Petrikj Odesláno 9. prosinec 2013 Odesláno 9. prosinec 2013 no ...... je to 3 ku 1 ....... jezdíš na srazy nebo ne....... chci jen zjistit jestli se s tím dá něco dělat nebo to je prostě tak jak to je..... Na sraz se v nejbližší době asi nedostanu...záleží kdyby jsi byl v Praze. Natáčení, že je funkce na nic? Jasně ve vracečkách ti to nesvítí za roh (to řeší u jiných aut přisvěcování, které 407 nemá), ale na silnici plné zatáček to vždy svítí tam kam se dívám při průjezdu zatáčkou. Pro mě je to tedy velmi komfortní funkce, na kterou se dobře zvyká. Pak jedu v autě co to nemá a mám pocit, že je něco se světly. Takže co tu řešíme? Ty tu tvrdíš, že ti bixenony na kupé svítí hůře než u SW? A to mělo co xenony/halogen? Podle mě má kupé ještě větší průměr čočky projektoru něž SW, ten světlomet je jiný. Zase musíš brát v úvahu, že kupé má nižší světlou výšku, takže nemusí svítit tak do dálky na tlumená. Pro mě je šířka kužele, krásně osvětlí krajnici a dosah tlumeného světla v pořádku, dálkové už je luxus. Citovat
Přema Odesláno 9. prosinec 2013 Autor Odesláno 9. prosinec 2013 Ano , SW svítilo víc...... měl sem xenon/halogen...(spíš dodělaný bixenon/halogen) ze šířkou kužele nemám problém...dostatečně široký - proto sem psal že natáčení až tak nepocitujin ale s intenzitou svitu mám problém...... dálka je hrozná...ale to je asi tím že xenon světlo nemá takovou propustnost do dálky jak halogenový kužel......ale to nevyřeším.....halogenové dálky prostě na coupe nejsou......já u SW viděl na konci cesty ten dálkový kruhový kužel...u xenonu ne.....i ta intenzita byla u sw větší..... objednal sem origo osram výbojky ale ne 4300k ale 5000k co se teď používá na Superbech II. a Octávkách II. a výš....uvidím Citovat
Petrikj Odesláno 9. prosinec 2013 Odesláno 9. prosinec 2013 Dle mě ten bixenon u kupé na dálku už intenzitu nemění, jen se posune clona a tím svítí \"celý\" světlomet... Vím co myslíš u SW při použití halogenový dálky. Také mám na 405 na dálku origo světlomet H4 dvouvlákno + H1 přidávnou, na dálku to svítí perfektně i ve srovnání s dálkovýma na kupé. Těžko radit, jestli pomůže nějaké \"vyčištění\" projektoru u kupé, uvidíš co svedou ty 5000k výbojky. Pak dej vedět. Citovat
Přema Odesláno 10. prosinec 2013 Autor Odesláno 10. prosinec 2013 Tak nakonec sem na doporučení koupil PHILIPS Xenon UltraBlue 6000k , večer to nahodím a dám echo...... Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Sem zvědavej Sice nemám coupe, ale moje xrnony až taky nepálej jako tomu bejvalo. Vidim to na stáří výbojek Citovat
Přema Odesláno 10. prosinec 2013 Autor Odesláno 10. prosinec 2013 ...tak výbojky vyměněny jak sem psal výše za philips Xenon UltraBlue 6000k a jako rozdíl to teda je....... jezdil sem jen po městě...mimo město nebyl čas.....zatím ani A ani B ... uvidím co dál....budu informovat...čuměl sem do světla jestli by se nedala nějak vyčistit zezadu čočka......a bez demontáže světla ne.....před čočkou je nahoře jakýsi plech a dole clona která padá při dálkových...... Citovat
Agrafik Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Přema -cena těhle kousků? že to je zkouška? Citovat
Přema Odesláno 11. prosinec 2013 Autor Odesláno 11. prosinec 2013 Cenu zatím nevím......beru to u známeho a sem tam mu dodák zaplatím......ale pokud to bude dobře svítit tak to zkouška nebude....proč? Citovat
Agrafik Odesláno 11. prosinec 2013 Odesláno 11. prosinec 2013 Čeká mě to taky, tak zjišťuju typy, ceny... Proč 6000k a ne 4300? S 6000 jsem jel a moc nadšený jsem z toho nebyl, hlavně přelom šero/tma a za mokra. Ve sněhu ale samé +++. Citovat
Přema Odesláno 11. prosinec 2013 Autor Odesláno 11. prosinec 2013 4300k mám půlroku staré osram a nevím nevím...... Citovat
Přema Odesláno 21. prosinec 2013 Autor Odesláno 21. prosinec 2013 ...tak mohu říct že mě ty 6000k docela překvapili....svítí to líp i na tmavé cestě...... že by ty 3/4 roku staré osramky byli už vysvícené se mi teda moc nezdá.....až tak toho tolik nenajezdím a ve dne používám led denní....takže babo raď Citovat
John Odesláno 21. prosinec 2013 Odesláno 21. prosinec 2013 Přema: uvidíš snad je nebudeš časem vyndavat jako většina lidí co znám. Citovat
Honza136 Odesláno 21. květen 2014 Odesláno 21. květen 2014 Vytáhnu kostlivce a přidám se k hlasování...hlasuji pro názor, že nic extra, čekal jsem víc. Ale srovnání s jiným Pežó nemám, ve srovnání s tuzemskými výrobky žádná hitparáda...... Citovat
Přema Odesláno 21. květen 2014 Autor Odesláno 21. květen 2014 ...no já tam dal 6000K a jak tu bylo psáno že je vytáhnu se nekoná...zatím spokojenost... Citovat
Honza136 Odesláno 21. květen 2014 Odesláno 21. květen 2014 Přema: Ještě budu chvilku porovnávat a buď si zvyknu, nebo to zkusím rozdělat a vyčistit čočku alespoň, nebo se vydám Tvojí cestou. Citovat
Přema Odesláno 21. květen 2014 Autor Odesláno 21. květen 2014 ale pozor ..... philips D1S 6000K cca kolem 2000,- Kč / ks..... dražší sranda Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.