Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jo jde, stačí koupit páčku tempomatu (originál asi 1800), v plastu pod volantem vyříznout naznačený otvor a povolit to v diagnostice. Páčku pouze nacvakneš na konektor a je to. Ovšem ani potom nefunguje tak jako originál. Neukazuje se nastavená rychlost, po zmáčknutí to přidává, ale při delším držení se neobjevuje požadovaná rychlost, takže po puštění to okamžitě přestane přidávat a taky nelze použít omezovač rychlosti, protože na plynovém pedálu chybí snímač, ten by se musel dodělat a pak by ten omezovač snad fungoval (nemám vyzkoušeno). Ale pokud chceš tempomat na to, aby Ti udržoval zvolenou rychlost, tak to funguje naprosto v pohodě. Taky jsem si ho dodělával. Na dálnici k nezaplacení.

Edit:

Z vrakáče se dá sehnat páčka asi za 1000 a povolení v diagnostice podle toho na koho narazíš. Mně to dělal známý v rámci jiné úpravy zdarma. Tu jinou úpravu jsem platil a toto byl jako bonus :) Tímto mu znovu děkuji, on ví.

[upravil dne 13/11/13 07:00 od Bigbadjohn]

Odesláno

super, díky za info

včera jsem se byl podivat na jednu 2.2HDI a bohužel jela hůře než naše dosavadní 2.1TD.

Narazil jsem na C8 v benzínu, bohužel ale nemá tempomat, proto jsem se ptal. Dneska se na ní jedu podívat + na další HDI, jsem zvědavej jak to pojede.

Včera jsem byl teda zklamanej

Odesláno

Škoda, že jsi tak z daleka, nechal bych Tě pro srovnání svézt s mým autem. To 2.2 HDi jede docela slušně, taky jsem jel v bazaru P807 ve stejné motorizaci a nejelo to zdaleka tak jako to co jsem nakonec koupil. Asi hodně záleží na stavu v jakým to je a jak se k tomu kdo choval. U toho pažouta nešly pořádně posunovat ani zadní sedačky, celkově vypadal dost zanedbaně. Jel jsem ještě s dalšíma dvěma ve stejné motorizaci a musím říct, že žádnej nejel tak tiše a dobře jako to co jsem nakonec koupil. Pokud můžeš, tak to zkus koupit ne přes bazar, ale přímo od majitele (taky jsem to tak udělal) a zkontroluj si podle VIN historii. VIN to má pod předním oknem pod stěračema v prostřed. A nelekej se, občas je to okýnko zapocený, nemusí to znamenat, že tam teče, nepřišel jsem na to proč to občas je a občas ne, ale neteče mně tam a přesto to občas je.

Edit:

Jarmyl, tak to jsem netušil, kouknu do příručky, to jsem zase něco přehlédl. No jo, návody se čtou až nakonec :mad:

A přitom jsem tu příručku četl, ale ještě v době, než jsem měl domontovaný ten tempomat a tak mě to asi nějak nezajímalo.

[upravil dne 13/11/13 10:09 od Bigbadjohn]

Odesláno

diky za reakce

o tom, že benzin je oproti nafte slabej samozřejme vím :), hlavní důvod proč nad ním uvazuju je,že tam není tolik drahých nesmyslů(dvojhmota,turbo, fap,vstriky,cerpadlo...)

mimochodem to bude spíš auto pro manzelku s dětma a obcas na nejaky ten vylet.

Denně najedu do prace asi 70km, takze 2.1TD doma jeste nechám a uvidíme, budu to střídat. Ale to uz predbihám, láká mě oproti nafte ten klid a snad bezstarostnost, bohužel asi 15let mam mimo motorky jen naftove auta, takze me maloktery benzin uspokoji.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...