Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

caute,na remenici na klima kompresore mi pri zhasinani motora klepocu s cela tej remenice take pliesky neviem to pomenovat co toje ,ked to pohybem rukov tak to ma volu a vydava to dost neprijemny zvuk,ako sa toho zbavit vie niekto poradit???

Odesláno

ta elektromagneticka spojka se da seridit, mela by tam byt vule tusim 1-2mm, ale pokud je uz vybehana, tak jedine vymena, nejjednodussi pak sehnat celej stejnej starsi kompresor

Odesláno

Jednoduchšie je vymeniť iba tú kovovú lamelu spojky - drží ju stredová skrutka - povolíš a stiahneš z hriadele.Ani kompresor nemusíš demontovať.Jazdiť môžeš aj bez nej,remenica je na ložisku a je zaistená segerkou.

Odesláno

Spojkový kotúč klimakompresora.

Potrebuješ opísať údaje zo štítku na kompresore - presný typ.No a potom pohľadať na nete,aj v autokelly by som skúsil.

Odesláno

Daj to dole a uvidíš čo s tým je.Možno len uvoľnené nity na lamelke.

A daj pozor,tá skrutka môže mať aj ľavý závit!!!Neťahaj nasilu,ked neide,skús do opačnej strany.

[upravil dne 27/11/13 15:08 od ferinko2]

Odesláno

Tá blbosť prenáša krútiaci moment z remenice na hriadeľ kompresora pri zapnutí elektromagnetu pod remenicou.Vtedy sa remenica zmagnetizuje,pritiahne tú blbosť na seba, tá sa roztočí spolu s remenicou a poháňa hriadeľ kompresora.

Odesláno

Ked tá spojka nezopne,tak sa netočí kopresor a nechladí.To že sa točí remenica,neznamená,že sa točí aj kompresor.Ked je rozsypaná je tu veľká pravdepodobnosť,že raz zopne raz nie.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ked pasuje lamela spojky tak vymeň len tú.Vypušťať a znovu plniť klimu asi nie je rozumné,ked je pôvodný kompresor dobrý.

• O 1 rok později...
Odesláno

takze konecne som sa dostal k vymene tej blbosti,viem zohnat novu za cca 50e,vie mi prosim vas niekto v servis boxe pozriet aka tam je presne lebo davali tam viac typov,popripade nejaku stranku kde sa to da zohnat lacnejsie,zatial dikes

Odesláno

To riešiš viac ako rok?????

Ak chceš presný typ remenice so spojkou,bolo by dobré zverejniť VIN.

Odesláno

tak tomu nerozumiem ,na tom obr.kde je cely kompresor je iny pritlacny tanier ako na obrazku kde je len remenica s pritlacnym tanierom na aute mam presne to 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...