Berkoff Odesláno 29. listopad 2013 Odesláno 29. listopad 2013 Otázka do pranice: mám plastové dveře, a upadla zvenčí- jde lehce vytáhnout - klika - koule - je to takový plastový do strany divný fuj. Chci to vymenit, ale nevidím tam nikde co odšroubovat. Otazka je: Mám to skusit opatrne sroubovákem odloupnout? nebo to polámu? Citovat
MJSytic Odesláno 29. listopad 2013 Odesláno 29. listopad 2013 Kryt kování je jen nacvaklej. Jde to dolů prakticky samo Myslím tím ten kryt zevnitř, co je klika. Tam kde je \"koule\" je to v kuse. Abys to nezničil, tak si povol - povytáhni vložku a místo ní strč prst a vezmi za ten kryt [upravil dne 29.11.13 16:25 od MJSytic] Citovat
Berkoff Odesláno 29. listopad 2013 Autor Odesláno 29. listopad 2013 koule mi právě upadla a zůstala v ruce z toho plastovýho krytu. Takze tam co je klika, necham kliku a sundam jen kryt? Jsem zvyklej ze v klice je dirka a imbus, tady neni nic ... Citovat
MJSytic Odesláno 29. listopad 2013 Odesláno 29. listopad 2013 Aha, takže ty to máš raněný z venku. Tak to musíš sundat kliku. Ta je tam tuším jenom nacvaklá a je tam taková pojistka. Já to u našich dveří řešil obráceně - upadla právě klika zevnitř Asi kvalitní kování Citovat
Berkoff Odesláno 29. listopad 2013 Autor Odesláno 29. listopad 2013 Barak sme dnes prevzali, takze jsem tam hodinu i s cestou Musim to projit kde co Diky za rady, az tam pojedu skusim, a poreferuju. Asi zitra Diky .. Citovat
K3nny Odesláno 30. listopad 2013 Odesláno 30. listopad 2013 Zevnitř odděláš kryt,zespod tam je prostor na šroubováček aby se to nepoku..... a kliku bys měl oddělat malinkým plochým šroubováčkem někde zboku je malinká dirka kam strčíš šroubovák a pootočíš sním a měl bys kliku sundat a když budeš mít dole i ten kryt tak pod ním jsou 3 šrouby co drží ten venkovní pak stačí znovu našroubovat kouli zpět a poskládat Citovat
Berkoff Odesláno 3. prosinec 2013 Autor Odesláno 3. prosinec 2013 tak mám tenhle model: A koule je prostě vypadlá a nevidím tam možnost šroubování, nebo jak ji chytit zpět. .( Vypadá to takto: EDIT: tak jsem tam dal podložku, a done [upravil dne 3/12/13 17:34 od Berkoff] [upravil dne 3/12/13 18:04 od Berkoff] Citovat
GhostBoxer Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Jsou dva typy upevnění koule (knoflíku) . U levnějších klik bývá koule přímo nalisována na štítku, čili zevnitř je to jakoby roznýtováno a potom si kupuješ L/P . U Hoppe klik je to na principu, že na té kouli jsou jakoby čtyři výstupky (bránící pootočení koule). Takže zvenku nasadíš kouli na štítek a zevnitř dáš kovovou podložku. Potom vezmeš 4-hran, na kterém je už z výroby na jednom konci nalisován šroub (tvoří konec 4-hranu) a zašrubuješ to zevnitř štítku do té koule (uvnitř koule je závit). Pořád se bavíme POUZE o tom venkovním exteriérovém štítku, ten vnitřní s klikou nás zatím nezajímá. A protože potřebuješ ten 4-hran řádně utáhnout, aby se koule nekývala, je potřeba na ten šroub na konci 4-hranu nasadit klíč. A protože to většinou nejde kvůli místu, má na to Hoppe takovou montážní matku, na které je 6-hran i vnitřní 4-hran otvor. Ta montážní matka se nasadí na 4-hran a tou vnitřní klikou to utáhneš. Takže nepotřebuješ žádný klíč. Tu převlečnou matku ti dá každý lepší montážník oken, ta je u každé kliky a po montáži je k ničemu. Nevím co se stalo zde, neboť vidím na fotce trošku ohlodaný štítek, na kouli zašrubovaný 4-hran (je vidět i ta 6-hranná hlava šroubu na konci 4-hranu) . Závit je klasický . Nevidím tam tu podložku. Tu kouli někdo odmontoval, nebo vyrval? Zkus to odšroubovat, ale může to být fest zarvaný. Není ten otvor ve štítku poškozený? Citovat
GhostBoxer Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Než sem se vyžvejknul, tak to máš. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.