D A V I Dprachov Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Ahoj, asi týden se mi stává že moje 206 1,4 i nechce chytat- nepravidelně. Teplé studené uplně jedno. Na co bych se měl zaměřit ? Čerpadlo v nádrži je před startem slyšet. Díky David Citovat
P607Olda Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Když jede, tak jede normálně? Když nechce chytit, tak točí normálně? Zkus druhý klíč. Možná nějaký slabý čip imobilizéru. Citovat
D A V I Dprachov Odesláno 28. listopad 2013 Autor Odesláno 28. listopad 2013 Ahoj, točí jak zběsilý, ale chytit nechce. Když chytne jede bez problémů,závada nesvítí. Bohužel druhý klíč nemám. [Edited on 28/11/13 20:15 by D A V I Dprachov] Citovat
P607Olda Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 No, to ukazuje na závadu něčeho, co hraje roli JEN při startu. To je imobilizér. Ostatní věci, tedy čidla, vstřikování, by mohla blbnout i později za jízdy. Nepíšeš r.v. Starší měly imobilizér takový malý váleček v klíči, novější už jako součást dálkáče, napájený baterkou v klíči. - zkus strčit klíč do zapalování naopak - nemáš starou baterku v dálkáči (pokud máš novější r.v.)? Určitě si opatři druhý klíč, ať nedopadneš jak ten co kozu prodal a peníze ztratil... Citovat
D A V I Dprachov Odesláno 28. listopad 2013 Autor Odesláno 28. listopad 2013 Mám starý model r.v.99 opravdu to bude chtítí asi druhý klíč? Citovat
P607Olda Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 R.v. 99 to bude ten čip. Je otázka, co se děje - čip sám obvykle nezeslábne, ale může být potíž s tou anténkou, co je schovaná v plastu okolo spínací skříňky. Rezervní klíč je nutnost pro případ ztráty, jinak bys byl v ... No zkus ho tam strčit opačně, anebo v případě problémů zabouchej na plast v okolí spínací skříňky. To je tak asi vše, co se dá udělat amatérsky. Po připojení na diagnostiku by se zřejmě zjistilo, zda imobilizér komunikuje s čipem v klíči, anebo ne. Při mém předpokladu by druhý klíč nepomohl, podezřívám tu anténu nebo elektroniku, co je v autě. [upravil dne 28.11.2013 21:49 od P607Olda] Citovat
Dančák Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Na 206 1.1i r.v.1998 řeším to samé....občas prostě točí jak ďas ale prostě nechytne, po napojení na diag. to dělá imobilizér, konkrétně nepřijímá kód, druhý klíč nepomůže, chyba je jak píše P607Olda v přijímači okolo spínací skříňky, vždy smažu chybu nebo na chvilku odpojim baterku a pak to zas funguje, majiteli jsem říkal ať kdyžtak zkusí otočit klíček kdyby to zas nešlo a pak jedině výměna toho přijímače když to dělá i s druhým klíčkem, ale někdy to třeba půl roku funguje a pak to pár dní nejde, pak zas jo, prostě na pytel když tě to někde nechá Citovat
D A V I Dprachov Odesláno 29. listopad 2013 Autor Odesláno 29. listopad 2013 prostě na pytel když tě to někde nechá[/rquote] O tom mi ani nemluv. Dnes se mu podívám na zoubek:roll Citovat
D A V I Dprachov Odesláno 30. listopad 2013 Autor Odesláno 30. listopad 2013 Tak jsem dnes rozdělal snímač otáček a našel jsem na něm asi 1cm dlouhou ocelovou šponu. Po montáži zpět auto chytá bez zaváhání. Změřil jsem také odpor snímače a napěřil 500 Ohm. Je ta hodnota správná? A co říkáte na tu šponu? Díky David Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.