Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý deň. Na emisnej kontrole mi technik povedal, že mám zvýšený obsah uhlovodíkov vo výfukových plynoch. Zo 100 jednotiek predpísaných výrobcom mám už nameraných 98 jednotiek. Keď som si kontroloval emisné protokoly pred 2-ma a 4-ma rokmi, tak som tam mal 82 a 58 jednotiek. Zdá sa, že sa s motorom niečo deje. Vedel by mi prosím Vás niekto poradiť, čo by bolo dobré skontrolovať, poprípade vymeniť, aby v servise neurobili zo mňa štatistu a nevymenili mi polmotora, kým sa to podarí nájsť. Ešte dodám, že mi auto žerie olej cca 2-3 dcl/1000 km. Ďakujem.

Odesláno

Spotřeba oleje = gufera na ventilech = asi 3000 Kč. Může to být tím, olej jsou taky uhlovodíky. Ta spotřeba oleje se bude rychle zhoršovat.

Jinak by to mohla být bohatá směs:

- ucpaný filtr vzduchu

- vadné čidlo teploty motoru

- vadná lambda nebo čidlo v sání vzduchu.

Odesláno

Ďakujem, rýchla apresná odpoveď. Filter vzduchu založený nový, lambda sondo podľa emisného protokolu Ok. Tie dve čidlá sa dajú nejako preveriť, alebo len na diagnostike.

Odesláno

;)Ty dvě čidla se prověřují tak, že je k dispozici měření emisí a na chvilku je tam půjčí nové anebo nějaké prověřené.

Ale - ty čidla bys taky poznal na spotřebě benzínu. Kolik máš? Zhoršuje se?

Ty gufera ventilů tě asi čekají... Možná je udělej nejprve a pak už budou emidse OK...

Odesláno

Má to logiku, čo píšeš. Tie guferká by mohli pomôcť. Asi pôjdu na rad prvé.Pri debatách s rôznymi automajstrami mi povedali, že popri guferkách by bolo dobré vymeniť aj krúžky na piestoch. Ako to vidíte, je to potrebné a ako to vyjde cenovo.

Guest servisman
Odesláno

Pokud budeš měnit gufera a jsi šikovný tak tu máš jak na to bez sundání hlavy

Odesláno

Ďakujem za info. Auto po naštartovaní dymí dosť, ale nikdy som si nevšimol či je to modrý dym. Skúsim to najskôr s tými guferkami a zbytok podľa potreby.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...