Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Plastové dveře, jak na kryt zámku - kování

Recommended Posts

Odesláno

Otázka do pranice: mám plastové dveře, a upadla zvenčí- jde lehce vytáhnout - klika - koule - je to takový plastový do strany divný fuj. Chci to vymenit, ale nevidím tam nikde co odšroubovat. Otazka je:

Mám to skusit opatrne sroubovákem odloupnout? nebo to polámu?

tokyo-kl_ko_b%C3%ADl%C3%A1.jpg

Odesláno

Kryt kování je jen nacvaklej. Jde to dolů prakticky samo ;)

Myslím tím ten kryt zevnitř, co je klika. Tam kde je \"koule\" je to v kuse.

Abys to nezničil, tak si povol - povytáhni vložku a místo ní strč prst a vezmi za ten kryt ;)

[upravil dne 29.11.13 16:25 od MJSytic]

Odesláno

koule mi právě upadla a zůstala v ruce :( z toho plastovýho krytu. Takze tam co je klika, necham kliku a sundam jen kryt? Jsem zvyklej ze v klice je dirka a imbus, tady neni nic ...

Odesláno

Aha, takže ty to máš raněný z venku. Tak to musíš sundat kliku. Ta je tam tuším jenom nacvaklá a je tam taková pojistka.

Já to u našich dveří řešil obráceně - upadla právě klika zevnitř :aut Asi kvalitní kování :D

Odesláno

Zevnitř odděláš kryt,zespod tam je prostor na šroubováček aby se to nepoku..... a kliku bys měl oddělat malinkým plochým šroubováčkem někde zboku je malinká dirka kam strčíš šroubovák a pootočíš sním a měl bys kliku sundat a když budeš mít dole i ten kryt tak pod ním jsou 3 šrouby co drží ten venkovní pak stačí znovu našroubovat kouli zpět a poskládat :papa

Odesláno

tak mám tenhle model:

klika-koule.jpg

A koule je prostě vypadlá a nevidím tam možnost šroubování, nebo jak ji chytit zpět. .(

Vypadá to takto:

EDIT: tak jsem tam dal podložku, a done :)

photo.jpg

[upravil dne 3/12/13 17:34 od Berkoff]

[upravil dne 3/12/13 18:04 od Berkoff]

Odesláno

Jsou dva typy upevnění koule (knoflíku) . U levnějších klik bývá koule přímo nalisována na štítku, čili zevnitř je to jakoby roznýtováno a potom si kupuješ L/P . U Hoppe klik je to na principu, že na té kouli jsou jakoby

čtyři výstupky (bránící pootočení koule). Takže zvenku nasadíš kouli na štítek a zevnitř dáš kovovou podložku. Potom vezmeš 4-hran, na kterém je už z výroby na jednom konci nalisován šroub (tvoří konec 4-hranu) a zašrubuješ to zevnitř štítku do té koule (uvnitř koule je závit). Pořád se bavíme POUZE o tom venkovním exteriérovém štítku, ten vnitřní s klikou nás zatím nezajímá.

A protože potřebuješ ten 4-hran řádně utáhnout, aby se koule nekývala, je potřeba na ten šroub na konci 4-hranu nasadit klíč. A protože to většinou nejde kvůli místu, má na to Hoppe takovou montážní matku, na které je 6-hran i vnitřní 4-hran otvor. Ta montážní matka se nasadí na 4-hran a tou vnitřní klikou to utáhneš. Takže nepotřebuješ žádný klíč. Tu převlečnou matku ti dá každý lepší montážník oken, ta je u každé kliky a po montáži je k ničemu.

Nevím co se stalo zde, neboť vidím na fotce trošku ohlodaný štítek, na kouli zašrubovaný 4-hran (je vidět i ta 6-hranná hlava šroubu na konci 4-hranu) . Závit je klasický . Nevidím tam tu podložku. Tu kouli někdo odmontoval, nebo vyrval? Zkus to odšroubovat, ale může to být fest zarvaný. Není ten otvor ve štítku poškozený?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...