martan11 Odesláno 13. listopad 2013 Odesláno 13. listopad 2013 ahojte, chci se zeptat jde u tohoto auta dodělat tempomat? popř. za jakou cenu? Díky M. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 13. listopad 2013 Odesláno 13. listopad 2013 Jo jde, stačí koupit páčku tempomatu (originál asi 1800), v plastu pod volantem vyříznout naznačený otvor a povolit to v diagnostice. Páčku pouze nacvakneš na konektor a je to. Ovšem ani potom nefunguje tak jako originál. Neukazuje se nastavená rychlost, po zmáčknutí to přidává, ale při delším držení se neobjevuje požadovaná rychlost, takže po puštění to okamžitě přestane přidávat a taky nelze použít omezovač rychlosti, protože na plynovém pedálu chybí snímač, ten by se musel dodělat a pak by ten omezovač snad fungoval (nemám vyzkoušeno). Ale pokud chceš tempomat na to, aby Ti udržoval zvolenou rychlost, tak to funguje naprosto v pohodě. Taky jsem si ho dodělával. Na dálnici k nezaplacení. Edit: Z vrakáče se dá sehnat páčka asi za 1000 a povolení v diagnostice podle toho na koho narazíš. Mně to dělal známý v rámci jiné úpravy zdarma. Tu jinou úpravu jsem platil a toto byl jako bonus Tímto mu znovu děkuji, on ví. [upravil dne 13/11/13 07:00 od Bigbadjohn] Citovat
martan11 Odesláno 13. listopad 2013 Autor Odesláno 13. listopad 2013 super, díky za info včera jsem se byl podivat na jednu 2.2HDI a bohužel jela hůře než naše dosavadní 2.1TD. Narazil jsem na C8 v benzínu, bohužel ale nemá tempomat, proto jsem se ptal. Dneska se na ní jedu podívat + na další HDI, jsem zvědavej jak to pojede. Včera jsem byl teda zklamanej Citovat
Tango C8 Odesláno 13. listopad 2013 Odesláno 13. listopad 2013 Ten 2,0 benzín nebude žádná raketa, již 2,2 měla co dělat z vozem. Ale na pohodové ježdění to postačuje, ale spotřeba bude kapku větší. Citovat
jarmyl Odesláno 13. listopad 2013 Odesláno 13. listopad 2013 BBJ: Takhle to právě funguje originál, ale do faceliftu (08/2005). Já to mám taky ještě tak. Viz příručka To zobrazení a limit je až po FL Citovat
Bigbadjohn Odesláno 13. listopad 2013 Odesláno 13. listopad 2013 Škoda, že jsi tak z daleka, nechal bych Tě pro srovnání svézt s mým autem. To 2.2 HDi jede docela slušně, taky jsem jel v bazaru P807 ve stejné motorizaci a nejelo to zdaleka tak jako to co jsem nakonec koupil. Asi hodně záleží na stavu v jakým to je a jak se k tomu kdo choval. U toho pažouta nešly pořádně posunovat ani zadní sedačky, celkově vypadal dost zanedbaně. Jel jsem ještě s dalšíma dvěma ve stejné motorizaci a musím říct, že žádnej nejel tak tiše a dobře jako to co jsem nakonec koupil. Pokud můžeš, tak to zkus koupit ne přes bazar, ale přímo od majitele (taky jsem to tak udělal) a zkontroluj si podle VIN historii. VIN to má pod předním oknem pod stěračema v prostřed. A nelekej se, občas je to okýnko zapocený, nemusí to znamenat, že tam teče, nepřišel jsem na to proč to občas je a občas ne, ale neteče mně tam a přesto to občas je. Edit: Jarmyl, tak to jsem netušil, kouknu do příručky, to jsem zase něco přehlédl. No jo, návody se čtou až nakonec A přitom jsem tu příručku četl, ale ještě v době, než jsem měl domontovaný ten tempomat a tak mě to asi nějak nezajímalo. [upravil dne 13/11/13 10:09 od Bigbadjohn] Citovat
martan11 Odesláno 13. listopad 2013 Autor Odesláno 13. listopad 2013 diky za reakce o tom, že benzin je oproti nafte slabej samozřejme vím , hlavní důvod proč nad ním uvazuju je,že tam není tolik drahých nesmyslů(dvojhmota,turbo, fap,vstriky,cerpadlo...) mimochodem to bude spíš auto pro manzelku s dětma a obcas na nejaky ten vylet. Denně najedu do prace asi 70km, takze 2.1TD doma jeste nechám a uvidíme, budu to střídat. Ale to uz predbihám, láká mě oproti nafte ten klid a snad bezstarostnost, bohužel asi 15let mam mimo motorky jen naftove auta, takze me maloktery benzin uspokoji. Citovat
Tango C8 Odesláno 13. listopad 2013 Odesláno 13. listopad 2013 Jak který benzín je oproti naftě slabej Citovat
martan11 Odesláno 13. listopad 2013 Autor Odesláno 13. listopad 2013 tak jasne, taky nejsem v motorismu uplny novacek .... mel jsem jeepa 4.0 a dalších spousty různých aut Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.