitelné součástky (startéry jsou zaměnitelné mezi sebou pouze jako celek). Startéry jsou různých výkonů a to 1,4kW, 1,7kW a 2,2kW-dle originálního čísla; výrobce ale nelze určit. Já měl ten nejslabší. Na vyndání startéru bylo potřeba vyndat celý box vzduchového filtru a odšroubovat spojkový váleček (trubka k válečku překážela inbusu k povolení šroubu startéru) a sundat kryt pod motorem. Vyndání zabralo asi 15 minut a dělal jsem to zespodu auta na zvedáku, povolení startéru pak shora. Rozborka a sborka asi 20 minut a montáž i s filtrem a krytem asi 15 minut. Celkem tedy do hodinky. Bez zvedáku si to nedovedu představit. Citovat
hardhouse.trip Odesláno 1. únor 2014 Odesláno 1. únor 2014 Za repas jsem daval 850 kacek.autoelektrikar menil desku s uhlikama,vycistil a namazal.puvodni japonskej mam v garazi a dal jsem tam vetsi valeo.nevim jestli je mezi nima rozdil ale ten puvodni se mi zda dost malej.k vyndani je potreba mit pristup ze spoda i zvrchu a musi se sundat naftovej filtr a kabelovej zlab.jinak na zvedaku je to prace na hodku a pul. Já dával za repas 700,- Kč...a fakčí to skvěle Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.