Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Takze v prvom rade sa chcem padakovat Johnovi, za poskytnuty softver a rady, po naistalovani virtualneho Windowsu XP, som bez problemov nainstaloval Diagbox 5.02, nasledne 5.20 a na to 5.29 a diagnostika komunikuje s autom:)

No a teraz mozme riesit moj problem, diagnostika mi vyhodila dost chyb, zacnem postupne:

1. Tuto chybu mam uz od kedz mam auto, Trvala zavada, obvod rele zhaveni pred-po startu - zablokovane rele

2. Prechodna zavada. Regulator tlaku paliva. Pozadovano zastaveni motora, ale regulator je stale aktivni.

3. Prechodni zavada. Fric (funkce chlazení integrovaná v pocitaci). Koherence medzi rychlostou ventilatoru chlazeni motoru a pozadavkem.

4. Prechodna zavada. Soulad medzi snimacem a regulatorom tlaku nafty. Soulad medzi proudem regulatoru a tlakem nafty.

a este jedna :

5. Inteligenta jednotka( BSI) Prechodna zavada. Spojeni inteligenti rozvodne jednotky s pocitacem rizeni motoru.

Poprosil by som o rady, co skontrolovat, pripadne, co vymenit.

Odesláno

dodS12 : jsem rád,že ti to funguje,jinak co se týká chyb tak to relé určitě vyměnit(pokud to chceš aby ta chyba nebyla) a ostatní přechodný závady smazat a po nějaký době třeba týden 14dní podle toho jak hodně jezdíš opět zkontrolovat zda tam budou nebo už ne.Pokud ne tak neřešit.Celkově přechodný závady není potřeba tolik řešit.Přechodný ti naskočí klidně i jen po odpojení odpojení baterky atd.

Odesláno

no takze, vymazal som chyby, presiel som nejake 3 km v meste a ako som uz parkoval, na spiatocke, tak mi znovu vyhodilu kontrolku diagnostiky motora s hlaskou antipolution fault.

Dal som to teraz znovu na diagnostiku a vypisalo mi chybu:

Trvala zavada. Soulad medzi snimacom a regulatorem tlaku nafty. Soudla medzi proudem regulatoru a tlakom nafty.

Co s tym?

Odesláno

vie mi niekto poradit, co ma urobit pri tejto zavade?

Trvala zavada. Soulad medzi snimacom a regulatorem tlaku nafty. Soudla medzi proudem regulatoru a tlakom nafty.

Co skontrolovat? poprípade vymenit?

Odesláno

este potrebujem poradit s jednou vecou, na studenom motore na volnobehu mi diagnostika ukazala korekciu dodavky strekov takto:

Pozadovano mnozství 13 mm3/zdvih

korekce dodavky vstrikovace 1 -2.00 mm3/zdvih

korekce dodavky vstrikovace 2 -1.14 mm3/zdvih

korekce dodavky vstrikovace 3 -1.37 mm3/zdvih

korekce dodavky vstrikovace 4 4.51 mm3/zdvih

Podla vasich skusenosti, tie hodnoty su dobre? lebo sa mi nezdaju,

popripade, ako dlho pri takychto hodnotach mi tie vstreky este vydrzia bez repasu?

Odesláno

takze uz sa to stava pravidlom, ze po dlhsej jazde, alebo zahriati motora, nasledne na volnobehu, ked dochladzujem turbo, mi vyhodi antipolulion fault a stane sa to aj ked znizim rychlost, staci pribrzdit na krizovatke, a potom po 5 az 7 nastartovaniach sa ta chyba vymaze, akurat problem je ten,ze ked mi zapne tuto hlasku tak mi ide auto v nudzovom rezime az kym nevypnem motor. A diagnostika mi stale ukazuje tuto chybu:

Soulad medzi snimacom a regulatorem tlaku nafty. Soudla medzi proudem regulatoru a tlakom nafty.

Nikto nemal takyto problem? alebo mi vie niekto poradit co s tym? uz mi to lezie na nervy a neviem ako to dat do poriadku

Odesláno

Foto nemám,ale podľa Servisboxu je za naftovým filtrom.Filter aj držiak filtra treba demontovať.

Odesláno

takze problem je asi vyrieseny, ale nie som si tym isty.

Zistil som,ze drziak naftoveho filtra sa hybe, obidva sroby boli uplne uvolnene, tak som to dotiahol, nevenoval som tomu nejak velku pozornost, no odkedy som zatiahol ten drziak na naftovy filter, uz tyzden auto nespadlo no nudzoveho rezimu a uz ani diagnostika nevyhodi chybu spominanu v uvode, tak hadam som ten problem vyriesil :)

Odesláno

no presiel som asi 400 km aj viac a dneska mi znovu vyhodilo antipolution fault, musim to zajtra hodit na diagnostiku a uz musim ten DRV ventil vycistit, hadam to pomoze

• O 1 měsíc později...
Odesláno

takze DRV ventil je vycisteny, mechanik mi vravel, ze bol zaneseny necistotou, odvtedy na volnobeh uz otacky nekolisaju a auto nepada do nudzoveho rezimu.

A diagnostika nehlasi uz chybu.

• O 9 měsíců později...
Odesláno

cawte

mam rovnaky problem ako nazov temy...hned po nastartovani mi vyhodi chybovu hlasku a nudzak......ale ma to este jeden specificky prejav.....ked zhasnem motor este tak 1-2sekundy bezi a az potom "dochcipne" nestretol sa niekto s tym ?....na dia momentalne nemam cas :(

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...